Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po ťažko rozbiehajúcej sa jednotke je tu dvojka, ktorá sa rozbieha trochu rýchlejšie. Stalloneho réžia sa mi ľúbi trošku viac, dialógy majú šťavu a celé je to skratka viac akčnejšie, štýlovejšie, vtipnejšie, svižnejšie ako prvý diel. No prvý diel je aj tak o chlp lepší. Konečne sa rozbieha boxerská séria Rocky. Soundtrack opäť super. Obľúbený soundtrack: Redemption, Conquest, Overture. 90% - 5* ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Pokračování veleúspěšné jedničky se jako většina druhých dílů potýkala s nedostatkem nápadů. Snaha o vyrovnání se Rockyho I se ale i tak celkem povedla a nemůžu než hodnotit film velmi kladně. Sylvester Stallone se i v tomto díle předvedl jako nesmírný vtipálek se smyslem pro humor. Ač vystupuje jako jednoduchý, obyčejný boxer, jeho talent mu vše vynahradí v ringu a člověk se dokáže vžít do jeho situace. Při poslední scéně, souboji se šampiónem Apollónem, jsem se do jeho postavení opravdu vcítila a přála si, aby vyhrál. A tohoto vtáhnutí do děje si u filmů velmi cením, proto na mne Rocky II silně zapůsobil. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bill Conti: 1. Redemption (Theme from Rocky II) [2:34] ,2. Gonna Fly Now [2:35] ,3. Conquest [4:43] ,4. Vigil [6:32] ,5. All of My Life - DeEtta Little/Nelson Pigford [4:00] ,6. Overture [8:38] ,7. Street Scat/Two Kinds of Love [2:37] ,8. All of My Life (Instrumental) [2:27] ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Rocky II těží ze stejného příběhového konceptu jako jeho starší bráška ale prochází mu to s odřenýma ušima. I tentokrát se "Italský Hřebec" utká s Apollem Creedem. Celý film mi přišel tak nějak narychlo "splácaný", dialogy byli nemastné neslané a Sly mi tu po celou dobu přišel jen jako těžce přehrávající herec. Nicméně i přes tyto negativní faktory, když se dotknou boxerské rukavice Rockyho a Apolla, když zazní první tlumené rány, všechnu tu negativní kritiku všechno v tu ránu zapomenete a opět z plna hrdla fandíte Rockymu a kocháte se pohledem na kvalitní box. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Sinusoida úspěchu se opakuje, akorát že tentokrát začíná na vrcholu, aby spadnul na dno a z něj se vybojoval opět na vrchol. Bohudík se opakuje i Sylvestrův výkon z prvního dílu, ale scénáristicky je úrovňově někde jinde, děj pokulhává s náhlými údalostmi jako svatba či dítě a místy se člověk opravdu nudí. 60% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Nemocnica, do ktorej boli Rocky (Sylvester Stallone) a Apollo (Carl Weathers) prevezení na začiatku, je Pennsylvánska nemocnica. Zdravotná sestra, ktorá žiada Rockyho o autogram, nosí gombík s nápisom "Som hrdý na to, že môžem pracovať v prvej nemocnici v krajine, ktorá v roku 1976 oslavuje 225 rokov." Pennsylvania Hospital bola založená v roku 1751 a nachádza sa na 800 Spruce Street vo Philadelphii. (Pat.Ko)
  • Film je věnován milující vzpomínce na Jane Oliver, první osobní manažerku Sylvestera Stalloneho (Rocky). Jane Oliver (1929–1975) zemřela ve 46 letech na rakovinu. Stallone se vždy cítil jako dlužník za to, že mu pomohla nastartovat kariéru. (Rominator)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama