Reklama

Reklama

Letci z Tuskegee byli za druhé světové války slavnou americkou leteckou jednotkou složenou z Afroameričanů. V té době v americké armádě stále existovala rasová segregace a černoši byli považováni za lidi podřadné, neschopné ovládat složité stroje, vhodné pouze k pomocným úkolům. Prvního kurzu se v červenci 1941 účastnilo třináct afroamerických kadetů. V příštích čtyřech letech byli letci vysláni na více než patnáct tisíc bojových misí po Evropě a severní Africe. Tito hrdinové tedy bojovali nejen proti Hitlerovi, ale i s předsudky své vlastní země, za kterou někteří i položili život. (TV Nova)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (218)

verbal 

všechny recenze uživatele

V dobách, než se negři stali Afroameričany a vydobyli si svou společenskou prestiž pod koši a na tartanu, neměli zrovna na bavlně ustláno! Kromě Johna Browna se s nimi nikdo nechtěl kamarádit a ti zasraní, bílí rasisti dokonce odmítali pustit jednotku létajících briket, aby nakopala prdel Luftwaffe! Naštěstí se objevil slizký prdeláč Cuba, pěkně jim to zatrh, a tak nám podle Jiřího Lukáše svými červenými ocasy málem vyhráli druhou světovou a kdyby jim někde u Drážďan nedošlo palivo, nemusel Hitler ani plýtvat kyanidem. Úplně to vypadalo, že jen díky nim teď máme Willa Smithe a v Lakers nemusejí vypískávat bandu Litevců s hormonální poruchou a Jirku Zídka, protože neumějí skákat. Dvojka se prý bude jmenovat Červené ocasy 2: M.L. King vrací úder. ()

pabab 

všechny recenze uživatele

Keď som videl trailer, začal som sa tešiť. No tento film zachránili len letecké súboje. Z tých zbytočných kecov, čo padlo na zemi a niekedy aj pri leteckých súbojoch mi padala sánka. Dúfam, že Lucas len vypísal šek a venoval sa niečomu rozumnejšiemu. Ako milovník histórie za tie staré P 40 Tomahawk bod, druhý za M 262 , tretí za nastratého nemeckého stíhača. Mýslím , že film Letci z Tuskegee, aj pri menšej akčnosti, bol o triedu lepší. Možno keby sa toto veľdielo jemne prestrihalo, tak na 90 minút........ ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

ZKLAMÁNÍ. Fakt, těšil jsem se na to, podle traileru to vypadalo jako pecka... ale bohůžel, to, co film postrádá, je scénárista. Nechápu, kdo mohl vymejšlet tak kokotský dialogy, ale to co postavy vypouštěli z úst, to jsem už dlouho nezažil. Neskutečně tragický film, který je naštěstí dosti protkán leteckou akcí, která střídá horší momenty s těmi lepšími. Akce, ta to zachraňuje, od jinach neúprosných vod odpadu. Škoda, šlo to natočit asi tak bilionkrát líp, jenže to se nestalo...2* ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný vojnový film, no keď ho porovnám s Letcami s Tuskegee, ktorí tiež neboli až takí nadpriemerní, zaostáva takmer vo všetkom, takže musím dať o hviezdu menej. Jediné, čím mohol film zaujať, sú letecké súboje, no tie vďaka trikom vyzerajú hrozne nerealisticky a tak mi dva dni po pozretí z toho filmu neostala v pamäti ani stopa. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tuna klišé, nezajímavých postav a ještě nudnějších hereckých výkonů (Cuba Gooding Jr. tady celý film jen žužlá fajfku) okolo kterých občas prolétne nějaké to hezké letadélko. Scénár už nudnější a předvídatelnější být nemohl a rutinní režie, která se probudí jen při některých akčních sekvencích, tomu také přiliš nepomáhá. Lucas měl své peníze investovat lépe. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (23)

  • Natáčení se zúčastnilo mnoho českých kaskadérů ze spol. Filmka a dalších firem. (Redyx1)
  • Při záběru na ruku „Pretty Boye“ (Lars van Riesen) ve scéně, když tiskne spoušť na kniplu, se nejedná o knipl KG13, kterými byly vybaveny Messerschmitty Bf109, ve kterém ovšem zrovna letí. (Klot)
  • Ve filmu se objevila parní lokomotiva 555.0153 „Němka“ klubu KHKD, kterou jsme již dříve mohli vidět ve filmu Poslední vlak (2006). V obou filmech měla tato lokomotiva stejné číslo, a to 52.7620. (Dymnik)

Související novinky

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

21.01.2012

Možná je v tom jen snaha za každou cenu upozornit na válečný epos Red Tails, který tento víkend startuje v amerických kinech, ale George Lucas se v rozhovoru pro The New York Times tvářil vážně.… (více)

Reklama

Reklama