Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (368)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jednička vydělala docela slušný balík a tak se dvojice Williamson a Craven rozhodla po roce natočit pokračování lehce humorného, ale jinak přiměřeně krvavého slasheru. Fanoušci byli nažhavení, herecká esa mezi sebou přivítali několik zdatných nováčků a mohlo se opět natáčet. Fíha po skončení této přemrštěné stopáže jsem si však říkal, zda to byl vážně dobrý nápad. Jak podotkl Randy ve filmu, dvojka většinou stojí za prd a tady to platí rovněž. Ne že by se jednalo o úplný propadák, ale přece jenom jsem očekával mnohem více, než se mi nakonec dostalo. Mordů tu bylo sice dost a některé scény vážně stojí za pozornost, Courteney nám zkrásněla, Neve naopak asi nasrala svou kadeřnici, ale co je hlavní, děj byl o dost slabší, než minule. Překombinovaný a především nepříliš kreativní scénář místy neskutečně nudil, spíš to místy vypadalo na obyčejnou kopii svého předchůdce a ani atmosféra – potažmo napětí už tady moc nefunguje. 50% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Až na tretí krát som druhý Vreskot docenil. Pravdaže všetko je tu o triedu horšie, nové postavy a ich predstavitelia (azda s výnimkou Sarah Michelle Gellar, ktorá tu má maličkú rolu) sú len odvarom z jednotky, ale dialógy sú brilantné, popkultúrny (a spoločenský) presah šľape, réžia je dravá a meta-línia s filmom Stab je brilantná (vrcholom filmu je dozaista úvod v kine). Výraznou slabinou je línia s divadlom, jednak je absurdné, žeby Sidney hrala takúto rolu, po druhé vedie to k nevábnemu finále v divadelných kulisách. Odhalenie je síce fajn, je tam aj jeden dobrý dialóg ale opäť nič oproti nervydrásajúcej slapstick comedy z jednotky. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak slavný jako v prvním díle už to není nicméně Scream 2 je ještě obstojným pokračováním vynikající jedničky. Je to prostě typická dvojka. Víc vražd, víc šokujících odhalení. Občas i celkem vtipný sebeparodování (hlavně ten konec) ale místy je to taky celý trochu zbytečně překombinovaný aby nebylo vidět, že se jedná v podstatě o recyklaci prvního dílu se vším všudy a ne vždy se to daří. Prostě někdy chce bejt ten film až moc chytrej, moc cool a moc šokující a občas to tvůrci trochu přeženou. Nicméně neměl jsem ještě s tímhle dílem žádný zásadní problém. Hlavně ta úvodní vražda v kině celkem pobavila a jako celek to funguje takže dávám.60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hororové série mají svá jasně daná pravidla. A druhé díly se zpravidla vyznačují více mrtvolami a rafinovanějšími vraždami. Toto pravidlo se snažil na hlavu postavit Wes Craven a dá se říct že se mu to povedlo. Vraždy jsou trošku rafinovanější a je jich více. Druhý díl potěšil účastí mnoha známých herců v cameo rolích. Trošku mě na konci nasrala nesmrtelnost Deweyho protože tato, pro mě nesympatická postava, nahrála ke vzniků parodií. A tak jsem se těšil že už v dalším díle účinkovat nebude. David Arquette je odporně hrozný herec. Za zmínku v tomhle díle stojí charismatický Timothy Olyphant. 65% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka vsadila viac na temnejsiu atmosferu a ubrala z humoru, co nepokladam za najstastnejsie riesenie. Jednak preto, ze na serii mam najradsej narazky na klise a rôzne hlasky a hlavne Craven nie je prilis dobry v budovani napinavych scen. Nastastie je dobry v rezirovani hercov, takze osud postav ma zaujima a vdaka nepredvidatelnosti scenara som v napäti, ktora z nich sa dozije konca. Velkym plusom je pridanie konecne nejakych poriadnych krvavych scen. Dokonca si Craven v scenach fiktivneho filmu Stab vynahradi prilis velku krotkost niektorych scen z jednotky, takze tentokrat nam ich poda znova a ovela brutalnejsie a to napriek tomu, ze zaroven maju vyznievat komicky. Ohladom filmu Stab ma potesilo obsadenie Tori Spelling do ulohy fiktivnej Sidney Prescott, cim pekne nadviazali na vtip z jednotky. Nastastie sa dej uplne nevyhol aj narazkam na hororovy zaner a tak sa dockame par trefnych poznamok jak na konkretne filmy, pravidla pokracovani, alebo realitu. Bavila ma linia v ktorej sa otravna novinarka Gale Weathers sama stava sustom pre dalsich novinarov. Vrahov mame znova dvoch a su o triedu slabsi ako v jednotke. Chlapa som odhalil a aj ked ho hra skvely herec, tak na zabavneho magora Matthew Lillard sa nechyta. Zato zensku som neodhalil aj ked tu neustale otravuje. Ich motivacie su este celkom uveritelne. Ked som film videl prvykrat, tak som ako druheho vraha podozrieval Deweyho a ked ho v jeden scene pobodali, tak som bol nadobro presvedceny, ze to je on a ze len finguje smrt. Skoda, ze to nenapadlo aj scenaristu alebo aspon ho mali nechat zomriet, lebo od tohto dielu sa sformovala trojica hlavnych hrdinov, ktory sa zakazdym doziju konca, co znizuje napätie. Vzdy ma sralo, ze namiesto nich radsej nechali zomriet komicku figurku. Nove postavy su hviezdne obsadene, ale ziadna z nich mi k srdcu neprirastla. Potesilo ma len, ze Liev Schreiber dostal väcsi priestor. Hudba je stale super ako v jednotke. Najviac sa mi paci Deweyho motiv. Takze dvojka je sice o triedu slabsia ako jednotka, ale stale to je skvele pokracovanie, ktore si do velkej miery zachovalo styl genialnej jednotky. 8/10. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (56)

  • Gale (Courteney Cox) se chtěla objevit na konci filmu v bílé košili a černými kalhotami, které měly být náznakem na barvy kostýmu Ghostface. (lyukassza)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama