Reklama

Reklama

Hrůzostrašné pokračování filmu přichází dva roky poté, co nešťastnou rodinu Carterových napadli v poušti Nového Mexika zmutovaní kanibalové. Nyní se tváří v tvář těm samým krvelačným zrůdám ocitají čerství členové Národní gardy, kteří sem vyrazili na rutinní misi. Ale šéf mutantů tentokrát nehledá jen něco k zakousnutí... Potřebuje ženy, které by mu zplodily následovníka! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (459)

castor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že kdyby měl tenkrát Aja ještě lepší scénář, mohlo se tu jednat o jeden z vrcholů žánru za posledních deset let. Ano, remake Hills Have Eyes řadím hodně vysoko!! Namísto dysfunkční a na daný žánr slušně vykreslené rodiny z prvního dílu nám tvůrci nyní představují jen bandu vylízaných vojáků (ke kterým si nevybudujeme pražádný vztah), kteří ani neumí pořádně držet zbraň, natož vést smysluplný dialog a ve vyhrocených situacích jednají ku neprospěchu trvání vlastních životů. To, co dravě vizuální Aja dělal s atmosférou, zabíjí Martin Weisz nudnými pasážemi (useknutá ruka přesto pobavila), jen pár krvavých šmouh a konec. Scénáristy a klasika Cravena je mi upřímně líto, namísto uvěřitelného dramatu rozhádané rodinky, přináší jen snůšku připitomělých gest, kterými mariňáci k sobě mutanty doslova lákají. Casting snad horší bezcharakterní herce ani vybrat nemohl, ocenit lze leda relativně invenční kameru a několik solidních lekaček, ale tím výčet potencionálních kladů končí!! Zbytek je jen nastavovaná, dosti zkažená kaše, která může pokračovat donekonečna, jako další si sem můžou najít cestu geologové nebo si tady nějaká parta školáků může udělat „cvičení v přírodě“ – vždyť v Americe je možné úplně všechno!! Hlavně mít tak neschopnou armádu.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po celkom podarenej prvej časti, toto na mňa zapôsobilo ako studená sprcha. Úplne odfláknuté rýchle pokračovanie, ktoré má len jediný cieľ - využiť prvotné nadšenie nad úvodným dielom a vytrieskať z toho ešte nejaký peniaz. Pretože tvorcovia tu divákovi neponúknu nič nové a osvedčené veci ešte poriadne zfušujú. No najviac ma smutne rozosmiala tá banda "detí", čo mala predstavovať špeciálnu jednotku armády USA. "Hory majú oči 2" je jeden veľký nepodarok. * ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Banda neschopných vojáků, co jsou naopak během cvičení schopni zlikvidovat vlastní četu, udělá na své cestě zastávku, aby kontaktovala vědce zkoumající dopady radiace po zkouškách jaderných zbraní. Místo vědců však najdou mutanty, kteří s nimi pěkně zatočí. Po letech musím uznat, že tenhle vojenský survival je vlastně zábavný, protože si na nic nehraje. Tvůrci předhodili četu blbců krvežíznivým monstrům perfektně přizpůsobeným svému prostředí, tudíž je jasné, že většina musí zařvat. Oceňuji, že film má spád, akce jede nonstop a leckteré gore efekty jsou povedené. Vyvržení, uťatá ruka, práce sekerou a nechutný porod hned v úvodu. Na laboratorní kuchyni v nitru skal se tvůrci opravdu vyřádili, masky jsou solidní a to vtažení malým otvorem do skály nemělo chybu. Postavy dělají chyby ne proto, aby jim divák za ně nadával, nýbrž proto, aby za ně zaplatily. Neoriginální snímek stojí na akci a mordech, což mě neurazilo. 3,5* ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Jeden by si myslel, že aj keď sú to zelenáči, nemôžu byť predsa až takí blbí... ale môžu. Za daných okolností by som sa šla vyčúrať jedine v spoločnosti minimálne dvojčlennej ochranky, a nieže sama a ešte tak, že o tom nikomu nepoviem. V takých chvíľach si divák môže povedať len "kto je taký blbý, zaslúži si smrť" - a ono to väčšinou aj tak dopadne. Nuž ale keby nebolo blbých postáv, nebolo by v hororoch dostatok masakrov :-p ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Moc se mi nechce rozebírat haldu hovadin ve filmu obsažených, ale jen tak mimochodem, proč si ten mutantí pantáta pořád lovil další holky k plození potomků, když se mohl pokusit zplodit s již "použitou" dívkou dětí více? Chápu, asi potřeboval on i ostatní taky něco papat. Potom ale nechápu, proč jiné oběti nařežou jako buřt před opékáním a hodí do jímky pod TOITOIkou... Jak už to tak bývá, slovo logika ztrácí u podobných filmů svůj původní smysl. Díky tomu se například z vojenského výcvikového prostoru stane ideální loviště lidožravých mutantů (postavy se to sice pokusí v dialozích trochu vysvětlit, ale důvody jsou uvěřitelné zhruba stejně jako to, co obhajují). Aha. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Původně na filmovém plakátu vyčnívala z pytle ruka oběti. Plakát se však stal terčem cenzury a byl označen za děsivý. Zajímavostí je, že byl nakonec povolen, ovšem místo ruky musela z pytle s obětí vyčnívat noha. Důvodem je skutečnost, že ruka se zaťatými prsty vyvozuje v lidech dojem, že oběť je naživu a mučena, kdežto vyčnívající noha evokuje oběť již mrtvou. [Zdroj: Týden.cz] (warner)
  • Hory mají oči 2 se začaly natáčet v létě 2006 v Ouarzazate v Maroku, kde se točil i první díl. (WolfR)
  • Myšlenka na pokračování napadla producenta a režiséra původního filmu, Wese Cravena, při rozhovoru s producentem Peterem Lockem. (WolfR)

Reklama

Reklama