Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Poměrně útlá a skromná gagnsterka, která nevsází na kmotrovský přehršel postav a spletitý děj, což by se z dané stopáže dalo jednoduše usuzovat. Ono se v podstatě jedná o takové potulování semo tamo, které ale s daným bodycountem a áčkovým obsazením nenudí. Hercům tradičně kraluje bezsebný Oldman. Fanouškovi gangsterek by určitě tento kousek utéct neměl, ale je to jen jeden z mnoha, takže jelikož ničím nevyniká, doporučit jako tutovku se jej neodvážím. Slabší čtverec. 73% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

** Jedna z gangsterek, se kterou mám vcelku problém. Hudba od Morriconeho byla sice super, ale převážná většina herců hrála tak vlažně, až to nudilo. Podle mě předvedl nejlepší výkon paradoxně Joe Viterelli v roli italského mafiánského bosse, byť nebyl na place často. Zbytek se tam jen tak ploužil (Harris, Penn, Wrightová) nebo hráli magory (Oldman). Zvažoval jsem, že ponechám od minulé projekce 4 hvězdy, ale rozmyslel jsem si to. Protože tenhle film mě na podruhé nepřesvědčil o 4-hvězdičkových kvalitách. 67% ()

Reklama

Davered 

všechny recenze uživatele

Neni divu, ze se jedna o jediny snimek pod jehoz scenar se podepsal Dennis McIntyre. Film totiz postrada sebemensi autenticitu a uveritelnost. Nejsou zde postavy, nybrz herci, pretahujici se o pozornost svou teatralnosti a nevhodnosti pro sve role (to plati zejmena pro vsemi nepochopitelne vyzdvihovaneho Oldmana). Akteri a jejich vztahy jsou vedle toho tak ledabyle nacrtnute, ze se s nimi nelze identifikovat nebo zajimat se o jejich osudy. K tomu vsemu zde navzdory vice nez dvouhodinove metrazi absentuje zapletka v pravem slova smyslu a samotny zaver kvuli vyse zminenym zaporum vysumi do ztracena. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Koľkokrát sme už tento príbeh videli, že.....Množstvo hereckých es vo filme, ktorý je tak na úrovni horníka, ale keď to spriemerujeme, tak sa dostávame k pomerne vysokým kartám. New York tomu môže vždy iba napomôcť a deje sa tak i tentokrát. Popravde sa Stav milosti trochu vlečie, neprináša nič nové, ale záverečná tretina je už veľmi napínavá a obohacuje žáner o vyriaďovanie si vecí medzi najbližšou rodinou tak, ako sme zvyknutí medzi gangami. Pri rozhovore Taliana s Harrisom je napätie skutočne na krájanie a pozdvihuje zrazu film z priemeru do vyššieho levelu. Herci vedeli, prečo tieto úlohy zobrali. Romantická linka zase pridáva do deja akýsi nadhľad Wrightovej, ktorý je v podstate jediným správnym postojom k udalostiam v Hell´s Kitchen. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

New York devadesátých let je nejdokonalejší setting pro drsné gangsterky ever. Ta šeď, špína, násilí, a všeobecný nihilismus čišící z každého záběru... krása. A tahle se taky povedla, příběhem sice trochu překombinované, ale tím tématem, a i krásnou (byť krátkou) slow motion akcí mi dost připomíná HK filmy Johna Woo - které přitom teprve vznikaly, ve stejné době. Nečekal bych že někdy uvidím Seana Penna střílet obouruč ve stylu Chow Yun Fata, ale kupodivu mu i role nasraného gangstera dost sedla, a zbytek hereckého obsazení, to je taky solidní dream team - Ed Harris, Gary Oldman, Robin Wright, John Turturro, John C. Reilly. Všichni krom Harrise v době kdy ještě vůbec nebyli slavní. A k tomu soundtrack od Morriconeho. Ten režisér pak už nikdy nic co by stálo za zmínku nenatočil, ale tady měl při výběru lidí hodně šťastnou ruku. 8/10 ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • David Rabe spolupracoval na scénáři, avšak není zmíněn v titulcích. (D3VIL)
  • Postavu Frankieho, kterou nakonec ztvárnil Ed Harris, měl původně hrát Bill Pullman. Harris měl potíže s rekonvalescencí po zranění způsobeném při natáčení Propasti. (D3VIL)
  • Stav milosti svedl dohromady Seana Penna (Terry Noonan) a Robin Wright (Kathleen Flannery). Dcera Dylan Frances se jim narodila 2 roky po natáčení, syn Hopper Jack přišel na svět o další 2 roky později. Od dubna 1996 do června 2010 tvořili tito dva herci manželský pár. (klukluka)

Reklama

Reklama