Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Firemnímu nováčkovi, tzv. hackerovi - počítačovému pirátovi se při práci s počítačem v jedné významné korporaci povede něco téměř nemožného - nabourá se do databáze bedlivě střeženého podnikového superpočítače. Přitom náhodně objevuje výborně promyšlenou machinaci, která může vést až k vážnému ohrožení životního prostředí. FBI je mu v patách, ale jeho hlavním nepřítelem je duševně nemocný superprogramátor. Stvořen k zločinu nedává nic v sázku. Mladý pirát a jeho přátelé zahajují bitvu v počítačovém prostoru - za svoji záchranu a odvrácení světové katastrofy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Existujou horší věci než smrt. Můžu je zařídit." To bývaly časy, kdy si hackeři vystačili s magneťákem a disketou 3.5" s neuvěřitelnou kapacitou 1.44 MB. Ty doby si dobře pamatuju, takže nebudu k tomuto snímku zdaleka tak kritický, jako současní hackeři. Mě totiž celkem bavilo, že se tady nenápadně šťouchlo do Velkého bratra, támhle zase do korporací, přimíchalo se trochu ropy do oceánu a zazněla přitom nejedna sexuální hláška. Ve finále to sice žádný zázrak nebyl, ale bylo to svižné, bylo komu fandit, úvodní soud s dítětem mě rozsekal a pobavila mě i agentská hláška o tom, že podezřelý má od maminky zaracha. ()

carodejb 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo zaujímavé. Film s hromadou múch, podivným vizuálom a scenáristickými barličkami. Kašlať na to! Zatiaľ som nevidel lepšie znázornenie tej prudkej zmeny sveta a vnímania reality, ktorá prišla s nástupom domácich počítačov, ako v tomto filme. Pecka! Plus: celkom sa mi páčilo tá 90tková undergroundová štylizácia. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Geek movie z počítačové doby kamenné. Provedení je poplatné době vzniku, párkrát jsem si vzpomněl na diskopříběh. ANgleina mi ze začátku připadala jak chlap, a věřte-nevěřte, kvůli ní jsem si to nepustil. Jendoduchý příběh o hackeech z 90. let, kteří se dostali do maléru a společnými silami bojovali proti jendomu parchantovi. Pro koho je film určen? Pro nostalgické geeky a zvědavce, které zajímají Angelininy začátky. # příběh 5 | hudba 5 (často chyběla) | humor 2 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych si znovu 5 ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Je těžké najít holku, která by se mi nelíbila, ale Angelina je vskutku ohavná. Zcela zhovadilý děj ji bez problémů překoná. A to se ani neptám na to, kde malý děcka seženou vybavení za desetitisíce dolarů. Hvězdička ze soucitu a za grafické stvárnění 3D systému, i když bych chtěl vidět jk by na tom někdo skutečně pracoval. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Jak to říká Shadwell: Yeah Yeah Yeahs ! Mým zločinem je zvědavost. Žádné dobro a zlo není, je jen zábava a nuda. Jo, cítím se trochu jako Bůh - řekl satelit na orbitě. Ne, já se cítím jako Bůh - řekl internet. Ne, já se cítím jako Bůh - řekl Bůh. Ne, já se cítím jako Bůh - řeklo si Já, protože nebyl nikdo, kdo by vůbec byl. A Já také není - řeklo si Já a zapnulo si telku. Hackeři, piráti a anarchisti všech zemí, spojte se! Hranice jsou jen dočasné a relativní a kulturní a intelektuální informace patří všem a nikomu. Hraj s nejlepšími, umři jako poslední. ___ Duch 90´ jak na dlani a operating system shell jako Grid v Tronu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • V rámci propagace filmu byly založeny reklamní a zábavné internetové stránky z názvem "Internet Liberation Front". (Terva)
  • Jméno postavy Emmanuel Goldstein je reálná přezdívka redaktora a spoluzakladatele hackerského časopisu "2600: The Hacker Quarterly" (reálné jméno Eric Corley), který byl konzultantem filmu. Přezdívka je převzata z antiutopického románu George Orwella "1984", kde Goldstein, bývalý vůdce revoluce, vytvořil tajné bratrství pro boj s mocnou stranou, jejímž členem původně byl. Předobrazem Goldsteina byl Lev Trockij, konkurent Stalina. (Aelita)

Reklama

Reklama