Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

pravdovravny 

všechny recenze uživatele

Tak Sam Neill asi nebol príliš šťastná voľba, hrá výborne, veríte mu , že je synom Pána temnôt, ale jeho výraz tváre je príliš sladký na takéhoto maniaka! Opäť sa vsadilo na riešenie politickej scény, dostáva opäť veľký priestor, čo zabíja akú takú atmosféru tohto filmu. Koniec filmu bol expresne rýchly a pre mňa dosť odfláknutý. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Sam Neill sice jako potomek satanův nebyl vůbec špatnej - rozhodně lepší, než jeho dětská a pubertální verze z předchozích dílů - ale stejně to je sračka, která v dnešní době nemá co nabídnout. Není se tam čeho bát a že tam lidi chcípaj mi v tomhle filmu přijde jakoby to byla normální věc, nad kterou se nikdo nepozastaví. Holt 80. léta z toho smrděj na sto honů a ty hony smrděj taky. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Sam Neill je jako antikrist překvapivě příjemný a uvěřitelný. Bohužel žádný z navazujících filmů na původní úžasný horor z roku 1976 nedokázal převzít atmosféru a působivou hudbu. Celý příběh třetího dílu je v rámci možností slušně vymyšlen, ale je škoda konce, který je trochu useknutý a působí příliš křesťansky. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Čo nedokázali rodičia so synom, zostalo na žene v prevrátenej verzií "Kam čert nemôže, pošle ženskú!" Snažil som sa s týmto filmom asi tak, ako Sam Neill - obaja sme to síce zdárne dotiahli do konca, ale bola to drina. Nenápaditosť OMEN-ovskej série tu už doslova drása nervy, pričom príbeh je stále dostatočne nosný, ba čo, ešte omnoho viac - Damien by sa tu mohol rozbehnúť na plné gule a rozpútať popri tom pestovaní zeleniny aj poriadnu krvavú apokalypsu. Ale on si bude iba žbrblať tie svoje satanské modlitbičky a nahodený v kvádre mudrovať o svetových problémoch! Celé je to nielenže strašne sprosté a patetické, ale navyše je to ešte aj hrozná nuda.. Konečne sme sa dozvedeli, kto to vlastne je Damien Thorn - či je Satanom, alebo je Satan v ňom - a je to ešte inak - a aj to je na škodu. A mnísi, čo majú zachrániť svet, to 7-členné Božie komando, sa chovajú ako nemotorní idioti z grotesky, asi z toho kláštora ešte nikdy v živote nevyliezli! Našťastie im prichádza posila a Luciferov služobník sa musí začať obracať - nielen jeho lovia, aj on musí začať - na svet prichádza nový Spasiteľ! Lenže ani z toho sa nevyťaží nijaké napätie a jediné, čo je tu strašidelné, je Goldsmithova hudba. Nie 1. časť, ale 2. a 3. by potrebovali nejaký poriadne rozmáchly a scenáristicky dotiahnutý remake! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dějově důstojné završení trilogie, i když je asi na místě otázka, zda vůbec byla trilogie třeba, jelikož jednoznačně kraluje první díl. Zpětně se to kecá, že by byla mnohem lepší dějová tečka hned v prvním dílu, no scénáristé se s dalšíma dvěma evidentně dost prali, z čehož taky vyplývá výsledná (ne)kvalita a taky ve všech dílech přítomná, vtipná relace na americkou politiku prezidentem konče. Sam Neill dělá co může, no dospělej Damien Thorn už prostě není to, co by divák očkával. 60% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Damien při rozhovoru s prezidentem prohlásí, že za dva roky bude rok 1984, takže je rok 1982. Pokud je tomu tak, pak Přichází Satan! (1976) by se měl odehrávat v padesátých letech, nikoliv v roce 1976, jak tomu zřejmě je. To by mohlo být způsobeno tím, že producenti a studio v té době nepočítali s pokračováními a s tím spojenou časovou osou. (Johnny.ARN)
  • Sekvence, v níž Damien Thorn (Sam Neill) promlouvá k davu svých stoupenců, se natáčela v yorkshirském lomu s přibližně 450 komparzisty. Scény byly natáčeny s velmi nízkou úrovní dostupného světla. (Johnny.ARN)
  • Když je Damien (Sam Neill) s Kate (Lisa Harrow), jejím synem a psem v Hyde Parku, rozhodnou se zajít na oběd. Stromy jsou v plném květu. O chvíli později však ve stejném oblečení dorazí na Speakers' Corner a stromy jsou zcela bez listí. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama