Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Gazi 

všechny recenze uživatele

Tenhle žánr patří mezi mé oblíbené a u tohoto filmu se navíc sešla skvělá partička herců v čele s Gary Oldmanem. Když Vám tvůrci filmu ještě přidají jednoduchý, ale podmanivý hudební motiv od E. Morricone a drsné prostředí New Yorku, tak není co řešit - pro milovníky gangsterských filmů téměř povinnost. Jen nechápu, kde se tento snímek skrýval, že jsem se němu dostal až po dvaceti letech od jeho uvedení!? ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Neni divu, ze se jedna o jediny snimek pod jehoz scenar se podepsal Dennis McIntyre. Film totiz postrada sebemensi autenticitu a uveritelnost. Nejsou zde postavy, nybrz herci, pretahujici se o pozornost svou teatralnosti a nevhodnosti pro sve role (to plati zejmena pro vsemi nepochopitelne vyzdvihovaneho Oldmana). Akteri a jejich vztahy jsou vedle toho tak ledabyle nacrtnute, ze se s nimi nelze identifikovat nebo zajimat se o jejich osudy. K tomu vsemu zde navzdory vice nez dvouhodinove metrazi absentuje zapletka v pravem slova smyslu a samotny zaver kvuli vyse zminenym zaporum vysumi do ztracena. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako existuju kultove tvrdacke gangsterky ako Kmotr, Mafiani a ciastocne aj Neuplatni s Costnerom, tak jestvuju aj nudne, unyle a pod/priemerne gangsterky, kam radim aj tento State of Grace. Menoslov je uchvatny ako Sean Penn /reziroval Utek do divociny/ a Burgess Meredith /Rocky 1976/. Herci sa len prechadzaju po placi, nic sa nedeje, herecke vykony su hrozne, scenar sa tiez kamsi vyparil, dialogy sa pomaly az nedaju pocuvat : 20 % ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Mám rád gangsterský film, ale tenhle si bohužel hraje na co není. Hlášky jak kdyby vypadly z oka Dona Corleonovi a milionkrát ohranej námět o napraveném mafiánovi, který volí mezi dobrem a zlem. Posunout to o padesát let zpáky, mohla to být dobrá prohibiční gangsterka. Sean Penn neumí hárt špatně, má to v kostech a já mu fandím, stejně tak Oldmanovi, kterej se pro tyhle pošahaný role narodil. Ed Harris trošku mimo. I plechovka od tuňáka by působila věrohodněji. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

New York devadesátých let je nejdokonalejší setting pro drsné gangsterky ever. Ta šeď, špína, násilí, a všeobecný nihilismus čišící z každého záběru... krása. A tahle se taky povedla, příběhem sice trochu překombinované, ale tím tématem, a i krásnou (byť krátkou) slow motion akcí mi dost připomíná HK filmy Johna Woo - které přitom teprve vznikaly, ve stejné době. Nečekal bych že někdy uvidím Seana Penna střílet obouruč ve stylu Chow Yun Fata, ale kupodivu mu i role nasraného gangstera dost sedla, a zbytek hereckého obsazení, to je taky solidní dream team - Ed Harris, Gary Oldman, Robin Wright, John Turturro, John C. Reilly. Všichni krom Harrise v době kdy ještě vůbec nebyli slavní. A k tomu soundtrack od Morriconeho. Ten režisér pak už nikdy nic co by stálo za zmínku nenatočil, ale tady měl při výběru lidí hodně šťastnou ruku. 8/10 ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kde Jackie představuje svou přítelkyni Terrymu, můžeme v pozadí slyšet hudbu U2. Režisér Phil Joanou pro U2 zpracoval video k singlu "One" a režíroval film z prostředí jejich živého koncertu U2: Rattle and Hum. (D3VIL)
  • David Rabe spolupracoval na scénáři, avšak není zmíněn v titulcích. (D3VIL)
  • Postavu Frankieho, kterou nakonec ztvárnil Ed Harris, měl původně hrát Bill Pullman. Harris měl potíže s rekonvalescencí po zranění způsobeném při natáčení Propasti. (D3VIL)

Reklama

Reklama