Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a Damien je dospělý v podání Neilla, kterej se role zhostil výborně. Ale i když je tu výborná hudba od Goldsmithe i atmosféra která v předešlém díle chyběla, tak je to o dost slabší, třeba mordy jsou už totálně nezajímavé a celé je to takový plytký a občas zbytečně překombinovaný. Navíc je to zbytečně dlouhý plno scén bych zkrátil. A konec bylo celkem wtf. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Omen III nie je zlý, no Sam Neill mi ako Antikrist absolútne nesadol a pôsobil nepresvedčivo. V treťom pokračovaní sa v plnej paráde nepredviedol ani Jerry Goldsmith, hoci stále sa jedná o výborný podmaz, absentuje výrazný hudobný motív, ktorý by sa vryl do pamäti, ako to bolo v predchádzajúcich dvoch dieloch...Celkovo sa dá povedať, že séria Omen má klesajúcu tendenciu, napriek tomu aj tretie pokračovanie je dobré a fanúšikovia Damiena budú aj tentokrát spokojný:))) ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ani příběh trojky není špatně vymyšlen, zdárně rozvádí své téma i uzavírá trilogii, nicméně se ošidně pohybuje na hraně ambiciózního křesťanského přesahu a béčkové žánrovosti (již podtrhuje i nepříliš zdařilá realizace nadpřirozených likvidací). Prorokovaný "druhý příchod" nazaretského spasitele ovšem dovádí našeho elegantního antikrista (v podání zlověstného Sama Neilla) k činům, ze kterých mrazí (vraždění novorozeňat). ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Čo nedokázali rodičia so synom, zostalo na žene v prevrátenej verzií "Kam čert nemôže, pošle ženskú!" Snažil som sa s týmto filmom asi tak, ako Sam Neill - obaja sme to síce zdárne dotiahli do konca, ale bola to drina. Nenápaditosť OMEN-ovskej série tu už doslova drása nervy, pričom príbeh je stále dostatočne nosný, ba čo, ešte omnoho viac - Damien by sa tu mohol rozbehnúť na plné gule a rozpútať popri tom pestovaní zeleniny aj poriadnu krvavú apokalypsu. Ale on si bude iba žbrblať tie svoje satanské modlitbičky a nahodený v kvádre mudrovať o svetových problémoch! Celé je to nielenže strašne sprosté a patetické, ale navyše je to ešte aj hrozná nuda.. Konečne sme sa dozvedeli, kto to vlastne je Damien Thorn - či je Satanom, alebo je Satan v ňom - a je to ešte inak - a aj to je na škodu. A mnísi, čo majú zachrániť svet, to 7-členné Božie komando, sa chovajú ako nemotorní idioti z grotesky, asi z toho kláštora ešte nikdy v živote nevyliezli! Našťastie im prichádza posila a Luciferov služobník sa musí začať obracať - nielen jeho lovia, aj on musí začať - na svet prichádza nový Spasiteľ! Lenže ani z toho sa nevyťaží nijaké napätie a jediné, čo je tu strašidelné, je Goldsmithova hudba. Nie 1. časť, ale 2. a 3. by potrebovali nejaký poriadne rozmáchly a scenáristicky dotiahnutý remake! ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No tak každé pokračování holt nemusí dopadnou tak jak by se čekalo. A trojka Přichází Satan je opravdu dost nedotažená. Jednak atmosféra ponurého vedení příběhu sem kamsi ztratila, dospělí Damien už nepůsobí tak znepokojivým dojmem (i když se Sam Neil snaží) a tentokrát to nezachránila ani Goldsmithova hudba. Klidně bych dal s čistým svědomím jen dvě hvězdičky, ale to by alespoň za pokus o originální scénář a zakončení legendární ságy nebylo spravedlivé. Prostě se jedná o celkem průměrný horor, který z velké části potvrdil teorii o tom, že pokračování až na pár výjimek nedokážou překonat původní film. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení filmu probíhalo ve Velké Británii (Cornwall, Ripon, Hertfordshire, Northumberland, Yorkshire, Londýn) a v USA (Washington a Wisconsin) v květnu 1980. (GASTON73)
  • Film se natáčel v létě, což je patrné z listí. Při přijetí Damiena (Sam Neill) jako velvyslance USA na dvoře svatého Jakuba je manželka jeho asistenta zobrazena v pozdním stádiu těhotenství a důležitým aspektem zápletky se stává skutečnost, že její syn se narodí 24. března. Pokud by byla v pozdním stádiu těhotenství, měla by tedy být pozdní zima, nikoli léto. Zeleň neodpovídá načasování v dějové linii s jejím těhotenstvím a datem narození dítěte. (Johnny.ARN)
  • V úvodu pořadu „World in Focus“ Damien (Sam Neill) uvádí, že společnost Thorn Industries převzal v roce 1971 a že ji vede již sedm let. Jeho dřívější rozhovor s prezidentem však stanovil aktuální rok 1982, nikoli 1978. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama