Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 019)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Revizí všech tří Matrixů před premiérou Resurrections zjišťuju, že jsem se asi před lety nechal unést, když jsem dvojku a trojku ohodnotil plnou palbou stejně jako jedničku. Reloaded mě už dneska bohužel nebavilo. Jak je to o poznání rozmáchlejší, působí triky občas až směšně. Rozšíření mytologie na jednu stranu působivé, na stranu druhou dost chybí nějakej uchopitelnej děj. Vždyť co se v tom filmu vlastně stalo - úvod na Sionu úplně o ničem, a pak je to vcelku lineární cesta od jedné postavě ke druhé (a ke třetí, a ke čtvrté), která vždy chvíli něco filosoficky plácá a pak hrdiny nasměruje dál. Plus do toho sem tam vložená nějaká akční scéna. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pokial mi jednotka zostane v pamäti, ako dokonaly akcny sci-fi thriller, tak dvojka hlavne vdaka hladaniu klucnika pomocou krasnej Monicy Belluci, dalej nasledujuca bitka so skusenym Keanu Reevesom a jednou z najlepsich automobilovych nahanaciek na dialnici s blondatymi dvojickami, ktori sa mi zdali byt neznicitelni. Toto su hlavne dovody, preco davam dvojke tiez 100%. _______ Keanu Reeves - (Neo) +++ Laurence Fishburne - (Morpheus) +++ Carrie-Anne Moss - (Trinity) +++ Hugo Weaving - (Agent Smith) +++ Gloria Foster - (Vědma) +++ Monica Bellucci - (Persephone) +++ Jada Pinkett Smith - (Niobe) +++ Produkcia: Joel Silver, Andy & Lana Wachowski +++ ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na první dojem nepůsobí Matrix Reloaded jako správné a plnohodnotné pokračování diváky milovaného Matrixu. Postupně však otevírá nový směr a piluje samotný styl naznačený prvním filmem k vizuální dokonalosti. Krom toho prakticky vše je zde stylovější a větší než v jakémkoliv jiném filmu. Ať je to souboj Nea s kopiemi Smithe, zatím stále nepřekonaná honička na dálnici nebo hudebně a choreograficky precizní souboj v sídle v horách. Tyto tři scény posouvají akci jiným směrem, než bylo do prvního Matrixu zvykem a přidávají (i když digitálně) myšlenku a nezaměnitelný styl. V kině celý film působí ještě naléhavěji a funguje stejně dobře jako akční jízda plná efektních nápadů i jako filozoficky hluboký film plný odkazů. Přesto všechno nedosahuje pokračování kvalit prvního dílu, ale podle mě osobně to ani nebylo záměrem. První Matrix je jiný film v mnoha ohledech a v Reloaded šli Wachowski o hodně dále, čímž film trochu ztrácí na srozumitelnosti pro některé diváky, ale naopak dává prostor mnoha teoriím. Film, o kterém se bude ještě dlouho diskutovat a bude se na něj hrozně dobře a zábavně dívat. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Prvý Matrix je kultové dielo, vo svojej kategórii prakticky v každom ohľade dotiahnuté k dokonalosti, navyše dostatočne vysvetlené a uzavreté, preto som pokračovania už vôbec nepotreboval, nemali šancu udržať nastavenú úroveň. Ale zase podobných filmov moc nie je a to univerzum je dostatočne zaujímavé, aby sa s ním ešte dalo pracovať a tak teda sa stále dá ponúknuť slušná žánrová zábava. Hlavným problémom Reloaded je, že ten príbeh tu vlastne ani nemá čím zaujať. Venuje sa tým častiam Matrixu, ktoré ma vlastne ani nezaujímajú, ako postava kľučiara, programy žijúce si vlastným životom a podobne a línia s agentom Smithom bola v prvom diely úplne uzavretá, tak neviem, načo ju zase oživovali, aj tak to nič zaujímavé neprinesie. Ale aspoň je tu podzemné mestečko Zion a chystaná invázia množstva strojov s cieľom definitívne zastaviť ľudský odpor a hlavne postavy, ktoré som si už obľúbil a tak som si užíval scény s nimi a ich vzájomnú interakciu. A nájde sa aspoň aj ten jeden zvrat, záver sa mi páčil a postavu vyvoleného to hneď ukáže v trochu inom svetle. Spokojný som aj s obsadením, hlavné trio Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss a Laurence Fishburne je tu skvelé, charizmy majú na rozdávanie, na zápornej strane poteší Daniel Bernhardt a štýlové dvojičky a ako fanúšika hong kongského akčného filmu aj Collin Chou v menšej úlohe ochrancu vedmy. Ale ten zvyšok už nie je moc výrazný a ako som spomínal, Hugo Weaving ma už tentoraz nezaujímal. Ale aj tak si myslím, že tento film vznikol hlavne kvôli akcii a možnostiam, ktoré toto univerzum ponúka a tu si nemôžem moc sťažovať. Zatiaľ, čo v prvom filme mi ešte prišlo, že herci trénovali bojové umenia len niekoľko týždňov, tu sú už na tom podstatne lepšie. Len škoda, že sa to tvorcovia snažia niekedy moc preháňať. Preto ma napríklad taký súboj s množstvom agentov Smithov bavil len spočiatku, potom to už bolo moc prehnané, zbytočné a strašne digitálne. A tiež Neo nemusel tak moc lietať v štýle supermana. Ale tie malé súboje si užívam. Hlavne úvodný súboj s trojicou agentov alebo stret s Collinom Chou sú skvelé, tie sa mi veľmi páčili. No výborne sú na tom aj všetky tie prestrelky, naháňačky a explózie a diaľničná naháňačka je rozhodne akčný vrchol série s množstvom nezabudnuteľných momentov. Technicky môžem vytknúť iba to občasné nahradzovanie hercov digitálnym dvojníkom, vidno to až moc a pár efektov, ktoré už trochu zostarli, ale celkovo je to perfektne zvládnuté a na tom vizuáli a atmosfére si teda dali záležať. Takže síce sa považujem len za fanúšika pôvodného filmu, nie celej série, ale nevadí mi, že vznikla, aj tieto pokračovania sú žánrový nadpriemer a kvôli akcii sa na Reloaded oplatí pozrieť aj viackrát. 76% ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Jsem naprosto spokojený. Bratři Wachovští to opět dokázali. A můžu upřimně řict, že se mi Reloaded možná libilo dokonce více, než původní Matrix. Jednička přišla s geniálním nápadem, který je zde brilantně rozveden dál. První vlažnější polovina mi vůbec nevadila. Ba naopak, je to příjemný rozjezd před peklem, které se rozpoutá zhruba po 40 minutách. Vizuální stránka je dokonalá, snad jen ten Zion mohl být opravdu vytvořen ještě o něco lépe. Ale to bych možná byl až moc náročný. Automobilová honička je fantastická a jedná se zde o další redefinici akčního žánru. Sakra ať už je listopad. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Film se zapsal do "Guinnessovy knihy rekordů" jako film s nejvyšším počtem kopií nasazených do kin, což znamená, že do biografů bylo doručeno ve stejnou dobu 8517 kopií snímku. (HellFire)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama