Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

MM11 

všechny recenze uživatele

Ukázkově zbytečné pokračování, připravené pouze na přání producentů, jelikož se Rocky stal mezitím idolem tisíce průměrných Američanů, kteří viděli hlavní postavu jako svůj pomník. Stallone se nám tentokrát ujal režie a světe div se - docela to neskřípe. Scénář sám však už bohužel nemá možnost přinést něco skutečně zásadního a tak přináší pouze omleté, leč působivě zrežírované, známé klišé. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejméně oblíbený díl téhle boxerské série. Přijde mi jenom jako jakási natahovaná jednička, odveta už nemá takovou šťávu (třeba to, jak se Rocky vůbec nekryje a celou dobu dostává ránu za ránou, aby se v posledním kole vrátil ve vrcholný formě je cekem trapný). No, a Apolla-parťáka Rockyho mám přece jen radši než Apolla-vyzyvatele zápasu. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Rocky podruhé. Tempo je mírně vláčné a některé scény možná trochu zdlouhavé. Středobodem filmu je pro mě Adrianina neočekávaná podpora manžela, těch několik slov je neuvěřitelně motivačních a energii budících. Počínaje tímto okamžikem se druhý Rocky vrací do zajetých dynamických kolejí prvního dílu, následuje tréninková montáž zvýrazněná Mickovými originálními metodami, pokračováním jest Rockyho běh ulicemi a opětovný výběh po schodech k místnímu muzeu umění. Není však již sám, stojí za ním celá Philadelphie. Závěrečný zápas je větší než ten předchozí, je však očividně příliš nahraný. Hudba samozřejmě lahodí uším stejně jako minule. Film je zahrán opět velice dobře, více prostoru dostal Weathers i Meredith. Za posledními slovy Rockyho směřujícími k Adrianě již nabíhají titulky, oblékám si tepláky a děravé tričko, proplížím se dírou v plotě k sousedovi do kurníku, kde mu ukradnu spící kuře. Vzápětí ho pokládám na trávník u nás na zahradě a dávám mu tři vteřiny náskok... 70% 200 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Stallone podruhé vstupuje do ringu za oslavných chorálů a se svou nevysokou postavou si hraje na boxera, který budí respekt. Nejsem sice odborník, ale box si představuji jinak a choreografie s absencí krytů a pravděpodobných direktů je myslím ve filmu o boxu opravdu citelnou slabinou. Je mně pak zcela jedno zda si Rocky vybojuje svůj další boj v ringu nebo mimo něj, když už předem vím jak to celé dopadne a dokážu to odvyprávět jak se to bude celé vyvíjet aniž bych viděl jediné políčko z filmu. Nudí to děsně a co hůř je to i blbé. Děkuji - nechci. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po ťažko rozbiehajúcej sa jednotke je tu dvojka, ktorá sa rozbieha trochu rýchlejšie. Stalloneho réžia sa mi ľúbi trošku viac, dialógy majú šťavu a celé je to skratka viac akčnejšie, štýlovejšie, vtipnejšie, svižnejšie ako prvý diel. No prvý diel je aj tak o chlp lepší. Konečne sa rozbieha boxerská séria Rocky. Soundtrack opäť super. Obľúbený soundtrack: Redemption, Conquest, Overture. 90% - 5* ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Počas scény, v ktorej sa Rocky (Sylvester Stallone) a Apollo (Carl Weathers) rozprávajú s novinármi, sa jedna reportérka pýta Rockyho, čo urobí so svojimi peniazmi, ktoré zarobí a odpovedá jej, že Pauleymu (Burt Young) kúpi stroj na šišky, kúpi do kostola sochu a svojmu nenarodenému dieťaťu kúpi nejaké muppet hračky a spomína žabu Kermita. Sylvester Stallone bol hosťom Muppet Show začiatkom toho istého roku v roku 1979. (Pat.Ko)
  • Obyvatelia Philadelphie sledovali trať, ktorú Rocky (Sylvester Stallone) mestom zabehol počas jeho tréningového behu aj spolu so všetkými deťmi, ktoré sa k nemu pridali. Ak by išiel behať touto traťou skutočne až zo svojho domu v South Philly na vrchol schodov Múzea umenia, zabehol by približne 30,2 míľ za jeden deň – o 4 míle viac ako maratón. (Pat.Ko)
  • Náklady na film byly 7 milionů amerických dolarů. Původní rozpočet však byl pouhé 3 miliony. Stallone (Rocky) totiž chtěl dalších šest rychloběžných kamer pro snímání zápasu, skutečné publikum a extra gáži pro štáb. (dezert)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama