Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Byl to čas, kdy jsem myslel, že mnohé už nevidím; déšť, sníh, rodinu, přátele, čtyřhvězdičkový film s Nikoušem a dredatou Angelinu. Málem jsem se sesunul z postele, protože s takovouhle hitparádou na kebuli bych ji ani tam nechtěl, ovšem zbytek se mně líbil moc. Možná i proto, že tahle vykutálená partička vykradačů garáží nastoupila v mém playlistu po čarodějnických hrátkách. Vaše zdejší výhrady bych si vážně tuze rád poslechnul, ale přes burácení motorů vás za boha neslyším… (Filmfest Hurghada 2012, 21/67) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí snímku v kině jsme domů jeli neuvěřitelnou rychlostí. Kamarád si myslel, že je Memphis Raines. 60 Sekund má v sobě tolik adrenalinu... Krásný snímek. Výborné dílo ve všech směrech. Navíc k tomu všemu hraje vynikající soundtrack, jak písničkový, tak hudební. Honičky jsou působivé a udělané profesionálně. Má ale i zápor. Nemám ani páru, proč je tady Angelina Jolie (ještě k tomu blondýnka). Do tohohle se nehodí. Její charakter v celém příběhu nic neznamená, tudíž je zcela zbytečný. Nic to nemění na tom, že 60 Sekund je pekelná jízda od začátku až do konce. Shelby Mustang GT 500? Už vím co chci k narozeninám. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

60 sekúnd po konci filmu som už nevedel, že som niečo videl. Možno to bol aj zámer tvorcov, aby človek hneď mohol ísť do vedľajšej kinosály na ďalší komerčný produkt štúdia. Ja som s nimi vybabral a pozeral som to v telke. Ale to som vybabral zase zo sebou, pretože som si mohol pozrieť niečo lepšie. Je to už dávno, takže sa nič nestalo. Ale na druhú stranu si z objektívneho hľadiska tri hviezdy tento filmík s odretými ušami zaslúži. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate po vsech strankach prumernej akcni film. Mame tu sice nejaky honicky, ale poradna je az zaverecna. Obcas se tu sice vystreli, ale jen malokdy. Herci jsou dobry, celkem pekna sestava lupicu a Cage je v pohode, Angelina sexy, ale nejaky extra vykony nepodavaj a ani to neni potreba. Za zminku jeste stoji paradni Eccleston jako zaporak. No a pribehove dostacujici, ale nijak komplikovanej dej se nekona, navic ma film dve hodiny, z toho prvni se jen dava dohromady parta a konec je protahovanej. A nejlepsi cast filmu, loupeze aut, jsou udelany jen v takovym rychlym sestrihu a clovek si to neuzije. Aspon, ze nektery auta jsou fakt paradni. Celkove proste kdyby se nekdo zeptal, proc se na film podivat, tak nevim, ale nejak se to vsechno stastne dalo dohromady, je to pekne a svizne natoceny a me se film libil. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage je borec, vystačí s jedním jediným xichtem na desítky filmů a ještě je jedním z nejlépe placených herců...bravo (ne)mistře. Já už ale na ten jeho směšně polozamračený rádobydrsňácký výraz začínám být alergický. Tady mu k trhání mých nervů zdatně sekunduje tristní Angelina Jolie s účesem á la mimozemšťan Krang. To bych rád viděl, jak by Cage šlohnul škodovjenku 120 mého souseda...jen by se k ní přiblížil na 100 m, měl by hlavu na mikroskopické součástky a nad tím, jak se jí zmocnit, by si pak mohl lámat hlavu. Teprve až splní tento úkol, bude nejlepším zlodějem aut v celém nekonečném vesmíru. Zoufale nudný film. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Když Memphis (Nicolas Cage) a jeho skupina zlodějů odvážejí Mercedesy z policejního parkoviště, je naproti budce vrátného vidět nápis "Gone in 60 Seconds". (JohnSmith)
  • Před začátkem honičky jsou protagonisté v Minivanu. Pak se ocitnou ve staré Chevelle. (Ahurmen)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama