Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe Hallenbeck býval elitním tajným agentem, který kdysi dokonce zachránil život americkému prezidentovi. To už je ovšem minulost. Nyní se živí jako soukromý detektiv, jehož nejvěrnější družkou se stala láhev levné whisky. Když mu přítel Mike Matthews dohodí jako kšeft ochranu barové tanečnice Cory, netuší, že se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Nejprve exploduje auto s Matthewsem a vzápětí je i přes veškerou jeho snahu Cora přímo na ulici zavražděna chladnokrevnými zabijáky. Joe společně s jejím přítelem, fotbalistou Jimmym Dixem, zjistí, že se pokusila vydírat majitele fotbalového klubu Hřebců Marconeho s cílem dostat Jimmyho, který byl distancován kvůli drogám, zpět do hry. Tím, že našli materiály kompromitující Marconeho, stávají se sami cílem mafiánských zabijáků a Joe podezřelým z vraždy Matthewse, protože policie zjistila, že byl milencem jeho ženy Sáry. Navzdory všem překážkám zjistí Joe, že Marconi se chystá zabít senátora Baynarda, předsedu komise rozhodující o sázkách na fotbalové zápasy. Přestože to byl právě on, kdo se postaral o Hallenbeckovo propuštění, když detektiv odhalil a překazil jeho sadomasochistické hrátky, riskuje Joe s pomocí Jimmyho život, aby atentátu zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 426)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je to především smršť výtečných hlášek, které dávají zapomenout na jednoduchost příběhu a poměrnou klišovitost celé dějové konstrukce. Tony Scott je typ režiséra, který si s ničím moc nebere servítky a točí si co se mu zlíbí a díkybohu za to. Poslední skaut je velmi svižná, moderně pojatá akce, která nenudí ani po několikátém pokoukání. Největší devizou je samozřejmě drsňák Joe Hallenback v jedinečném podání Bruce Willise. Výtečná a stylová pecka, která krásně vystihuje skvělou atmosféru devadesátých let. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jó, zlatá devadesátá, kdy na plátnech kin řádili drsní, svalnatí muži a mezi nimi jeden ne až tak urostlý, ovšem hlášky z něj lítaly s vyšší kadencí, než rozpálené nábojnice z rotačního kulometu kyborga T800. Bruce Willis, co tehdy ještě neměl účes á la kulečníková koule, padnul do role zahořklého, sarkastického soukromého detektiva jak pěst do ksichtu padoucha. Poměrně sympaticky sekunduje Damon Wayans coby ex-hráč toho přiblblého amerického footballu, co se hraje s šiškou hlavně rukama a je to ještě nudnější než evropské čutání tam-zpátky-tam-zpátky-tam-zpátky-malá domů. Setkání s filmem po takřka 20-ti letech bylo nečekaně příjemné a akční jízdu jsem si užila. 81% Závěrem mám ještě dotaz na administrátora, zda by mi mohl objasnit, co je na "Posledním skautovi" mysteriózního, případně čo také, Kefalín, si predstavujete pod pojmom "mysteriózní"? ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Poslední skaut patří k těm filmům, které bych si báječně užil řekněme v 18 letech. 18 mi bylo už dvakrát a evidentně nejsem cílovou skupinou. Nejsem fanoušek akčních filmů a od filmu vyžaduju víc, než kulometnou palbu hlášek a neprůstřelného hrdinu. Na druhou stranu fanoušek příslušného žánru si může s klidným svědomím nahodit pět hvězdiček a vysoké popularitě filmu se není důvod divit. Má dvě výrazná aktiva, a to je Bruce Willis v hlavní roli, přičemž scénář je mu šitý přímo na míru a navíc byl v ideálním věku pro zvládnutí podobné postavy. Je to přesně ten ležérní flegmaticktý týpek, který přes povadlý zevnějšek, šílený životní styl a rodinné problémy dokáže vyřídit bez zbytečných emocí celou armádu gaunerů a ještě v průběhu akce situaci s nadhledem komentovat. Na můj vkus je ta postava až příliš coolová, ale jak říkám, nejsem cílová skupina. Poslední skaut je navíc film, kde z každého záběru je cítit lehkost a nadsázka, se kterou režisér a scénárista k projektu přistupovali. Není to v pravém smyslu slova chytrý film, jako je např. slavná Smrtonosná past, protože má velmi průměrný scénář, který nepřekračuje běžná žánrová schémata. Navíc je z téhož důvodu hodně předvídatelný, takže ať se hrdinové řítí v autě ze srázu nebo v plné rychlosti narazí do stromu či jsou terčem soustředěné palby, divák nemá o své miláčky naprosto žádné obavy. A ještě ke všemu je to klišoidní snímek plný notoricky známých situací, kdy padouch dvě minuty z drsňáckým šklebem líčí, jak hrdinu zastřelí, místo aby v klidu zmáčkl kohoutek, a kdy hrdina uznale pochválí špičkovou profesionalitu gangsterů, které chvilku předtím rozstřílel, když divák vidí jejich neuvěřitelnou stupiditu. Celkový dojem: 65 %. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Akční scény jsou kvalitní, dynamické a odlehčené vtipnými hláškami. A těch si při jeho sledování opravdu užijete ("Usměj se, čuráku!"). Vlastně bych i řekl, že na nich tenhle film stojí. Bruce Willis je bez diskusí výborný a zdatně mu sekunduje Damon Wayans. "Poslední skaut" je vlastně první nadprůměrný film Tonyho Scotta a právě tímto snímkem ukázal, co v něm je. Nezbývá než zapnout televizi (případně video), usadit se do křesla a vychutnat si znovu (nebo poprvé) tuto podívanou. P.S.: V dabingu ovšem pouze s Pavlem Soukupem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mysli, Jimmy, mysli. Co by udělal Joe? Zapálil by si a všechny by je postřílel." Jsem jedním z těch, kteří 1) zbožňují vítězství morálky nad mamonem, 2) stojí za každou cynickou hláškou Joe Hallenbecka, 3) touží náhodně zakopnout a zapíchnout ptáka do paní Hallenbeckové. Tolik smůly mne patrně nepotká, ale Posledního skauta si umím kdykoli užít bez ohledu na záplavy na Sahaře, vítězství republikánů na Antarktidě či výši indexu na havanské burze. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (37)

  • Futbalová scéna na konci filmu bola natočená počas zápasu medzi BYU Cougars a Texas A&M Aggies. (WalterIK7)
  • Jedná sa o jeden z dvoch filmov režiséra Tonyho Scotta so športovou tematikou a s bielym a čiernym hercom v hlavných úlohách. Druhým bol Fanatik (1996). (WalterIK7)

Související novinky

Idris Elba ve víru akce

Idris Elba ve víru akce

08.05.2021

Už v letošním roce se dočkáme Idrise Elby v novém Sebevražedném oddílu Jamese Gunna coby Bloodsporta, žoldáka, jemuž akce v žádném případě není cizí. Ostatně Elba už se v akční poloze objevil i před… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno