Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (368)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Děj jak z Beverly Hills 90210 zhusta prokládaný uvřískaným kucháním. A vy s vědomím zlehčování klišé žánru hádáte kdo. Zase.. Craven s Williamsonem to zkouší na stejné vlně, ale nedostatek nápadů je připravil o schopnost bavit a na těch necelých dvou hodinách to jde ukrutně vidět. Při pitomoučkém finále jsem už jen čekal, že se zpoza kulis vypotácí zhulený Marlon Wayans.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ani jednicka nebyla zadnej extra horor a dvojka v podstate kopiruje zajetej princip. Opet vicemene sympaticky herci komentujou deni a zde se navic obcas chovaj docela nelogicky, opet tu je par povedenejch vrazd a opet tu je slusna hudba. Problem je v tom, ze to samy uz bylo k videni v prvnim dile v lepsi verzi. Sice nekdo ve filmu rika pravidla dvojek - promakanejsi vrazdy a vic krve, ale me spis prislo, ze tu je vseho min. A zaverecna pointa byla dost debilni. Navic je celej film zbytecne dlouhej a opet sem si spis vybavoval Scary Movie. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Předpremiéra hororu podle bestselleru Gale Weathers, přeživší senzacechtivé reportérky z jedničky. Plný sál diváků, plný sál bílých masek a propagačních plastových nožů. Jenže jeden z návštěvníků svírá v ruce pravou ocel.. Smrt dvou studentů v kině rozpoutá po dvou letech od masakru ve Woodsboro další krvavý kolotoč. Blbá vyhlídka pro všechny teenagery pokračuje. Zatímco jednička byla hororem o hororech a jejich pravidlech, pokračování je o pokračováních. Už zmiňovaný kinohit je parafrází prvního Vřískotu, postavy znovu debatují o hororech, o vydařených pokračováních (Vetřelci, Kmotr, Terminátor) a autoři jsou znovu tak trochu v rozporu s očekáváními. Příjemných dramaturgických pomrknutí tu máme znovu dost, navíc plníme to, co se o pokračováních traduje. Víc násilí, víc mrtvol, hrůznějších mordy (kupříkladu dvojice policistů). Sebeironizující hra pokračuje, nejde o žádnou nastavovanou kaši, nýbrž látku, která žánrová klišé dál využívá a obrací naruby. Kladem jsou znovu i svižné dialogy, záporem řada chybek a nelogických momentů, které slouží jen jako oslí můstky (třeba převoz Sidney právě dvojicí policistů a vůbec jejich jednání v ději). Nicméně naštěstí zabijákova záliba v krvi a uspokojení z pocitu, kdy nůž narazí na kost, trvá, takže za deset let se třeba setkáme znovu. Dvojka je divácky atraktivnější, ale kdo ví, zda lepší. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dvojky to někdy mají s diváckou přízní nespravedlivě ztížené. Třeba Scream 2. V čem byl horší než jednička? Stejný režisér, stejný scénárista, stejní herci (tedy ti, co přežili), stejná porce zábavy, vtipu, nadsázky a vypečených dějových kotrmelců. Druhý díl Screamu byl evidentně plánovaný od začátku (postava Cottona) a jel svižně ve starých osvědčených kolejích. Nevím tedy, proč ho neohodnotit stejně jako díl první. Oddechový film podle mého gusta a s kupou sympatických herců - David Arquette byl k sežrání, Courteney Cox umí mrchy navýsost dobře, legračně šílení Laurie Metcalf a Timothy Olyphant (jehož krátké obživnutí mě hodně pobavilo), standardně dobří Campbell i Schreiber, nějaké ty hezké holky v minirolích (Gayheart, Gellar), "vtipná" role pro Tori Spelling (narážka na jednu větu v jedničce) a navíc v rámci rasové vyváženosti hafo negroameričanů (a na Asiaty se zase vykašlali)... Jen ta bájná Trója nestála "na kopcích Sparty", jak se nám snaží namluvit chorus v divadelní hře. Ale to je jen detail, z mé strany jinak naprostá spokojenost. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hororovou část ohlodal čas až do morku kostí - ta už dnes nefunguje vůbec. Teda moc se mi nechce věřit, že vůbec někdy fungovala - ten afektovaný a věčně padající Ghostface působí všelijak, jen ne děsivě. Také netuším, kterou "chytrou" hlavu napadlo, že by měl mít film tohoto typu 2 hodiny. Šíleně přemrštěná stopáž pro horor tohoto typu. Co zde funguje podstatně lépe je sebepardoizující tón a patřičný nadhled. Taktéž by si hororová série s takovou tradicí zasloužila podstatně půvabnější hrdinku. Neve Campbell je dle mého odborného vkusu velmi neatraktivní, když to napíšu gentelmansky. Přesto přese všechno, pár dobrých nápadů tam bylo a docela se mi líbil i ten záměrně překombinovaný a šokující závěr. [40 %] ()

Galerie (40)

Zajímavosti (56)

  • Gale (Courteney Cox) se chtěla objevit na konci filmu v bílé košili a černými kalhotami, které měly být náznakem na barvy kostýmu Ghostface. (lyukassza)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama