Reklama

Reklama

Pán šelem

Trailer

Obsahy(1)

Maax, nejvyšší kněz kultu boha Ara je pro svou zálibu v dětských obětech poslán králem města Aruk Zedem do vyhnanství. Pomstychtivý kněz vyšle jednu ze svých tří čarodějnic, která těhotné královně kouzlem odejme ještě nenarozené dítě. Zabít jí ho ale zabrání náhodný svědek, který je pak vychová jako vlastního syna, kterému dá jméno Dar. Během dospívání Dar zjišťuje, že má schopnost telepaticky komunikovat se zvířaty a potom, co barbarský kmen Hunů v čele s Maaxem vyvraždí Darovu vesnici, obklopen zvířecími spolubojovníky vyráží na cestu za pomstou, na níž ho čeká i odhalení tajemství jeho původu. (choze)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Film The Beastmaster byl natočen podle románu z roku 1959 "The Beast Master" od Andre Nortona. (Beastmaster4)
  • Coscarelii zkoušel do role Kiri i 18letou Demi Moore. Ačkoliv byla jeho oblíbenkyní, rozhodl se nakonec do této role obsadit Tanyu Robertsovou. (mi-ib)
  • Producentovi Dinu De Laurentiisovi se film líbil natolik, že Coscarellimu nabídl režii filmu Ničitel Conan. Coscarelli to odmítl, jelikož se mu nelíbil scénář. (mi-ib)
  • Don Coscarelli prodal všechna svá práva na příběh a postavy studiu, proto neměl z pokračování Pána šelem a televizního seriálu ani cent. (mi-ib)
  • Přestože se filmu v kinech moc nedařilo, stal se jedním z neúspěšnějších v historii kabelové televize. (mi-ib)
  • Producenti během natáčení vyměnili cvičitele zvířat za jiné. (mi-ib)
  • Darův černý tygr je ve skutečnosti obyčejný pruhovaný tygr obarvený na černo. Když se tygr napil, tak se mu barva smyla, proto jsou kolem huby vidět jeho přirozené pruhy. (mi-ib)
  • Režisér Don Coscarelli sa rozhodol zasadiť príbeh do obdobia doby bronzovej, pretože bol veľkým fanúšikom herca Stevea Reevesa, tvorcu špeciálnych efektov Raya Harryhausena a subžánru "sword and sandal". Ten dominoval v Taliansku v rokoch 1958 - 1965 a vyznačoval sa zobrazovaním historických a biblických eposov, tzv. kostýmových drám. (beso74)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Reklama

Reklama