Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joseph D. Pistone je zvláštním agentem FBI, který je nasazen do mafiánského podsvětí pod krycím jménem Donnie Brasco. K mafii se dostane tak, že se vydává za odborníka na šperky. V jednom baru si ho všimne jistý Benjamin Ruggiero zvaný Lefty. Chce po Donniem, aby mu pomohl prodat jeden vzácný prsten. Donnie mu řekne, ať prsten dá raději své ženě, protože je falešný. Lefty Donniemu nevěří. Vezme ho s sebou za mužem, který mu prstem prodal. Donnie muže zmlátí a donutí ho, aby jako náhradu dal Leftymu své drahé auto. Lefty začíná Donnieho brát... Lefty je mafián, ne zrovna s vysokým postavením, ale s kontakty na ty nejvyšší bosse. Zpočátku je vůči Donniemu opatrný, ale netrvá moc dlouho a vezme ho do mafiánské společnosti a dokonce se za něj zaručí. To znamená, že kdyby Donnie někdy zradil nebo něco zkazil, schytá to i Lefty. V mafiánských špičkách to začíná vřít. K moci se dostává Sonny Black. Lefty je naštvaný, protože ho přeskočili. Myslí si, že svůj rajon měl dostat on, a ne mladší Sonny. Mezitím Donnie postupně shromažďuje důkazy proti mafiánskému podsvětí... Sonnymu kšefty moc nejdou, a tak se na Donnieho doporučení rozhodne omrknout Floridu, kde mafie není moc rozrostlá. Všechno jde výborně, po dohodě s místním mafiánským bossem si tam zřídí vlastní hernu. Donnie tím  splní úkol od FBI a zapojí ještě jednoho agenta z Floridy do akce… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

Madison 

všechny recenze uživatele

Mám rada filmy z mafiánskeho prostredia rovnako ako mafiánov s chladnokrvným výrazom v očiach, ťažkým revolverom a prešpekulovanými mafiánskymi intrigami. Myslela som, že Al Pacino čoby gangsterská legenda, si tu zahrá toho najhoršieho z najhorších a bude vyvražďovať masy jedna radosť, ale napriek jeho príslušnosti k mafiánskemu impériu, sa mu v očiach črtal výraz akéhosi bezvýznamného, životom znechuteného mafiánika a vidieť ho v takejto pozícii, bolo dosť komické. Na druhej strane mi veľmi imponoval Johnny Depp v úlohe policajta, snažiaceho sa preniknúť do útrob organizovaného zločinu, divák vďaka tomu nemá šancu, aby sa nudil, pretože len očakáva, kedy ho konečne odhalia pre nejakú nepatrnú chybičku alebo kedy sa mu v dôsledku nadmerného pracovného života tajného agenta v snahe rozbiť mafiánsky klan rozpadne jeho vlastný rodinný život. Vynikajúce herecké výkony, vynikajúci scenár a hoci v podstate nejde o klasicky cynický gangsterský film zo scorseseovskej dielne, nesporné kvality mu neupieram. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pohled na celou věc z trochu jiné strany. Jasně, máte tu zákony versus organizovaný zločin, přičemž to první se musíte pokusit bránit, zatímco to druhé naprosto potřít. Jenže společně se zákony prezentovanými tajnými službami přichází také chlad celé organizace. O lidi přece nejde, jde jen o to, aby právě ony zákony byly dodržované. Ať už to v konečném důsledku znamená, co chce. Ať už to více lidem pomůže, nebo uškodí. Naopak s mafií přichází nečekaně i porozumění, zájem, rodina. A vy najednou stojíte před těžkým rozhodnutím... Můžete se postavit k zákonům zády, nebo prostě podrazit lidi, kterým na vás záleží. Poklepete si s kolegy po rameni, řeknete si, jak jste dobří, a odškrtnete jedno z políček stále se rozrůstajícího seznamu. Ty největší ryby ale stejně nikdy nedostanete. Vždyť zákony a spravedlnost jsou někdy dvě naprosto odlišné věci. /Poznámka k hodnocení: Gangsterky mám hodně hodně moc ráda, ale co sakra dělat, když Mike Newell rozhodně nepatří mezi ty nejzručnější vypravěče žánru (třeba do Scorseseho má daleko) a když se Johnny Depp, z mě neznámých důvodů, neřadí zrovna mezi herce, ze kterých skáču nadšením? ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se, ale když u toho člověk napoprvé usne, asi to není zrovna špička ve svém odvětví…Docela jsem se na tento film těšil, hlavně kvůli hvězdnému hereckému obsazení, ale popravdě tu byla spousta pasáží, u kterých jsem se neskutečně nudil, protože se vlekly jako prase… jasně, pointa byla solidní, herecké výkony hlavního dua Al Pacino, Johnny Depp jakbysmet, občas to bylo i docela drsné – ovšem stejně tak tu byli i momenty, které se mi moc nelíbili a nudil jsem se u nich. Bez scén s rodinou (obou hrdinů) bych se klidně i obešel - jasně dopad byl neoddiskutovatelný – raději jsem sledoval akční pasáže a bitky – nebo popravy… ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I'M NOT BECOMING LIKE THEM, I AM THEM." -------- Efektne natočená psychologická hra z mafiánskeho prostredia. Geniálny Al Pacino si to vychutnáva po celý čas, až do konca a herecké kvality sa rozhodne nedajú uprieť ani Deppovi. Na staré mafiánske legendy to určite nemá, avšak nejedná sa o žiadneho outsidera. Príbeh bol spracovaný starostlivo a vďaka hlavnej hereckej dvojke aj uveriteľne. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

DONNIE BRASCO je plnokrevný bratr Carlito's Way. Hvězdou filmu není Johnny Depp ani Michael Madsen, ale Al Pacino! Al Pacino je můj herecký diamant, který předvedl opět mistrovský výkon. Scénář je skvěle napsaný. DONNIE BRASCO je mafiánská chuťovka s příchutí Scorseseho vyprávění, která mě baví. Always pleasure! ()

Galerie (102)

Zajímavosti (39)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama