Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Recenze (658)

veronikav 

všechny recenze uživatele

V žánru romantických komedií rozhodně kraluje , přestože u mě rozhodně nevyhrává :( Nevím -ale tahle dvojice mi moc nesedí :( ()

stration 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem zhlédnul v klidu a tentokrát mi to sedlo. Sice velice účelové, přehnané, nereálné a přeslazené, ale alespoň si to nehraje na realitu. A Julia je fakt pěkná. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Romantická pohádka, plná humoru a i trapných chvíli. Hezky se na tento již 20 let starý film kouká. Nemám rád moc Grant, zde ale chytil šanci za pačesy a ukázal své herecké kvality. Dvou hodinové oddechnutí a doporučuji. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Po "Pretty Woman" můj nejoblíbenější film s Julií. Hugh Grant mě baví i v rolích stydlivých troubíků, jeho spolubydlící pojídající majonézu místo jogurtu nemá chybu. K tomu si přidejte příjemnou hudbu, pohádkový příběh a další povedená romantická komedie je na světě. On napsal scénář Curtis? Že se tomu nedivím :). ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Dívala jsem se, protože to zrovna běželo v televizi a hráli tam Hugh Grant a Julia Roberts, dobří herci, kteří ani tady nebyli nijak špatní. Měla to být komedie, ale filmaři to přesladili až hrůza, moc jsem se nenasmála a navíc to bylo tak úděsně nereálné. Více bych uvítala, kdyby to skončilo špatně jako ve většině případech ve skutečném životě, ne že se dají dohromady, to bylo trapné a bylo to jako u všech rádoby komedií jasné už od začátku. Takže celý film byla opačná variace na Kterak chudá popelka ke štěstí přišla. Popelku vyměnili za popeláka, ale tohle opravdu nestačí a filmaři by si to měli uvědomit. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Z trojice filmů scénáristy Richarda Curtise 4 svatby a 1 pohřeb-Notting Hill-Láska nebeská je tohle nejslabší. Pořád se ale jedná o nadprůměrnou práci, jen ne tak geniální jako zbylá dvě díla. Za velkou pozornost stojí scéna, kdy Grant se musí maskovat za reportéra, aby vůbec mohl se svou milovanou mluvit. Popisuje totiž věrně, jak funguje propagace filmu - kolik minut mají novináři na rozhovor, jak přísný musí být asistent hvězdy atd. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí a priori žehrá na červenou knihovnu, ačkoli mnoho z nich nikdy žádnou pravou ukázku nečetli. Ale když se to umí, tak je to pohádka. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tato romantická komedie s milou Julií a Hughem "Mrkáčkem Čiko" Grantem není postavená na úplně slabomyslném nápadu, o tom něco málo vím. A Richard Curtis je chlapík, který dokáže i do nenáročného projektu zasadit pár zatraceně pravdivých okamžiků... ()

Violeta 

všechny recenze uživatele

Jééé, mě se to fakt strašně líbilo, ne? Provařeným ksichtům navzdory, protože tohle je tak milá a slaďoučká limonádka se skvělým humorem, že jí by kdokoliv míň provařený příšerně uškodil. Spike – dokonalý prototyp muže, Kůň a pes – nepopsatelný. Obojí mě spolehlivě rozesměje pokaždý, když si to vybavím (třeba zrovna teď). Surreální, ale milé. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* Nothing Hill je už starý osvědčený doják, který má své fanoušky a díky nim patří mezi nejoblíbenější filmy. Před reprízou jsem si myslel, že přidám hvězdičku, ale nejde to a opravdu je to jen průměrná romantická komedie. První hodinka má docela dobře a originálně našlápnuto, ale ve druhé polovině se to vleče a padá jedno klišé za druhým. Takže to opravdu nejde a tři hvězdičky jsou maximum. Jinak provedení je slušné a herecké obsazení taky na úrovni. Ti praví romantici a romantičky si tuhle pohádku pro dospělé užijou a kapesníky mějte po kapsách. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších komedií s milým humorem a příjemnými herci.. Pokud si chcete odpočinou a pobavit se, s klidným srdcem doporučuju ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Hugh Granta a vůbec nemiluju filmy o takovémhle námětu..o něco lepší jak Láska Nebeská ale pořád je to pro mé oči děs!! ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Príbeh o tom ako sa obyčajný chudáčik ,predavač kníh zamiluje do herečky svetového formátu.Existuje krajší príbeh lásky?Nádherná romantická vec s krásnou Juliou Roberts a šarmantným sympaťákom Hughom Grantom doplnená skvele zvolenou hudbou - vrchol blaha.Soundtrack na výbornú.Scénka v restorante,kedy to Julia natrie hrstke ohováračských magorov nemá chyby.Príjemnú atmosféru neruší ani ponurosť pre mňa škaredého Londýna,Hughova tak trocha bláznivá rodinka a jeho šibnutý kamarát.Originálne,nápadité s pekným Happy Endom. Viac takýchto vecí a budem spokojná ! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prijemna komedia, ktora ale rozhodne nema na kulty Rowana Atkinsona alebo Bennyho Hilla. Ale ze mam rad Juliu Roberts, dam 74 % ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Já už na světě ničemu nerozumím. Kdybych ten scénář viděl na papíře, tak řeknu, že je to romantická blbost. Ale tady zahraje písnička, Julia Roberts se usměje uslzenýma očima a najednou je to hrozně super. ()

delaware 

všechny recenze uživatele

"To je povolání... dablér na zadek. Copak mají asi v papírech? Zadek Mela Gibsona?" A pokaždé, když vidím pohromadě koně a psa, vzpomenu si na Notting Hill... ()

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama