Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sam Neill v roli dospělého Damiena, co víc si může hororový fanoušek přát. Jeho obsazení dodává jinak celkem obyčejné trojce šmrnc. Musím pochválit solidní smrti (i ty neukázané díky své povaze budí děs - eliminace potenciálních Ježíšů) a občas jsem měl pocit i drzého černého humoru. Naprosto trapný je konec a jakási snaha o romantickou linku, takže rozhodování mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami je podle nálady - nebo podle absťáku po osmdesátkových hororech. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Sam Neill sice jako potomek satanův nebyl vůbec špatnej - rozhodně lepší, než jeho dětská a pubertální verze z předchozích dílů - ale stejně to je sračka, která v dnešní době nemá co nabídnout. Není se tam čeho bát a že tam lidi chcípaj mi v tomhle filmu přijde jakoby to byla normální věc, nad kterou se nikdo nepozastaví. Holt 80. léta z toho smrděj na sto honů a ty hony smrděj taky. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ani příběh trojky není špatně vymyšlen, zdárně rozvádí své téma i uzavírá trilogii, nicméně se ošidně pohybuje na hraně ambiciózního křesťanského přesahu a béčkové žánrovosti (již podtrhuje i nepříliš zdařilá realizace nadpřirozených likvidací). Prorokovaný "druhý příchod" nazaretského spasitele ovšem dovádí našeho elegantního antikrista (v podání zlověstného Sama Neilla) k činům, ze kterých mrazí (vraždění novorozeňat). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Sam Neill vyzývá nazaretské dítě způsobem velice sympatickým a ti naivkové s dýkami opouštějí své smrtelné schránky ve jménu svého pána v atmosféře povedené stejně jako v díle minulém. Jerry Goldsmith také předvede pár kvalitních momentů, a tak není důvod proč nedat 70%. Na třetí díl prakticky téhož to není zlé hodnocení. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Omen III nie je zlý, no Sam Neill mi ako Antikrist absolútne nesadol a pôsobil nepresvedčivo. V treťom pokračovaní sa v plnej paráde nepredviedol ani Jerry Goldsmith, hoci stále sa jedná o výborný podmaz, absentuje výrazný hudobný motív, ktorý by sa vryl do pamäti, ako to bolo v predchádzajúcich dvoch dieloch...Celkovo sa dá povedať, že séria Omen má klesajúcu tendenciu, napriek tomu aj tretie pokračovanie je dobré a fanúšikovia Damiena budú aj tentokrát spokojný:))) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Sekvence, v níž Damien Thorn (Sam Neill) promlouvá k davu svých stoupenců, se natáčela v yorkshirském lomu s přibližně 450 komparzisty. Scény byly natáčeny s velmi nízkou úrovní dostupného světla. (Johnny.ARN)
  • Damien při rozhovoru s prezidentem prohlásí, že za dva roky bude rok 1984, takže je rok 1982. Pokud je tomu tak, pak Přichází Satan! (1976) by se měl odehrávat v padesátých letech, nikoliv v roce 1976, jak tomu zřejmě je. To by mohlo být způsobeno tím, že producenti a studio v té době nepočítali s pokračováními a s tím spojenou časovou osou. (Johnny.ARN)
  • V prvních dvou filmech Omen bylo Damienovo (Sam Neill) znamení bestie skryté na temeni jeho hlavy. V tomto filmu je to za jeho pravým uchem. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama