foto

Brad Pitt

  • nar. 18.12.1963 (55 let)
    Shawnee, Oklahoma, USA

Zajímavosti o tvůrci (329)

  • Železná srdce (2014)

    - Don "Wardaddy" Collier (Brad Pitt) používá jako osobní zbraň revolver Smith & Wesson M1917 ráže .45ACP (11,43 mm). Jedná se o revolver z roku 1917, tedy zbraň z první světové války, která byla pro svou oblibu používána i v dalších válečných konfliktech. Norman (Logan Lerman) používá ve filmu samopal M3A1 zvaný pro svůj tvar "olejnička", kterou připomínal. Jednalo se o jednoduchý samopal vyráběný od roku 1943, který měl nahradit složitý a drahý samopal Thompson M1A1. (Kirman)

  • Železná srdce (2014)

    - Když se "Bible" (Shia LaBeouf) baví s Donem (Brad Pitt) o "Bibli", knize "Izajáš", citují kapitolu 6, verš 8. "Potom jsem uslyšel hlas Panovníka, jak říká: Koho pošlu a kdo nám půjde? Řekl jsem: Zde jsem, pošli mne!" (Kuny27)

  • Železná srdce (2014)

    - Don Collier (Brad Pitt) má kořistní Sturmgewehr 44. Stg44 byla první útočná puška na světě, zavedená do výzbroje německou armádou před koncem druhé světové války. (Maulincio)

  • Železná srdce (2014)

    - Ve věku 50 let je věk Dona Colliera (Brad Pitt) mnohem vyšší než průměrný věk poddůstojníků ve druhé světové válce. Vzhledem k jeho věku, výběru pistole Smith & Wesson M1917 používané především v první světové válce a dlouhou historii služby uvedenou ve filmu, je docela možné, že jeho postava je také veterán z první světové války. (Maulincio)

  • Železná srdce (2014)

    - V rámci přípravy na film navštívili Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman a Jon Bernthal Fort Irwin National Training Center. (Haretix)

  • 12 let v řetězech (2013)

    - Tretí spoločný počin Brada Pitta a Michaela Fassbendera. Predtým sa stretli v snímkach Nehanební bastardi (2009) a Konzultant (2013). (chesterko)

  • 12 let v řetězech (2013)

    - Brad Pitt se vedle hereckého obsazení řadí se svou společností Plan B také mezi producenty filmu. (Haretix)

  • Klub poslední naděje (2013)

    - Původně mělo příběh převést na filmové plátno duo Brad Pitt a Marc Forster. Poté se měl režie ujmout Craig Gillespie a hlavní roli ztvárnit Ryan Gosling. Oba herce však nakonec hladovka minula, protože látku zpracovali Jean-Marc Vallée a Matthew McConaughey, který se podílel i na financování projektu. (oje)

  • Konzultant (2013)

    - Spoiler: Scéna, kdy umírá Westrey (Brad Pitt), byla původně mnohem krvavější. Nezisková organizace MPAA ovšem pohrozila zvýšením ratingu, a tak musela být značně sestříhána. (Dr Lizal)

  • Světová válka Z (2013)

    - Medzi režisérom Marcom Forsterom a hercom Bradom Pittom (Gerry Lane) malo počas nakrúcania dochádzať ku konfliktom. Dokonca sa objavili správy, že slávny herec z Oklahomy s ním ku koncu odmietal hovoriť a pokyny režiséra sa k nemu dostávali cez prostredníka. To Forster dodnes popiera. (classic)

  • Světová válka Z (2013)

    - Hlavná postava Gerry Lane (Brad Pitt) nosí hodinky značky Terra Cielo Mare Orienteering PVD. (dyfur)

  • Světová válka Z (2013)

    - Garry (Brad Pitt) má na začátku filmu zbraň Remington 700 BDL ráže .308 Winchester. (dc125)

  • Světová válka Z (2013)

    - Na začátku traileru rodina Gerryho (Brad Pitt) jí snídaní, přičemž je v radiu možné slyšet o letadle, které přistálo bez povolení v Rusku předtím, než bylo vyhlášeno stanné právo. Toto letadlo je nechvalně v zombie žánru známo jako let číslo 575, jehož pasažéři po přistání už byli všichni proměněni. (jajush)

  • Světová válka Z (2013)

    - Spoiler: Původní konec filmu byl naprosto jiný. Letadlo v něm přistálo v Moskvě, cestující se shromáždili a staří a nemocní byli popraveni. Gerry (Brad Pitt) byl zatažen do ruské armády a po blíže neurčené době vidět, jak bojuje se zombie. Gerry si poté uvědomil, že zombie jsou v zimě slabí. Závěr film byl pak návrat Gerryho do USA, kde vedl invazi proti nemrtvým až na pobřeží Oregonu. Oproti původnímu byl uvedený závěr méně brutální a s nadějnými vyhlídkami. (jajush)

  • Světová válka Z (2013)

    - Autor predlohy, Max Brooks, mal film pod "nulovou kontrolou", teda vôbec nezasahoval, ale voľba Brada Pitta a scenáristu sa mu pozdávala. (Greenpeacak)

  • Světová válka Z (2013)

    - Ve scéně, kdy se rodina Garryho (Brad Pitt) dostane na loď, lze v detailu na zbraň jednoho z vojáků vidět, že se jedná o airsoftovou kopii. Na těle pušky M4 se nachází nápis Classic Army, což je airsoftová firma. (Andy.)

  • Světová válka Z (2013)

    - Brad Pitt při natáčení jedné ze scén odehrávájících ve městě zachránil komparzistku, která upadla a kterou ostatní komparzisté převlečeni za zombie málem ušlapali. (BabetakCZE)

  • Světová válka Z (2013)

    - Brad Pitt (Garry Lane) sa vyjadril, že mnohé scény natočené v Budapešti sa nakoniec z finálnej verzie vystrihli kvôli väčšej "politickej korektnosti". Producenti vsadili radšej na scenár klasického letného blockbusteru. Do sociologických štúdií, ktoré námet ponúka, sa neodvážili investovať peniaze zo strachu, že by to divákov neoslovilo. (d-fens)

  • Světová válka Z (2013)

    - Celkem 85 kulometů, pušek a pistolí, které se měly použít při natáčení scén v Maďarsku, bylo zabaveno protiteroristickými celníky v Budapešti. Tyto rekvizity, které dotazily z Londýna mohly, být podle maďarských orgánů lehce předělány na skutečné zbraně. Maďarský zákon vyžaduje, aby zbraně byly znehodnoceny nevratně. Zbrojní koordinátor Bela Gajdoš poznamenal, že povolení pro použití rekvizit nakonec maďarská policie vydala. Ulevilo se tak Bradu Pittovi, který měl podle informací zuřivý záchvat vzteku z toho, že se natáčení v Maďarsku může protáhnout. (Dr Lizal)

  • Světová válka Z (2013)

    - Sovětský Tank T-54, který během natáčení sloužil jako rekvizita, koupil Brad Pitt svým dětem, které si jej během filmování oblíbily. (Wade)

Herecká filmografie

Filmy

2021 Babylon
2020 World War Z 2
2019 Ad Astra
Tenkrát v Hollywoodu
2018 Deadpool 2
2017 War Machine
2016 Spojenci
2015 Sázka na nejistotu
The Audition
U moře
2014 Železná srdce
2013 12 let v řetězech
Konzultant
Světová válka Z
2012 8 (divadelní záznam)
Final Cut - Dámy a pánové - a.z.
Zabít tiše
2011 Happy Feet 2
Moneyball
Strom života
Touch of Evil
2010 Megamysl
2009 Beyond All Boundaries
Hanebný pancharti
2008 Po přečtení spalte
Podivuhodný případ Benjamina Buttona
2007 Dannyho parťáci 3
Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem
2006 Babel
2005 Mr. & Mrs. Smith
2004 Dannyho parťáci 2
Troja
2003 Abby Singer
Sindibád: Legenda sedmi moří
2002 Hollywood, Hollywood
Milujte svého zabijáka
2001 Dannyho parťáci
Mexičan
Spy Game
2000 Podfu(c)k
1999 Klub rváčů
V kůži Johna Malkoviche
1998 Seznamte se, Joe Black
1997 Sedm let v Tibetu
Tichý nepřítel
1996 Spáči
1995 12 opic
Sedm
1994 Favorit
Interview s upírem
Legenda o vášni
1993 Kalifornie
Pravdivá romance
1992 Contact
Odvážné příběhy (TV film)
Senzační svět
Teče tudy řeka
1991 Cestou necestou
Johnny Suede
Thelma a Louise
1990 Image (TV film)
Smrt přišla brzy (TV film)
1989 Bláznivá spolubydlící
Cutting Class
1988 A Stoning in Fulham County (TV film)
Odvrácená strana Slunce
1987 Feťáci
Hunk
Země nikoho

TV seriály

2003 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Patch Boomhauer (S08E01)
2001 Přátelé (TV seriál)
Pomluvy (S08E09)
2000 Jackass - naprostí šílenci (TV seriál)
1992 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
King of the Road (S04E09)
1990 Glory Days (TV seriál)
1989 thirtysomething (TV seriál)
Love and Sex (S03E02)
1988 Freddyho noční můry (TV seriál)
Jump Street 21 (TV seriál)
Best Years of Your Life (S02E20)
1986 Head of the Class (TV seriál)
1985 Growing Pains (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)
1964 Another World (TV seriál)

Dokumentární

2017 Brangelina - Wie Hollywoods berühmteste Liebe zerbrach (TV film)
2016 Voyage of Time: The IMAX Experience - vyp.
2015 Až na vrchol - vyp.
2014 Mobilize - a.z.
2012 Close Up
2011 Po svém (TV film)
2010 Banksy: Exit Through the Gift Shop
Hope For Haiti Now (koncert)
If God Is Willing and da Creek Don't Rise (TV seriál)
2009 The Curious Birth of Benjamin Button
2008 Tajemství řeči těla (TV film)
2006 Annie Leibovitz: Život objektivem
Film o filmu: Babel
e²: The Economies of Being Environmentally Conscious (TV seriál)
2005 Live 8 (koncert)
Troy: From Ruins to Reality
Troy: In the Thick of Battle
Tsunami Aid: A Concert of Hope (koncert)
2004 Making of 'Troy', The (TV film)
Troy: The Passion of Helen (TV film)
2003 Freedom: A History of Us (TV seriál)
Making of: Sinbad Legend of the Seven Seas, The
Thelma & Louise: The Last Journey
2002 Jeff Buckley: Everybody Here Wants You (TV film)
Pet Star (TV seriál)
Ultimate Fights from the Movies
2001 Chováme doma grizlyho (TV film)
E! Rank (TV seriál)
Rank (TV seriál)
2000 Directors: Terry Gilliam, The
On Location: Fight Club
1999 The Directors (TV seriál)
1997 Town Meeting with Diane Sawyer: Celebrities vs. the Press (TV film)
1996 Hamster Factor and Other Tales of Twelve Monkeys, The
1992 HBO First Look (TV seriál)
1987 Biography (TV seriál)

Host

TV pořady

2017 The Jim Jefferies Show (TV pořad)
2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 86. Annual Academy Awards (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
The EE BAFTA Film Awards 2014 (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
2013 2013 MTV Movie Awards (TV pořad)
2012 84. Annual Academy Awards (TV pořad)
Módní styl hvězd (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2012 (TV pořad)
The 17th Annual Critics' Choice Movie Awards (TV pořad)
The Orange BAFTA Film Awards 2012 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
2011 The Orange BAFTA Film Awards 2011 (TV pořad)
Zblízka (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2009 35th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
81. Annual Academy Awards (TV pořad)
BAFTA Film Awards 2009 (TV pořad)
Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
Spike's Guys Choice (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2008 Mezi dvěma kapradinami (TV pořad)
2007 Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
2006 Saturday Night Live: The Best of Saturday TV Funhouse (TV pořad)
2004 At the Movies (TV pořad)
Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
The 56th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 4Pop (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Real Time with Bill Maher (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
Eigo de shabera-night (TV pořad)
The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2001 America: A Tribute to Heroes (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Smap x Smap (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
taff (TV pořad)
1994 Brisant (TV pořad)
Extra (TV pořad)
Inside the Actors Studio (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
Punkt 12 - Das RTL-Mittagsjournal (TV pořad)
1991 Días de cine (TV pořad)
E! News (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)
1981 20 heures le journal (TV pořad)
Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
Saturday Night Live (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(17 013)