Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Díky zajímavému pohledu na svět blízké budoucnosti film neshodím níže. Samozřejmě triky jsou v dnešní době pomalu úsměvné, ale Mnemonicovi ve finále nejvíce podrazí nohy závěrečná půlhodina s delfínem v hlavní roli. Padouch yakuzy docela zaujme svým vybavením a když je řeč o japonské mafii, tak dorazí i Lundgren. Jeho role je ovšem mnohem menší, než se mě kdysi zdálo. 50% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nikdy predtým som záver nedopozeral, asi ma nudil a zaspal som pri ňom. Tentoraz som to ale napravil a tohoto predchodcu Matrixu som dal. Cyberpunkový námet nadčasový, spracovanie však skĺzlo do lacnej post-apokalyptiky. Začiatok sice sľuboval viac, ale bohužiaľ, ďalej to nepokračovalo. S pár high tech hračikami sa autori vyhrali, s prostredím a s efektami už menej. A musím povedať, že to množstvo termínov a logických postupov - polovica bola balast a tá druhá nedávala zmysel. Z hercov potešili iba Reeves a v malej zápornej roli Lundgren. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč ti chtěli uříznout hlavu? Tady lidi většinou normálně zabijou." Už si snad ani nedokážu představit, jak moc sci-fi byl v roce 1995 přenos 320 GB dat. I když si matně vzpomínám, že mé první Pentium 75 MHz mělo tehdy HD 540 MB, takže to asi bylo hodně. Jenže ono je těžké hodnotit něco, co ve své době patrně působilo hodně moderně. Dneska už je to archaická záležitost, ale její myšlenky jsou ale stále aktuální. Mám tím na mysli to, že zmírňovat chorobu je mnohem výnosnější, než ji vyléčit a že naši civilizaci mohou zachránit jedině delfíni. Mne to tedy přiměřeně bavilo, mezi Johnnym a Jane to sympaticky jiskřilo a Kazatel byl fantastický, kdykoli začal kázat svými implantáty. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Mám pro špatné scifíčka slabost (namátkově se mi líbil i Žoldák nebo Duchové Marsu), no a tady hraje ještě k tomu několik mých oblíbenců (no spíše nehrají, jen tam jsou, ale to nevadí) – Keanu Matrix Reeves, Beat Takeshi Kitano, Body Count Ice-T, Udo ´skelný zrak´ Kier a hlavně hardcorový věrozvěst Henry Rollins. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé běčko, které má ale v mnoha ohledech na víc, než nakonec předvede a přitom se snaží tvrdit, že ne. Je to škoda, mohla z toho být další kultovní sci-fi jako třeba Demolition Man, ale takhle to zapadlo a vlastně i docela právem, byť to za pozornost stojí. Čas strávený u toho nepovažuji za promarněný, ale znova to určitě vidět nemusím a výraznější zážitek z toho taky určitě nemám. Ale zase mě tu překvapilo obsazení Ice-Tho a hlavně Takešiho Kitana, kterého jsem tu opravdu nečekal a pak jsem čuměl, když se objevil... Slabé 3* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Jane March byla původně připravena hrát Jane, tuto postavu nakonec ztvárnila Dina Meyer. (ČSFD)
  • Japonská verze filmu je přibližně o 10 minut delší, obsahuje navíc další přidané scény týkající se postavy Takahashiho. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Vic Armstrong, v závěrečných titulcích uvedený jako Victor Armstrong. (Rominator)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama