Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

MM11 

všechny recenze uživatele

Ale akční scény jsou natočeny dobře. Tak aspoň něco, protože jinak tahle ultra-cool podívaná působí často nechtěně ultra-směšně. Docela jsem postrádal jakousi "šťávu", řízná hudba a hromada rachotících aut ne vždy stačí. Kromě ucházející režie ještě stojí za zmínku jeden aspekt - Angelina Jolie. To bez výhrad, bohužel ona film z průměru nevytáhne, to není v lidských silách... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pre môjho brata bol toto v minulosti veľmi obľúbený film, ktorý som tým pádom videl veľakrát. Neprišiel mi sexy, ani hrdinský, občas trochu vtipný a zapamätal som si tú tvrdú hudbu a veľa nezabudnuteľných akčných scén, najmä s autom Shelby, často som sa divil, že hlavní hrdinovia ešte žijú, ale v určitej miere je to svojím stvárnením až kultový film. Je to akýsi predchodca série filmov Rýchlo a zbesilo a určite bol v niečom aj inšpiráciou, ale obsahovo je pre mňa dosť pochybný a po toľkých vzhliadnutiach ma nebaví, čo ma jasne uistilo v hodnotení tohto filmu. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný "popcorn flick" postavený na přiblblém scénáři plném klišé, který je na druhou stranu chvílemi i docela vtipný. Akce sice mohlo být o něco více a hlavní padouch by nemusel být takový hovňousek lidově řečeno, ale líbivý vizuál, více než solidní herecké obsazení (tehdy ještě vtipně přehrávající Nicolas Cage, Giovanni Ribisi, Angelina Jolie, Delroy Lindo, Will Patton, Timothy Olyphant, Robert Duvall, Vinnie Jones a další...), krásná auta a solidní tempo dělají z 60-ti sekund jeden z těch lepších kousků z produkce Jerryho Bruckenheimera. 65% ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Po včerejším skoroshlédnutí měním své hodnocení, skutečně to jsou spíš 4 než 3*, svižná a zábavná akce, která lehce překonává první díl Rychle a Zběsile, Cage je sympaťák jako vždy a jeho zlodějská parta zajímavě roztodivná (Vinnie Jones rulezz), ale jak tak nad tím přemýšlím tak Angelinu Jolie bych v tomto filmu taky dokázal oželet. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prosily: Vem si mě! A já si je bral." Mám slzu v oku, když zkušenej sběratel naivně zaparkovanejch bouráků plní přání jejich karburátorů. Mám totiž auta rád, ale zatím čekám až v OBI poněkud zlevní soupravu určenou k jejich kradení. Zatím mohu pouze konstatovat, že házení klacků pod nohy v podání policie, konkurence i čtyřnohýho klíčkožrouta nebylo vyloženě špatný, ale od luxusních aut a prvoligový herecký sestavy bych čekal trošku víc zábavy. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Když chce Mephis (Nicolas Cage) po uražení zrcátka znovu nastartovat Eleanor, motor naskočí dříve, než otočí klíčkem. (Ahurmen)
  • Postava Vinnieho Jonese (Sphinx) chce rozpárat psovi břicho kvůli tomu, že snědl klíče od kradených aut. Podobná scéna se odehrála v podání stejného herce ve filmu Podfu(c)k (2000), v němž pes snědl diamant. (Koman)
  • Když Mephis (Nicolas Cage) urazí zrcádko u Eleanor a pokouší se nastartovat, je slyšet zvuk startování Chrysleru a ne Ford Mustag Shelby GT500. (Ahurmen)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama