Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Měl jsi být mrtvý, ale ani na to jsi zřejmě nebyl připravený." Byl jsem zvědavý na to, zda pravda a láska zvítězí nad lží, nenávistí, stroji a klony agenta Smithe, takže jsem se na revoluci v Matrixu docela těšil. Nakonec jsem zase tak úplně uspokojen nebyl, ale velkolepá podívaná to byla, programy se předháněly ve vizuálních kouzlech a nakonec i ta obrana Sionu měla docela silné chvíle. Přesto si myslím, že kdyby původní Matrix zůstal jedináčkem, tak by byl ještě větším kultem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Všechno co má začátek, má i konec. Budoucnost světů je v rukou Nea nebo agenta Smitha. Válka dnes určitě skončí. Je účelem každého života smrt? Tenhle Matrix je jinej. Bitva o Zion, to je záplava digitálních triků a řežba jako v hvězdné pěchotě. Jenže já mám Matrix rád kvůli jiným věcem. Souboje, světlo, barvy, hudba, to vše jsem si mohl užít až při závěrečném souboji o nadvládu. Neo, ať jsi kdekoliv, DĚKUJEM! ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Andy Wachowski, Larry Wachowski | Hudba: Don Davis | Produkcia: Joel Silver | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Village Roadshow Pictures, Silver Pictures | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržby: 427,343,298 $ || Žiadnu revolúciu do svetovej kinematografie tretí Matrix neprináša, to zvládla jedine prvá časť trilógie. Bitka v Zione je však viac než veľkolepá, na môj vkus možno až príliž - čo sa týka decibelov v kine. Herci skvelý, dej neurazí - aj keď s tým slnkom na konci som ešte stále na úrovni wtf? :) || Videno v Capitol Košice, 6.11.2003 || ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Miesto tretieho, zase inakšie pojatého filmu, čo by mi vyhovovalo viac sme na záver trilógie vlastne dostali len druhú polovicu Reloaded, keďže Revolutions pokračuje presne tam, kde skončil a aj v rovnakom štýle a už tu vidno, že tvorcom celkom došiel dych, aj nápady. Zase zlé to nie je, chystá sa obrana Zionu, takže tá atmosféra extrémneho nebezpečia, ktoré nastane už o pár hodín sa mi páčila, už ani tie vedľajšie postavy nie sú tak nové a nevýrazné, takže som s nimi sympatizoval a aj celá hlavná fáza filmu našťastie splní to, čo divák čaká a tak tu sa je na čo pozerať. Ale Matrix samotný je už riadne v úzadí, vlastne iba v úvode dostane nejaký priestor, inak sa film venuje reálnemu svetu a tu nemá moc čo prekvapiť, čo bolo predsa len doménou hlavne prvého filmu. A aj Neo samotný je celú prvú polovicu filmu vlastne úplne zbytočným, táto línia ma teda absolútne nezaujímala. No nanešťastie film nečaká nejaké uspokojivé vyvrcholenie a tak to po obrane Zionu dosť upadne a finále ma už vlastne vôbec nebavilo, čo je hlavne vzhľadom na prelomovosť prvého filmu riadna škoda. Už ani tie postavy nie sú, čo bývali, hlavné trio Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss a Laurence Fishburne stále majú svoju charizmu, ale majú veľmi málo priestoru a ani ten im už nedokáže ponúknuť tú štýlovosť, ako predtým. Vlastne iba v úvode. Hugo Weaving je tu už úplne zbytočný a vôbec sa mi nepáči, čo z jeho postavy urobili, to by som celé vymazal. Ale všetky tie vedľajšie postavy, ktoré majú priestor pri obrane nesklamú a fandil som im. Čo sa týka akcie, tak tá je teda poriadne rozporuplná. Určite chválim obranu Zionu, tá je perfektná v každom ohľade, je to veľkolepé, napínavé, s viacerými výbornými momentmi a navyše s vizuálom na štýl Votrelcov alebo Terminátora, čo teda určite chválim. Akcia v klube, ktorá vlastne jediná pripomína predchádzajúce diely tiež nie je zlá, ale ani už taká nezabudnuteľná, predtým to tvorcovia zvládali čosi lepšie. A samostatnou kapitolou je finálny súboj, ktorý teda išiel úplne mimo mňa. Tu chceli všetci natočiť asi najakčnejší a najveľkolepejší súboj všetkých čias, ale sa im to hneď vymklo z rúk a cítil som sa pritom len trápne. Tu sa mi nepáčilo vôbec nič. A technicky si to už samozrejme drží svoj štandard, pozerá sa na to veľmi dobre. Takže aj Revolutions som si už párkrát pozrel, kladov je tu dosť a na tú obranu Zionu je radosť pozerať, ale inak je to už jasne najslabší diel a v porovnaní s kultovým pôvodným filmom výrazný pokles. 64% ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Matrix, aneb generační příručka "Filozofem snadno a rychle". Patřím do skupiny těch, kterým je líto, že nějaké pokračování Matrixu vůbec vzniklo. I když se na věc dá podívat i z pohledu opačného - problémem pro dvě pokračování je první díl. Spojit nenásilně tyhle dva celky je obtížnější, než propojit teorii relativity s kvantovou mechanikou. Přemíra pseudofilozofování, patosu a pár nechtěně směšných momentů mě utvrzují, že to Wachovští nemysleli až tak vážně a opravdu se velice bavím nad "filozofickými" diskuzemi nad významem trilogie. Trošku mě ale mrazí při pomyšlení, jak snadno může fanatizmus a slepá víra zapustit kořeny. I když v tomto případě jde "jen" o film. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Závěrečná bitva o Zion trvá celkem 17 minut, je v ní 300 trikových záběrů, stovky tisíc gigabytů a pracovaly na ní tisíce animátorů ze třech kontinentů. (Reiniš)
  • V prvním Matrixu (1999) je na 420 trikových záběrů, v pokračováních jich je okolo 3000. (Reiniš)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama