Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

To byl vážně hrůzný příběh...Stará Replay-ová jako zlá macecha by se měla vrátit k vraždění šmejdů z vesmíru a nevinné dívky, co vypadají lépe, nechat být. Slovo horor zde je bráno ne jako, že se budete bát, ale že tento film je fakt děsná blbina, kterou by nezachránilo ani kdyby trpaslíčci vzali motyčky a zlé maceše je narvali do...chřtánu...Než na to koukat znova, tak radši kousnu do toho jablka a čekám až mě pomocká princezna. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

A Tale of Terror – príbeh Snehulienky, je spracovaný veľmi pochybne a nelogicky. Neviem čo mali proti pôvodnému známemu príbehu Snehulienky, pretože tento výtvor sa inak ako hlúpe sprznenie nazvať nedá. Proti przneniu pôvodných príbehov vo všeobecnosti nič nemám, ale toto nemalo vôbec zmysel. Ak by sa modifikácia príbehu uberala smerom toho teroru, ako hovorí názov + by sa pridalo napr. trocha sebaparódie, nahoty a čierneho humoru, mohlo to mať niečo. Alebo ak by bola snaha, pristúpiť ku spracovaniu seriózne. Ani jedno, ani druhé :-/. Tak ako v pôvodnom príbehu držíme palce kreslenej Snehulienke v boji za spravodlivosť a trocha toho šťastia, tak v tomto zlepenci zasa opačnej strane, ktorej neposlušná Snehulienka robí len problémy a ktorej by neuškodilo tých niekoľko rokov tvrdého spánku. Aspoň by bol pokoj. ()

Reklama

L.Hellhor 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že i lepší 3. Mám rád, když klasická pohádka jde pojmout i z té druhé (a podstatně temnější) stránky. Je pravda, že tento příběh může nabízet mnohem více, než jen skupinu banditů a zvrhlou čarodějnici Sigourney Weaver. Každopádně si myslím, že armosféru to má dobrou. Na horor možná nedostačující, ale na temnou pohádku více než přívětivou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sněhurka a sedm bezdomovců.. Brzy vyvržený travesti vlk převlékající se za důchodkyně, které před tím pozře či třeba polétavá bába z lesa, co způsobuje dětem obezitu, cukrovku a popáleniny třetího stupně, to jsou jen namátkou pohádkové klasiky, které se dětem odjakživa vyprávějí s eufemismem a citem, aby se zaobalil ten hororový obsah. Michael Cohn u Sněhurky bratří Grimmů zvolil cestu bez příkras, ale výsledkem je pouze to, že děti do deseti let pokládají existenciální otázky a ti starší se příliš nevyděsí (leda pohledem na Lillian, která při poulení očima vypadá jak Elijah Wood). Nezbývá, než se soustředit na satanistku Ripleyovou, která váže manžílka hlavou dolů ke kříži, všechny kolem tráví a ve chvílích posedlosti vypadá, že do ní zase „vstoupil“ Gozer z Krotitelů duchů (pro ty, co už zapomněli, postava Billa Murrayho se jmenovala Venkman).. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Svojrázna Snehulienka inšpirovaná rozprávkou bratov Grimmovcov.Len škoda že tam nie sú trpaslíci.Ale jeden tam bol,dosť škaredý.Prekvapila má Sigourney Weaver,neviem či som videl nejaký film kde by hrala takú zápornú postavu ako tu v tomto filme.Aj keď nehrala zlé,film je aj tak len bežný priemer.Dobrá scéna je keď Liliana uteká lesom,tá sa mi veľmi páčila.Ale keďže to nie je film pre deti,mohli to spraviť trochu horrorovejšie.Mňa ten film vôbec nenudil,ale viac ako tri si nezaslúži. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Keď macocha (Sigourney Weaver) vystupuje z koča má nechty upravené francúzskou manikúrou. O chvíľu neskôr v izbe už len priehľadným lakom. (ti88na)
  • Filmovanie bolo realizované aj na zámku Kost v Českej republike, ktorý je vzdialený asi 18 km od mesta Jičí. (dyfur)
  • Film se natáčel také v České republice na gotickém hradě Pernštejn. Stojí ve východním okraji Českomoravské vrchoviny u osady Pernštejn, části městysu Nedvědice. (Tryskomyš)

Reklama

Reklama