Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Johnny Mnemonic je jeden z mých rekordmanů: rozkoukal jsem ho, přísahám, v roce 1997 :-). Měl jsem tehdy docela rád Gibsona, a film jsem přesto nebo proto tehdy celý nedal... Problém s cyberpunkem v tomto pojetí je, že velmi rychle zastarává. Aby tedy fungoval, měl by mít nadčasové prvky a dobrý příběh. Což se povedlo tak napůl (a Gibsonova chyba to není). Dojem je spíš, že jde o vizuální napodobeninu Blade Runnera se značně omezeným rozpočtem (i když jsou triky a kulisy technicky "novější", vypadají hůř). A ta estetika zastydlého disko-retra je vyloženě odpudivá.... Nicméně, film celou hodinu relativně fungoval, jen pak přišlo velké finále... které mělo být velká pecka, ale bylo k smíchu a pláči zároveň. Bojové scény v poslední půl hodině mi způsobily vážnou nevolnost a podobné bolesti hlavy, jako předváděl Reeves. Ještě se pozastavím u castingu – dokonalí antiherci Lundgren a Ice-T dali filmu pravý feel ultrasračky. Kitano, Reeves, Meyer, ano, to byla naštěstí jiná káva (Meyer mě prostě baví, nelíbí se mi, ale je zajímavá). Resumé celkové: škoda. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Nějak příliš nepobírám, co na tom vlastně všichni tak haní? Jde o celkem dobrý sci-fi, Keanu slušnej, Ice-T v pohodě, ta holka co hrála v Hvězdný pěchotě je kočka, Dolph Lungren je zábavně strašnej - ale to není nic novýho, že jo ... Delfín a supercompy, mírně (no vlastně celkem dost) apokalyptický město... Velice slušnej film, kterej měl mimojiné už v r.95 celkem jasno v tom, že to nejcenější budou v dohledný době informace!! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Gibsonův odkaz by si zasloužil lepší film, o tom nemůže být pochyb (možná původní verze? Kdo ví...). Na druhou stranu Johnny Mnemonic dokázal zajímavě a béčkově předvést svět, který měl za pár let (opět s Keanu Reevesem) dobýt stříbrná plátna celého světa. Kyberpunk je tu, plný drátů, špíny a techniky s jasně odděleným světem bohaté vrstvy od chudiny a hackerů, kteří se "vylepšují". Gibsonova povídka má asi dvacet stran, hlavní linie v ní je podobná, všechny detaily zachycené, tak na, co si stěžovat? Sám Gibson viděl původní sestřih a rozhodně byl více spokojený s ním, než s kinoverzí. Velká škoda, že kyberpunk v plné síle musel na svůj pořádný hit počkat. Mnemonic se tak řadí vedle levnější, papundeklové, pohledy do tohoto světa. Asi stále lepší než Nirvana... ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

S vědomím , že Matrix tu ještě nebyl , tak tu mame solidní scifi s Keanu Reevesem a Dolphem Lundgrenem (tady a pak v Univerzalním vojákovi a Mstitelovi jediny role , kde mi nevadí). Sice je poznat , že moc penez tvurci neměli. To vyrovná atmosféra a prostredi cyberpunku. Jo s polu s Terminatorem v detsví nejoblibenejsí scifi. To jsem tu VHSku protacel xkrát :D. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Dukaz o tom ze nez se Keanu Reeves stal hvezdou Matrixu musel si projit taky solidnima srackama ultraslatanina kterou nezachrani ani pritomnost Dolpha Lundgrena ted bych z dovolenim pridal tak trochu po cesku interpretovanou scenku po premiere filmu kritik zpovida rezisera jee dobry den pane Longo a vam se pane Longo ten film jako libil?! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Hlavní postava filmu se objevuje i v knížce od W. Gibsona "Neuromancer". (starblade)
  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Vic Armstrong, v závěrečných titulcích uvedený jako Victor Armstrong. (Rominator)
  • Videosekvence zobrazující virtuální realitu jsou v horší kvalitě ve srovnání s dnešními filmy, avšak představují vrchol technologií z doby natáčení filmu. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama