Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se při jedné ze Spencerových misí přeruší za podivných okolností na dvě minuty kontakt se základnou, ani jeden z nich netuší, že těch 120 sekund strachu zcela změní jejich pohled na svět, jejich budoucnost a i samotné životy. Johnny Depp a Charlize Theron vystupují jako odvážný kosmonaut NASA Spencer Armacost a jeho nádherná žena Jillian, která je učitelkou – zdánlivě perfektní pár. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Upřímně mi moc zajímavý nepřišel ani ten námět, protože jsem něco podobného viděla (tuším, že několikrát) v seriálu Krajní meze, kde bylo zpracování o poznání lepší a dovedlo člověka opravdu znervóznit. Tady jsem to prozívala a pak nad tím jen pokrčila rameny. Co do obsazení, tak tu mohl hrát kdokoliv a vyšlo by to nejspíš nastejno. 4/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Astronautova žena má poměrně originální děj,výbornou atmosféru,dva fantastické herce,temnou pointu a přesto všechno mě tento snímek nezaujal.Celé je to totiž bez většího spádu,bez toho správného koření.Já viděl průměrný temný sci-fi thriller,který ale asi právem nevynikl.Astronautova žena pro mě nemá prostě život.P.S.trochu to ve mě vyvolalo pocit,jakoby autoři trochu předělali Rosemary má děťátko. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Ako mysteriózny sci-fi thriller v komornejšom ladení dokonalé (scenár aj réžia), vďaka naplno odovzdaným výkonom ústrednej dvojice naplno pohlcujúce aj v druhom ("vzťahovom") pláne. A s geniálnym koncom, ktorý po vzore známeho "v jednoduchosti je krása" presvedčivo boduje s vlastným, riadne vyškereným "v samozrejmosti tiež". (Dostalo ma to! Milujem malé filmy s veľkým nápadom a s ešte väčším odhodlaním natočené. Je to v nich všetko potom také... natlakovanejšie? Tento mal ku všetkému aj smolu, takže ho budem mať navždy ešte aj tak inak radšej.) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No tedy... Tak mám za sebou další film se skvostnou Charlize. A říkám rovnou, tohle je zatím nejlepší kandidát v mém osobním hodnocení o film s nejposran--- závěrem v posledních pěti minutách... Ano, je to jak říkám. Hodinu a tři čtvrtě vás film udržuje ve skvělém napětí, přičemž si logicky říkáte, že to vše se děje jen v hlavě Charlize. Podmínky pro jistou labilitu má ideální. Zažitý stres z nehody manžela, dřívější labilita ze smrti rodičů šmrnclá těhotenstvím, což je kapitola sama pro sebe... Sám o tom vím své a ne nadarmo se tomu odborně říká - jiný stav. Spíš mně zajímalo jak to ustojí chudák Johnny a zda se mu podaří naladit se na vlnu své hormony rozbunzírované manželky což je bezpochyby těžší, než utahovat šrouby na satu na orbitu.... Přesto si celou dobu říkáte - co kdyby se tam u satelitu přeci jen něco stalo? Bohužel, na tuto pro mne zcela nereálnouverzi příběhu nakonec dojde. Poté co u Armacostů začnou po bytě jiskřit Chobotničky z druhého patra (tedy já viděl jen Modrého, ale Zelená asi taky někde běhala s žárovkou) jsem dostal tep jako Spencerův co-pilot na oslavě a začal jsem se bát masivní mozkové mrtvice. Jakoby to nestačilo, Charlize se mně s jiskrou v oku ihned poté pokoušela dorazit.... Přežil jsem, ale ještě se klepu. A to vzteky. Takhle posrat konec, pane Rande Ravichi - to se musí asi umět... Bez toho konce by to sahalo vysoko, takhle je to jen za ty dvě minuty odmlky s řídícím centrem. * * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudene si nič nahovárať, keď sa niekomu Astronautova žena páčila, tak určite nie kvôli predvídateľnému béčkovému scenáru. Tie dôvody sú dva, a to solídna temná a plíživá atmosféra, ten druhý je samozrejme Charlize, ktorá sa do svojej postavy položila omnoho viac, ako by sa v takto ladenom filme patrilo. Ale aspoň vďaka tomu sa film dostal na solídny priemer. Hranica medzi nudou a pomalou plíživosťou je veľmi tenká. VIDENÉ ZNOVA 12/22: V podstate sa nič nezmenilo, len musím skonštatovať, že filmu ublížila snaha o nejaké to trikové finále, ak by sme ostali pri náznakoch, bolo by to omnoho lepšie. Záver poteší, ale opäť platí, že nie je režijne dobre zvládnutý. Určite je fajn, že tvorcovia chápu vzdialenosti medzi hviezdnymi sústavami a namiesto UFO využívajú rádiové signály. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Snímek soutěžil na Mezinárodním filmovém festivalu v Katalánsku v kategorii nejlepší film. (Terva)
  • Herečka Clea DuVall (Nan) počas natáčania zakrývala svoje hnedé oči modrými kontaktnými šošovkami. (Msscastillo)

Reklama

Reklama