Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Trošku trpký definitívny odchod Kirka. Začína to slabým úvodom s okresanou posádkou a pokračuje to nudným a nie veľmi napínavým dejom á la Final Frontier. Mytologicky je to veľmi zaujímavé, ale prevedenie je k smrti nudné. Pár skvelých scén (výbuchy hviezd, pád Enterprise), pár skvelých postáv (stále úžasný Kirk, Picard, či Data) a nemastný neslaný výsledok, kde všetko padá do priemernej šede. Nikto nemá dostatok priestoru, nikde nevidieť ani snahu. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Všechno v tomhle filmu je tak nějak na půl cesty... příběh patří mezi vlažnější a vyloženě táhlé, humor v podobě Datových emocí překvapivě funguje velice rozpačitě a ani setkání Kirka s Pickardem není bůhvíjak silná událost, která by tenhle film poposunula pár světelných let kupředu. Navíc, legendy nemají umírat tak obyčejně... Na režii Davida Carsona je dost patrné, že do Generations smolil pouze seriály a jaksi se není schopný od té "malosti" epizod odpoutat. Neoddiskutovatelným kladem tak zůstává především vynikající charakterní herectví Patricka Stewarta... A celkem pěkná triková stránka, která vytvořila efektní havárii lodi Galaxy Class. To se jen tak nevidí. Na opravdu dobrý sci-fi film dost málo, na průměrný Star Trek tak tak. ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

S odstupem času u mě Generations neskutečně stoupl. Nevím, jestli je to výborná hudba nebo prostě jen melancholické zhodnocení Picardova života. Patrick Stewart opět brilantně zahrál kapitána, kterému se po letech služby začíná stýskat po osobním životě. Shatner a McDowell zahráli taky špičkově. Tohle není epický ST ani tak o osudu galaxie, ale spíš o postavách a asi proto se mi kdysi dávno tolik nelíbil. V porovnání nový Abramsův výbušný film celkem ztrácí. -"It's our mortality that defines us. It's the truth of our existence." ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Povedenej ST film. Jedinej vyraznejsi problem je v pribehu, ten je sice zajimavej, ale tvurci sem narvali zbytecne moc motivu, takze je taky docela prekombinovanej a misty ztraci tempo. Triky jsou ocekavane opet oproti predeslejm filmum lepsi, ale masky mi prisly naopak horsi. Jinak nova posadka je fajn, Pickard je muj oblibenej kapitan, Enterprise ma par peknejch vylepseni a symbolicky rolicky Chekova, Scottyho a trosku vetsi Kirka potesi. Navic tu je perfektni zaporak McDowell. I pres tech par slabsich mist sem se celou dobu slusne bavil, takze dobry 4*. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Končí éra fimů z posádnou z TOS a přichází éra Nové Generace. V tomto filmu se všechno láme. Ozvláštněno to je již tím, že sama posádka Enterprise má za sebou sedm let putování vesmírem, který již není tak hlubokým, jako ho mívala posádka Jamese Tiberia Kirka. Scénáristicky a herecky byl film naprosto bezchybně zvádnutý a ještě k tomu navíc okořeněný dvojnásobnou smrtí kapitána Kirka. Velmi povedená sci-fi, které nejde nic vytknout, protože má všechno, co má správná sci-fi mít - dobrý scénář, povedené výkony, překvapení, napětí, trošku toho filozofična... ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Kůň, na kterém William Shatner jede, je skutečně jeho vlastní. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. listopadu 1994 v Hollywoodu. (Varan)

Reklama

Reklama