Reklama

Reklama

Scary Movie 4

  • USA Scary Movie 4 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Co může být ještě neuctivější, vtipnější a děsivější než Scary Movie 3? Samozřejmě Scary Movie 4! Scénárista a režisér David Zucker se znovu sešel se scénáristy Craigem Mazinem a Jimem Abrahamsem, aby v tomto pokračování velmi úspěšné série opět posunul hranice komediálního žánru. Žádný blockbuster ani popkulturní ikona nejsou před jejich zběsilým humorem v bezpečí: oběťmi nemilosrdné parodie se stávají Válka světů, Nenávist, Vesnice, Hra o život, Million Dollar Baby, Zkrocená hora a celá řada dalších filmů... Tentokrát osud zavane naivní Cindy Campbellovou (Anna Faris), která se snaží budovat kariéru v oblasti péče o nemohoucí, do domu podivné staré paní (Cloris Leachman). Jako by nestačilo, že dům je ještě podivnější než ona obskurní důchodkyně a zjevně v něm straší, bydlí hned vedle skvěle vypadající kluk (Craig Bierko) a svět navíc sužuje akutní hrozba globální mimozemské invaze. Neohrožená hrdinka se však znovu vrhá do víru událostí a snaží se rozluštit hrůzné zprávy ze záhrobí, najít lásku na velmi zvláštních místech a zachránit svět před totální zkázou. Během hledání indicií, které mohou zachránit život nejen jí, ale i celému lidstvu, se setká s hrůznými leteckými katastrofami, pozoruhodnými nevidomými dívkami, vesnickými idioty, nedbale oblečenými rappery, psychotickými lidmi, kteří se připravují na přežití globální katastrofy, mimozemskými svěrači a dokonce i s populární televizní hvězdou Oprah! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Opravdu špatná parodie s několika vtipnými momenty (na jejichž spočítání vám budou stačit prstíky horních končetin). Zuckerova partička už dávno neví, co je vkusný nevkus. Někdo by jim měl například prozradit, že gagy jako viagrová hypernerealistická erekce se objevují v každém druhém kresleném vtipu. I když mám pro parodie slabost, nemůžu jít přes 30% ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Začátek fakt velká sranda. Jak si splete prášky na spaní s Viagrou, nebo parodie na Zkrocenou horu mě prostě zase pobavila. Pak mě trochu vadili ty Sci-Fi blbosti, ale celkový dojem zase skvělý. Vy mě asi ukamenujete, ale já bych klidně uvítal ještě další díly... No jo, tak uznávám, že už by to bylo příliš, bude mi stačit pětka, to bude takový bonus, už se těším a doufám, že se jim to povede... :) ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

U parodií neočekávám, že budou mít ucelený děj, proto mi jistá útržkovitost v podobě jen pouhých několika vymyšlených scén někdy bez ladu a skladu poslepovaných dohromady nijak nevadí. Tohle je už trochu slabší odvar předchozích dílů, hlavně pro to, že někdy se snaží parodovat neparodovatelné (Válku světů např. jíž bylo ve filmu podle mě věnováno až moc místa a to ve scénách, které nepřinášely žádný humor či možnost parodovat). Pravdou také je, že se často ohrává starý vtípek jak se někdo o něco jebne do hlavy (tohle vás rozesměje jednou dvakrát, ale osmkrát?). Nechybí klasický prdící vtípek (to mě rozesměje vždycky a tady je dost povedený). Úvodní Saw scéna je asi nejlepší z celého filmu, Nenávist taky ujde. Ale tak nějak mám pocit, že scénáristé prostě už nemělli z čeho brát, jen si sepsali seznam známých hororů a jiných filmů z poslední doby a snažili se vymýšlet a vymýšlet a párkrát se jim to povedlo, většinou ale ne a zahrávali si s trapností. Ale rozhovor o nezvěstném byl geniální odkaz ke scénce z jednoho z předešlých SM ohledně probuzení se mrtvý..... Parodie mám rád a málokdy mě zklamou až tak moc, abych dal podprůměr. 2,5* ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Už u třetího dílu Zuckerové naznačili, že jsou schopni snížit se i k těm nejspodnějším záchodovým fórkům, přesto ale mají v zásobě velkou hromadu těch dobrých. Ve čtvrtém díle je situace velmi podobná, až na to, že ubohé vtípky se těm kvalitním již kvantitativně vyrovnají. Opravdu se netěším na pátý díl, jestli tento trend bude pokračovat. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ja fakt nevím, co mám napsat. Tohle je ubohost prvního řádu. Česká série Kameňák má svého amíckého následovníka. Opakovaný vtip přestává být vtipem a stejně tak to platí o tom "natahovaném." David Zucker se začíná vykrádat. To, že do scénáristického tandemu přibral ještě Jima Abrahamse a Pata Profta, je ostuda. Všechny "vtipné" situace jsou na úrovni slupky od banánu a ty, u kterých se budete opravdu smát, jsou asi tři. Nejdebilnější je násilně naroubovaná parodie na Million Dollar Baby. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Toto je první film z celé série, který byl natočen digitálně na video s vysokým rozlišením. (Bauer)
  • Kulisy koupelny parodující filmy Saw: Hra o přežití (2004) a Saw 2 (2005) byly tak přesné, že producenti filmové série Saw tvůrce Scary Movie 4 požádali, jestli by jim je nezapůjčili pro natáčení filmu Saw 3 (2006). (imro)

Reklama

Reklama