Reklama

Reklama

Halloween

  • Česko Předvečer svátku Všech svatých (více)
Trailer 3

VOD (1)

V roce 1963 o Halloweenské noci ubodal šestiletý Michael svou patnáctiletou sestru Judith. Po patnácti letech v ústavech se mu podaří právě v předvečer všech svatých utéct. Nikdo neví a nikdo ani nechce vědět, co se stane 31. října 1978, kromě doktora Loomise, Michaelova psychiatra. Ten si je jistý, že se Michael vrací zpátky do Haddongield, ale když to zjistí zbytek města, je už pro mnoho lidí pozdě. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (785)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejlegendárnější shlasher a praotec žánru. Jsou zde zastoupeny všechny povinné prvky. Pomalu se plížíčí zabiják, zakopávající oběti a odhalené dívky. John Carpenter kladl důraz spíše na atmosféru a tak se první vraždy dočkáme, kromě úvodu, až po hodině. Pro Jamie Lee Curtis jistě přelomový film, pro Johna Carpentera jeden z mnoha vydařených, kterými nás ve své filmografii oblažil. Výsledek Myersova řádění: sestra v úvodu, pak jeden pohozený v příkopě a na závěr 2 dívky a 1 chlapec. 80% ()

choze 

všechny recenze uživatele

HALLOWEEN mě neoslovil už v pubertě, kdy jsem hltal jeden slasher za druhým (a paradoxně zbožňoval sérii PÁTEK TŘINÁCTÉHO, inspirovanou úspěchem HALLOWEENU) a nejinak je tomu i po letech, ačkoli Carpentera řadím k mým nejoblíbenějším režisérům. Ano, hudba je tu geniální a zejména díky ní to má atmosféru. Ale to je vše. To, jak během první půlky kamkoli se Laurie podívá stojí Myers, je až legrační, stejně jako Loomisovy démonizující hlášky. A když se v druhé půlce konečně začne vraždit, vraždy jsou značně nenápadité. Pár pěkných strašidelných momentů tu sice je (útěk z nemocnice, šatník, otevřený konec), ale dohromady rozhodně žádný zázrak. ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

Optikou moderního diváka se může tahle klasika zdát nepochopitelnou -možná až směšnou (ty vraždy...) ale v roce 78 z toho museli lidi bejt fakt paf. Scénář je primitivní a dialogy až běda, ovšem to pomalé, plíživě nepříjemné tempo a postupné budování atmosféry, kdy ikonického vraha vidíme v doprovodu geniální hudby každou novou scénu o něco víc... to prostě pořád děsivě funguje! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Bravurně natočený minimalistický horor s neodmyslitelným hudebním motivem - atmosféra přicházejícího zla je skvěle vylíčená, kamera je jedním slovem úžasná. Přemýšlel jsem, s kterou jinou vyvražďovačkou se dá originální Halloween co do filmových kvalit srovnávat, ale nic mě nenapadá... Vedle The Thing nejlepší Carpenterova práce. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kultovní horor, který mě přes slušnou režii Johna Carpentera nikdy nedokázal nadchnout jednoduše proto, že tématicky mě vyvražďovačky tohoto ražení naprosto míjí. Jen v málo subžánrech se najde tolik klišé a hloupostí jako tady. V téhle oblasti mě zaujal snad jen Vřískot 1 a 2 pro svůj ironický nadhled. Na druhou stranu, když už vyvražďovačka, tak v Carpenterově pojetí. Jeho následovníci často svůj vzor jenom vykrádali. Celkový dojem: 45 % ()

Galerie (154)

Zajímavosti (161)

  • Okolo 24. minúty, v scéne pri kríkoch, kde sa ukrýval Michael Myers (Nick Castle), je vidieť na malú chvíľu v zábere dym. Tento dym je z cigarety, ktorú fajčí sám John Carpenter. (DADOVAN)

Související novinky

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

John Carpenter bude produkovat nový Halloween

John Carpenter bude produkovat nový Halloween

25.05.2016

Halloween Johna Carpentera je naprostá hororová klasika, jíž nedokázalo zastínit žádné ze sedmi pokračování. Hlavní série skončila v červenci 2002, o 5 let později ale došlo na remake v režii Roba… (více)

Reklama

Reklama