Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joseph D. Pistone je zvláštním agentem FBI, který je nasazen do mafiánského podsvětí pod krycím jménem Donnie Brasco. K mafii se dostane tak, že se vydává za odborníka na šperky. V jednom baru si ho všimne jistý Benjamin Ruggiero zvaný Lefty. Chce po Donniem, aby mu pomohl prodat jeden vzácný prsten. Donnie mu řekne, ať prsten dá raději své ženě, protože je falešný. Lefty Donniemu nevěří. Vezme ho s sebou za mužem, který mu prstem prodal. Donnie muže zmlátí a donutí ho, aby jako náhradu dal Leftymu své drahé auto. Lefty začíná Donnieho brát... Lefty je mafián, ne zrovna s vysokým postavením, ale s kontakty na ty nejvyšší bosse. Zpočátku je vůči Donniemu opatrný, ale netrvá moc dlouho a vezme ho do mafiánské společnosti a dokonce se za něj zaručí. To znamená, že kdyby Donnie někdy zradil nebo něco zkazil, schytá to i Lefty. V mafiánských špičkách to začíná vřít. K moci se dostává Sonny Black. Lefty je naštvaný, protože ho přeskočili. Myslí si, že svůj rajon měl dostat on, a ne mladší Sonny. Mezitím Donnie postupně shromažďuje důkazy proti mafiánskému podsvětí... Sonnymu kšefty moc nejdou, a tak se na Donnieho doporučení rozhodne omrknout Floridu, kde mafie není moc rozrostlá. Všechno jde výborně, po dohodě s místním mafiánským bossem si tam zřídí vlastní hernu. Donnie tím  splní úkol od FBI a zapojí ještě jednoho agenta z Floridy do akce… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Copak musí být mafiánské filmy pořád plné mrtvol, gangsterů střílejících z oken ujíždějících aut, lámání rukou, nohou, fetování, sexu....? Donnie Brasco je skvělým důkazem, že ne. Poutavý film založený hlavně na přesvědčivých hercích, kteří ztvárňují zajímavé postavy, na vývoji jejich vztahu, na vzájemných dialozích a na emocích, které (i díky hudbě Patricka Doyla) vyvolávají. Spousta scén je, troufám si říct, nezapomenutelných. Například ta Leftyho poslední, krmení lva hamburgery, návštěva čínské restaurace, "malá zastávka" nebo stylové mafiánské vánoční dárky. Chtěl bych vidět prodlouženou verzi. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pomalé, reálne, dlhé, skvelo zahrané... Vynikajúco zobrazené vzťahy, priateľstvo... a povinnosti. Plno napätia a atmosféri podtrhujú skvelí herci. Depp je síce akýsi "iný", než väčšinou býva, ale o to viac mu sadla jeho úloha. S prehľadom ukočírovaný kolos, ktorý ide do hĺbky a vie vyvolať emócie a sympatie... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mafiánske filmy ma väčšinou bavia, postavy infiltrovaných policajtov a ich citové a morálne problémy ma tiež väčšinou bavia, superhviezdne obsadenie detto. Musí to byť ale perfektne natočené nejakým inteligentným režisérom. Napríklad hneď Mikeom Newellom. Možno to nie je vrchol žánru a film nedosiahol taký výrazný kredit, ako Scorseseho, alebo Coppolove diela, ale ja všeobecne radšej držím palce outsiderom a prehliadnem sem tam aj nejakú nedokonalosť. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tomuhle žánru jsem málokdy přišel na chuť, Donnie Brasco je další gangsterka s řadou vedlejších postav a dějových linií, zručnou režií, trpělivě a poctivě budující atmosféru, ale bez silnějšího příběhu, a tak nějak odsýpající, ale nezasahující ta správná místa. Al Pacino, Johnny Depp nebo Michael Madsen jako vždy na jedničku, ale u mě nic víc!! ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Mám rada filmy z mafiánskeho prostredia rovnako ako mafiánov s chladnokrvným výrazom v očiach, ťažkým revolverom a prešpekulovanými mafiánskymi intrigami. Myslela som, že Al Pacino čoby gangsterská legenda, si tu zahrá toho najhoršieho z najhorších a bude vyvražďovať masy jedna radosť, ale napriek jeho príslušnosti k mafiánskemu impériu, sa mu v očiach črtal výraz akéhosi bezvýznamného, životom znechuteného mafiánika a vidieť ho v takejto pozícii, bolo dosť komické. Na druhej strane mi veľmi imponoval Johnny Depp v úlohe policajta, snažiaceho sa preniknúť do útrob organizovaného zločinu, divák vďaka tomu nemá šancu, aby sa nudil, pretože len očakáva, kedy ho konečne odhalia pre nejakú nepatrnú chybičku alebo kedy sa mu v dôsledku nadmerného pracovného života tajného agenta v snahe rozbiť mafiánsky klan rozpadne jeho vlastný rodinný život. Vynikajúce herecké výkony, vynikajúci scenár a hoci v podstate nejde o klasicky cynický gangsterský film zo scorseseovskej dielne, nesporné kvality mu neupieram. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (39)

  • Jde už o druhý film v pořadí, kde roli, kterou měl dostat Joe Pesci, nakonec získal Bruno Kirby. Prvním filmem bylo druhé pokračování Kmotra, kde měl hrát Pesci mladého Clemenzu. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno