Reklama

Reklama

Vymítač ďábla III

  • USA The Exorcist III (více)
Trailer

VOD (1)

Pekelná brána se opět otevírá! George C. Scott jako policejní vyšetřovatel Lt. Kinderman pátrá po vrahovi záhadných a brutálních vražd. Nevěří na démony a jejich nadpřirozenou moc. Ještě ne. Nevysvětlitelné úkazy v nemocnici pro choromyslné nezanechávají žádné stopy k rozluštění děsivého tajemství. Jaká síla však vede nemocnou ženu, aby se plazila po stropu zcela obratně a neslyšně jako moucha? A snad i vraždila? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Osobne si myslím, že Blatty mal prenechať réžiu svojho solídneho scenára niekomu šikovnejšiemu. Je chvályhodné, že sa snaží dospieť k odlišnej atmosfére než predchádzajúci režiséri, určite lepšie nadväzuje na pôvodný film než Boorman, avšak prináša viacero rozpačitých scén a celok by mohol pôsobiť celistvejšie. Našťastie mnoho zachraňujú George C. Scott a Brad Douriff, ktorí majú toľko charizmy, že by pred nimi utiekol každý démon a k žiadnemu exorcizmu by nikdy nedošlo. No a v neposlednom rade tu máme jednu z najlepších ľakačiek histórie, ktorá funguje ale najmä z dôvodu, že celá, do viacerých plánov rozvrstvená sekvencia je skvostne nakrútená. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Po většinu času ucházející mysteriózní detektivka s několika roztomile úchylnými scénami, která navazuje na původní film pouze dějově, nikoliv stylově a ani zdaleka žánrově, se z nějakého mně neznámého důvodu v závěru překlopí v béčkový horor prezentující se kupou laciných triků a ohavně neumětelským finále, nad jehož trapností mi zůstává rozum stát. Slabé 2*. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Hned po 2.díle (*) jsem si pustil tohle pokračování, které mě příjemně překvapilo. (1.díl - prvotřídní Horor, 2.díl - drama, 3.díl - krimi). Vrah zabíjí lidi různými způsoby, ale není to obyčejný vrah.. To se bude snažit vyřešit Policejní vyšetřovatel Kinderman...Nechyběla tu atmosféra, napětí, lekačky a taky granduózní zakončení :)) ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Film příliš nepokračuje v tradicích předchozích dílů, ale není nutné mu to mít za zlé. Je to obyčejný, průměrný horor, ze kterého dělá podprůměrný zbytečné natahování jednotlivých scén a děje, to zřejmě jen z důvodu, aby šel ve stejných kolejích jako první a druhý díl. Klasická stopáž 80 nebo 90 minut by tu slušela mnohem více a zřejmě by se také dalo uvažovat o 3 hvězdách. 50% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dvojku jsem přeskočil a nemám v plánu jí někdy vidět a po dlouhém zvažování jsem si řekl, že ta trojka vypadá fakt zajímavě a tak jsem to s ní riskl. Zajímavá zápletka a jméno W. P. Blattyho u režie i scénáře by přeci jen mohla být záruka jistě kvality. Ovšem nakonec jsem byl zklamán. Na začátku sice zazní legendární hudební téma jedničky a natočeno je to docela dobře, zbytek ale pokulhává. Strašlivě dlouho se tam nic neděje a když se tam konečně něco dít začalo, přistihl jsem se, že už mně to vlastně přestává zajímat. Je tam sice pár dobrých momentů, jako třeba důchodkyně lezoucí po stropě a všechny scény s Bradem Dourifem (výslechové), který opět předvedl parádní výkon a v těchto chvílích má film i vcelku solidní atmosféru. Jinak je to ale dlouhé a totálně nezajímavé. Jako detektivka je to nudné zklamání a vymítání jsem žádné nepostřehl. Ale těch pár momentů to docela vytáhlo, škoda, že jich nebylo víc. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Rakouská metalová kapela Belphegor použila krátký úryvek z tohoto filmu na začátku písně „Swinefever - Regent of Pigs“ (z alba „Totenritual“). Jedná se o finální scénu vymítání v cele. (Seabeast)
  • Tento film bol zapnutý v apartmáne sériového vraha Jeffreyho Dahmera krátko pred útekom jeho poslednej (takmer) obete menom Tracy Edwards. Edwards bol prvou osobou, ktorá prežila jeho útok. Po úteku priviedol do apartmánu políciu, ktorá Dahmera zatkla. (Marceloo)

Reklama

Reklama