Reklama

Reklama

Volavka III

  • Hongkong Wu jian dao III: Zhong ji wu jian (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Volavka 3 je paralelou všech třech částí a vede k tzv. poslednímu zúčtování. Po smrti Yana je Ming přeložen na místo obyčejného policejního úředníka. Vzápětí přichází do policejního sboru Yeung, kterého Ming zná a delší dobu ho již sleduje. I přes své převelení začne soukromě sledovat Yeunga. K tomuto tajemnému muži postupně začnou vést všechny cesty z podsvětí, špinavých obchodů a vražd (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (71)

genetique 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa vynikajúca a veľmi porovnávateľná s prvým dielom. Prvá polhodinka pôsobí dosť nevyrovnane, ale postupné psychologické reči a pekne postupná pojitosť s prvým dielom do jednej veľkej súhry dávajú tejto trilógii výnimočnosť. Veľmi prekvapujúci, dojímavý a skutočne premyslený záver. Ozaj dobré! 80%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Padouch nebo hrdina, všichni jedna rodina – potřetí a naposled. Třetí Volavka se snaží a celkem se jí i daří nějakým způsobem završit do téměř epických rozměrů rozvětvený příběh. Sice mě nedokázala přesvědčit, že by si první díl nevystačil sám o sobě (k čemuž doufám dojde v případě Scorseseho remaku), ale rozhodně budí dojem mnohem smysluplnějšího pokračování než Volavka 2. Věřím, že nejenom mě více zajímalo, co se dělo po událostech z jedničky, nikoliv před nimi. Komplikovaně strukturovaný příběh navzdory množství flashbacků nepostrádá dynamiku vyprávění. Nemáte-li však vážnější zájem dovědět se více o osudech hrdinů, tzn.: nejste ochotni sledovat dvě hodiny krimi vyžadující vaší plnou pozornost, příliš zábavy si neužijete. Třetí Volavku bych se nebál přirovnat k vyvrcholení jiné slavné trilogie – Kmotr. Není dokonalý a lze k němu mít spoustu výhrad, přesto je těžké si bez něj předchozí dva filmy představit. 70% Zajímavé komentáře: Adrian, Cassandra ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Námět druhého dílu se většině diváků zdá jako zbytečný, ale já byl při jeho sledování spokojen. U třetího se konečně jedná o zápletku, která se z velké části odehrává po jedničce a tudíž není jasné, jaké bude rozuzlení. Jak Andy Lau jako Ming, tak Tony Leung jako Yan znovu dostávají mnoho příležitostí, jak ukázat své herecké veleumění. Co se týče samotného příběhu a atmosféry, jde tentokrát o návrat k vyznění prvního dílu, tedy k čistě policejní thrillerové záležitosti, možná ne s tak naléhavým vyzněním. Zůstává faktem, že původní film by si bohatě vystačil sám, ale co na tom záleží, když se tuto výtečnou a pozoruhodnou trilogii tak dobře dívá. 90% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dôstojné zavŕšenie "Volavkovskej" trilógie znova úspešne kombinuje prvky drámy s minimom akcie, napätia i veľmi precíznej réžie a celkového formálneho prevedenia, pričom sa príbeh uzatvára trochu "prekvapivým" smerom, kedy zistíme, že celé to mohlo byť úplne inak, keby... :-). Po retrospektívnej 2.časti sa v tomto záverečnom dieli ocitáme v období po "jedničke", ale pozor!!! Tento diel nadväzuje na alternatívny záver "jedničky", ktorý bol uvedený na ázijskej verzii DVD edície. Pre fanúšikov prvých dvoch dielov "must-see"! ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

Finální díl trilogie je ještě zamotanější než první dva a k avizovanému vyvrcholení celé zápletky se dostáváte náročnou cestou plnou flashbacků, prolínajících děj v současnosti. Do toho se ještě zamotávají vize hlavního hrdiny, který psychicky neunesl události prvního dílu a pomalu se začíná hroutit. Detektivka pro náročné, která se musí pečlivě sledovat od první do poslední minuty. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno