Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

golfista 

všechny recenze uživatele

Díky vydání tohohle filmu na DVD jsem měl možnost po dlouhé době vidět pořádnou gangsterku. Jednu z nejlepších co znám ! Sean Penn, jeho budoucí žena Robin a Ed Harris podávají výborné výkony, ale jsou jednoznačně "převálcováni" Gary Oldmanem, který předvádí výkon na který jen tak nezapomenu...... A ta muzika ! Ten jedoduchý Morriconeho motiv se mi vryl do hlavy a nejde ven :) Přidáte-li k tomu výbornou režii, tak nelze než všem milovníkům žánru vřele doporučit. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Drsná a kvalitní gangsterka s áčkovým obsazením, kde exceluje herecké trio Penn,Harris, Goldman. Mne opravdu fascinuje jak každý thriller z 90. let má našlapaný herecký cásting, téměř pokaždé minimálně třemi herci a v dnešní době jsme rádi za jednoho áčkového herce,což je škoda. Příběh filmu je sice jasně daný, příliš zvratů se nedočkáme, ale je to správně drsné, atmosféra Hell´s Kitchen je správně pochmurná a hezky to odsejpá, takže za mne mohu doporučit. 75% ()

Reklama

Gazi 

všechny recenze uživatele

Tenhle žánr patří mezi mé oblíbené a u tohoto filmu se navíc sešla skvělá partička herců v čele s Gary Oldmanem. Když Vám tvůrci filmu ještě přidají jednoduchý, ale podmanivý hudební motiv od E. Morricone a drsné prostředí New Yorku, tak není co řešit - pro milovníky gangsterských filmů téměř povinnost. Jen nechápu, kde se tento snímek skrýval, že jsem se němu dostal až po dvaceti letech od jeho uvedení!? ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Poměrně útlá a skromná gagnsterka, která nevsází na kmotrovský přehršel postav a spletitý děj, což by se z dané stopáže dalo jednoduše usuzovat. Ono se v podstatě jedná o takové potulování semo tamo, které ale s daným bodycountem a áčkovým obsazením nenudí. Hercům tradičně kraluje bezsebný Oldman. Fanouškovi gangsterek by určitě tento kousek utéct neměl, ale je to jen jeden z mnoha, takže jelikož ničím nevyniká, doporučit jako tutovku se jej neodvážím. Slabší čtverec. 73% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Mám rád gangsterský film, ale tenhle si bohužel hraje na co není. Hlášky jak kdyby vypadly z oka Dona Corleonovi a milionkrát ohranej námět o napraveném mafiánovi, který volí mezi dobrem a zlem. Posunout to o padesát let zpáky, mohla to být dobrá prohibiční gangsterka. Sean Penn neumí hárt špatně, má to v kostech a já mu fandím, stejně tak Oldmanovi, kterej se pro tyhle pošahaný role narodil. Ed Harris trošku mimo. I plechovka od tuňáka by působila věrohodněji. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • David Rabe spolupracoval na scénáři, avšak není zmíněn v titulcích. (D3VIL)
  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 210x. (D3VIL)
  • Stav milosti svedl dohromady Seana Penna (Terry Noonan) a Robin Wright (Kathleen Flannery). Dcera Dylan Frances se jim narodila 2 roky po natáčení, syn Hopper Jack přišel na svět o další 2 roky později. Od dubna 1996 do června 2010 tvořili tito dva herci manželský pár. (klukluka)

Reklama

Reklama