Reklama

Reklama

Stíny v mlze - Série 1

(série)
Česko, 2022, 14 h 5 min (Minutáž: 63–78 min)

Režie:

Radim Špaček

Scénář:

Zdeněk Zapletal

Hrají:

Petra Špalková, Jaroslav Plesl, Miroslav Hanuš, Anděla Tichá, Regina Rázlová, Jiří Vyorálek, Tomáš Mrvík, Petr Panzenberger, David Viktora, Zdeněk Lambor, Filip Teller, David Janík, Roman Blumaier (více)
(další profese)

Epizody(12)

Zajímavosti (28)

Stíny v mlze - Klec (2022) (epizoda) (S01E01)

  • Premiéru úvodní epizody sledovalo v průměru 1,68 milionu diváků (15+). Byl to nejlepší výsledek večera a také celého pondělního dne. (rublik05)

Stíny v mlze - Tanečnice (2022) (epizoda) (S01E03)

  • Lanovka, která hraje v tomto díle důležitou roli, vypadá, jakože vede k Tanečnici, ale ve skutečnosti se jedná o lanovku v Bílé, tedy sice v Beskydech, ale poměrně daleko. Na Pustevny, kde je Tanečnice, vede úplně jiná lanovka. (Petr.Ocko)

Stíny v mlze - Prank (2022) (epizoda) (S01E04)

  • Malý (Jaroslav Plesl) při sledování televize říká: „Není to ten Neužil? Toho nemám rád.“ Ve skutečnosti byli v té době kolegové z divadla a blízcí přátelé. (sator)

Stíny v mlze - Prank (2022) (epizoda) (S01E04)

  • Magnetofon, ze kterého je policista Černý (Jiří Vyorálek) okouzlen, je Sonet duo – československý kufříkový cívkový magnetofon, který vyráběl podnik Tesla Pardubice v letech 1959 až 1966. (sator)

Stíny v mlze - Dublér (2022) (epizoda) (S01E07)

  • Epinefrin (adrenalin) je lék používaný při resuscitaci nebo při tzv. anafylaktickém šoku. Lék se nachází téměř na všech odděleních v resuscitačních lékárnách. Má malou expiraci (velice rychle prochází), nicméně nepatří k lékům, které se nějak významněji hlídají a kontrolují. Dostat se k nim může prakticky každý zaměstnanec zdravotnického zařízení. (Winster)

Stíny v mlze - Revolver (2022) (epizoda) (S01E08)

  • Hudba, jenž zazní v závěru této epizody, je „Solvejžina píseň“ z dramatické básně „Henrika Ibsena Peer Gynt“ od Edwarda Griega. (hrona)

Stíny v mlze - Revolver (2022) (epizoda) (S01E08)

  • Písnička, která zazní v 19. minutě, je indiánská ukolébavka „Watanay“, kterou najdeme třeba ve skautském zpěvníku „Hlahol 2“. Nazpívala ji také známá česká skupina Žalman. (Winster)

Stíny v mlze - 243 (2022) (epizoda) (S01E09)

  • V epizodě jdou hlavní vyšetřovatelé do tetovacího salonu vyšetřovat původ tetování. Salon působí svým umístěním, že je v centru Ostravy (exteriér U Zrzavé Mary), ale ve skutečnosti je to tetovací salon Fantasmagoria Art v Ostravě - Zábřehu. Reálný majitel salonu hraje postavu „tetovaného“. (Mgr.Magorius)

Stíny v mlze - Závod (2022) (epizoda) (S01E10)

  • Thipental je celkové anestetikum využívané v anestezii. Je to v podstatě jediný barbiturát, který se ještě používá. (Winster)

Stíny v mlze - Doba (2022) (epizoda) (S01E11)

  • Domov pro seniory s růžovou empírovou vilkou v pozadí je zahrada a budova obecniho úřadu v Široké Nivě (okres Bruntál), pohled je z příjezdu od východu, tj. z Krnova a Bruntálu. (smachj)

Stíny v mlze - Doba (2022) (epizoda) (S01E11)

  • V 9. minutě zazní: „Holky těžší to maj,“ což je úryvek z písně „Ptáčata“ od skupiny Brontosauři. (Winster)

Stíny v mlze - Strach (2022) (epizoda) (S01E12)

  • Budova, v níž je unesená dcerka hlavní hrdinky seriálu držena, je bývalá LDN v Kunově, dnes místní části obce Nové Heřminovy. Nachází se poblíž železniční zastávky na svahu nad tratí Milotice Nad Opavou – Vrbno Pod Pradědem, tedy na v ději skutečně popisovaném místě. (smachj)

Reklama

Reklama