Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Milujte se a množte se. Kdyby měl Bůh možnost sestoupit z nebes a vidět tento film, tak zcela jistě své proroctví poupraví. Že milostné scénky tvoří dobrých 25% každého dílu této série, tak na to už si člověk tak nějak zvyknul. Dát tyhle scénky ze všech dílů do kupy mohl by vzniknout kvalitní pornofilm, který by svoji kvalitou strčil do kapsy nejeden díl série. Jason je sračička. Že se nechal zbít od ženské, čert to vem. Ale že ze sebe nechá udělat čínu od malého fracka je už přespříliš. Z takové sračičky má mít člověk strach? Vždyť já mu fandím už jenom ze soucitu k jeho znetvořenému ksichtu. Povídá se, že režisérskou židli pro další díl má pronajmutou nějaký septikář. Že by Pátek třináctého dostal konečně pořádný impuls a odvál ten béčkový smrádek. Občas jsem na to koukal a po několika minutách jsem zjistil, že jsem to nevnímal, neboť moje myšlenky byly na zcela jiném místě, tak jsem musel film několikrát vracet zpět. Myslím, že i kdyby to byl jediný argument ( a věřte, že není ), tak bych si s ním tak nízké hodnocení zcela jistě obhájil. Dávám * Jasonovi za bolest a přeji mu brzké uzdravení a příjemné probuzení na další zastávce v márnici. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najlepší Piatok a po jednotke jednoznačne druhý najlepšie zrežírovaný. Pekelné tempo, monštrózny Jason, krvavé vraždy, sexy nahé tínedžerky, bohovská kamera a svetlo (tá scéna s vytrhnutím z okna!) a aj ten riedky dej je výnimočne skvelo obrazom vyrozprávaný. Okrem toho je tu skvelý casting - či už malý Corey Feldman alebo ako vždy mega weird Crispin Glover. PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V porovnání s trojkou teda žádné zlepšení (spíš to kvalitně má sestupnou tendenci), navíc se začíná vkrádat jistý stereotyp, hlavně co se týče závěrečného odhalování, nalézání a přehlídky většiny zabitých a té jedné mrtvoly prohozené oknem. Prakticky to samé jako trojka, jen se dvěma rozdíly, zde už se začínají objevovat prostoduché až blbé dialogy a přeživší je někdo jinej, než jsme zvyklí. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu dílu lehký kvalitativní posun směrem dolů, ale jako plánované zakončení celé série určitě dobré. Postava Tomyho Jarvise teprve dostává kontury (aby byly v následujících dílech několikrát zcela překresleny) a Jason je fajn stejně jako minule. Standardní vyvražďovačka, které by možná trochu slušel nějaký nápad. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po hloupé trojce,která klasickou syrovou pátkotřináctkovou atmosféru posunula až někde do debilního čehosi-přichází čtverka ,která má evidentně v úmyslu napravit napáchané škody a vše definitivně ukončit dříve než se to totálně zvrhne(dnes už bohužel víme,že šlo o pokus neúspěšný).............A opravdu je to o poznání lepší a koukatelnější-stále však daleko za prvními dvěma díly.....Jde o čistou tupou vyvražďovačku s bandou naprosto kreténských a trapných (ten tanec to je opravdu vrchol trapnosti) tínejdžrů,kteří vůbec netuší,že svět se točí i kolem něčeho jiného než je dnešní šukačka s ...no s kýmkoliv.......V této rovině se Jason stává mým hrdinou,protože zbavuje svět těchhle věčně naddržených ,trapně tupých postav.......................no abych to zkrátil=Mnohé chyby byly napraveny,atmosféra se lehce zotavila,Jason působí trošku chytřeji,všem jsem tu smrt přál,a i když jsem se chvílema nudil,tak se to dalo skousnout.....60% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii od října 1983 do ledna 1984. (Terva)
  • Herečku Kimberly Beck (Trish) během natáčení někdo obtěžoval podivnými telefonáty, a když si šla zaběhat do parku, tak jí sledoval nějaký muž. Po natáčení vše ustalo. (Chatterer)

Reklama

Reklama