Reklama

Reklama

Daktari

(seriál)
USA, 1966, 89x45 min

Tvůrci:

Ivan Tors

Hrají:

Marshall Thompson, Cheryl Miller, Hari Rhodes, Yale Summers, Louis Gossett Jr., Glynn Turman, Michael Pate, Percy Rodrigues, Bruce Bennett, Otis Young (více)
(další profese)

Hlavními hvězdami rodinného seriálu CBS jsou veterinářdoktor Marsh Tracy (Marshall Thompson), lev Clarence a šimpanzice Judy. Diváci jsou svědky práce doktora Tracyho a jeho dcery Pauly, kteří se snaží chránit místní zvířata před pytláky a dalším nebezpečím. V jejich snaze jim pomáhají nejen Clarence a Judy, ale i domácí mazlíčci Pauly. Příběh se odehrává ve fiktivním centru Wameru na východě Afriky. (cmman)

(více)

Recenze (24)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Opička Judy, lev Clarence, a jejich lidští kamarádi Jack, Paula, Marsh, jo, jo, to byl bezva seriál z Afriky. Bavil jsem se u něj skvěle a je jen škoda, že už celou věčnost nebyl v televizi. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Judy jsem chtěla umlátit už tehdy. Každopádně jestli se nemýlím, tak v tomhle byla jednou nějaká scéna se šamanem a "vymítáním" (nebo čím), při které jsem se kdysi (v deseti? sama doma) poprvé a naposledy lekla tak, že jsem vyběhla z pokoje přes předsíň a dveře až na chodbu baráku. Ok. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Lev Clerens, co měl nosit brýle a vše viděl několikrát, obzvláště "vypečená" opička Judy, to byli Ti správní hrdinové dětských dušiček. Já sice filmy o zvířátkách moc neprožíval, ale tenhle seriál jsem měl strašně rád ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, jak jsem každý den spěchala ze školy, aby mi neutekla ani minuta tohoto vynikajícího seriálu. Bylo na něm něco, co mě fascinovalo. Jednak za to samozřejmě mohla zvířata (Clerense bych hned brala domů a Judy s Toto mě nesmírně bavily) a určitě i samotná Afrika, která vypadala sice kouzelně ale rozhodně nebezpečně. Škoda, že kvalita jednotlivých dílů byla různorodá a hlavně ke konci se začala vytrácet zvláštně pohodová atmosféra. Mrzelo mě také, že některé postavy odcházely (Jack) a jiné přicházely (hlavně malá protivná Jenny). Každopádně je to velká nostalgie. I teď mám chuť oprášit staré videokazety a přenést se do mé oblíbené zvířecí nemocnice. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Celá tahle menažérie, Clarence a Judy zvlášť, patří neodmyslitelně k dětství celé jedné generace. Pamatuji si z toho už jen velmi málo, ale jako capartovi mi nesměl uniknout jediný díl! ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Daktari je svahilský výraz a znamená "ten, kdo léčí". Susanne Hartová, která jako veterinářka působila v Africe, napsala knížku Daktari, podle níž byl natočen stejnojmenný seriál. V knize se prolínají příběhy manželů Adamsonových, opatrovatelů lvice Elsy, v seriálu v popředí opice Judy nebo lev Clarence. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Půvabný seriál o africkém doktorovi a jeho dceři a jejich domácích mazlíčcích Clarenceovi a Judy, zároveň roztomilý i napínavý, který ale poněkud ztrácí kvůli své délce: časem se motivy opakují, příběhy jsou čím dál víc přitažené za vlasy a kouzlo se vytrácí. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Tenhle serial sem mel jako maly opravdu hodne rad. Miloval sem lva Clarence, co mel trochu problem zaostrit, vynalezavou opicku Judy, ale i lidsti protagoniste byli fajn. Kdo by taky nechtel zit pod africkym sluncem a starat se o zvirata? Uz dlouho jej zadna televizni stanice nezaradila do vysilani a to je skoda, ja bych si jej zase rad pripomel. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Clarence, Judy, pár lidí a naprosto šílená znělka. Když si tak projíždím strojem času, tak mi to připadá, že jsem asi celé mládí strávil u TV. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Na šilhavého lva Clarence a opičku Judy se prostě nedá zapomenout. Objektivně seriál hodnotím za 3* a nostalgicky neobjektivně za 4* ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Na tomhle seriálu jsem vyrostla a díky němu jsem se chtěla stát ošetřovatelkou zvířat v Africe. Asi největší událost mého velmi útlého dětství. Perfektní hudba. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Po letech jej hodnotím,opička Judy a šilhavý lev Clarence. Pamatuji na příjemnou, humornou atmosféru. Viděla jsem naposledy dáááávno! Že bych si dala repete? ()

Maagggdddda

všechny recenze uživatele

Z tohoto seriálu si vybavuju snad jen lidi v těch klasických džunglovských béžových hadrech a opičku Judy. A právě opička, kterou jsem pojmenovala podle seriálové Judy, je stále mojím nejoblíbenějším plyšákem. Někdy si musím dát flashback! ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Velmi oblíbený seriál mého dětství, podle zvířat z tohoto filmu jsem si tenkrát pojmenoval svoje plyšáky a taky jsme si kvůli němu koupili VHS video... ()

Reklama

Reklama