Reklama

Reklama

Letci z Tuskegee byli za druhé světové války slavnou americkou leteckou jednotkou složenou z Afroameričanů. V té době v americké armádě stále existovala rasová segregace a černoši byli považováni za lidi podřadné, neschopné ovládat složité stroje, vhodné pouze k pomocným úkolům. Prvního kurzu se v červenci 1941 účastnilo třináct afroamerických kadetů. V příštích čtyřech letech byli letci vysláni na více než patnáct tisíc bojových misí po Evropě a severní Africe. Tito hrdinové tedy bojovali nejen proti Hitlerovi, ale i s předsudky své vlastní země, za kterou někteří i položili život. (TV Nova)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (218)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $58miliónovTržby USA $49,876,377Tržby Celosvetovo $50,365,498Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,265,987 //počet predaných kusov 526,603Tržby za predaj DVD v USA $13,937,577 //počet predaných kusov 905,220║ letecké súboje vždy potešia a tu tomu nie je inak, trikovo zvládnuté, príbeh pútavý /75%/ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Možná přeci jen o stupínek lepší než Flyboys, tam ale zase hraje ve prospěch snímku klučina jménem James Franco. Těžko pak srovnávat, když Hemingwayův kousek nabízí znatelně promakanější a mnohem efektivnější akční scény. Vytvoření silných pout k jednotlivým postavičkám zde také nehrozí, na druhou stranu se ale divák nemá šanci začít příliš nudit, steroidy jsou do něj totiž pumpovány s rozmyslem a sympatickými intervaly: bitky jsou zatraceně sexy, a není jich málo. Příběh zaostává, ale kdo by nepřimhouřil jedno oko, když je to true story, že. Jinak další (i když o něco menší) fail české distribuce a tudíž jasná volba v (pouze!) HD. ()

Reklama

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Haha. Jasně, válka byla vlastně strašně sranda. Hej, mén, musíme se vrátit na základnu, máme palivo už jen na pět minut. Né, však přiletíme na skopčácké letiště a všechny letadla jim tam rozstřílíme levou zadní a nikdo nás netrefí. Haha, to jsme jim to dali, co vy na to pane Hitler, haha strašně sranda. Héj mén, kam letíš, musíme na základnu. Né, pozdravíme křižník, jedno letadýlko udělá nálet a způsobí mu škody, samozřejmě opět niggu nikdo netrefí. Haha, ty jsi blázen, haha, strašně sranda, tak teda konec legrace a letíme zpátky. Nene, ještě udělám jeden nálet, haha. > Říkám si, tak teď už to černoušek schytá, bude pykat za aroganci<. Ale kdeže! Černoušek udělá druhý nálet, křižník s tím jedním letadýlkem div nepotopí a opět ho nikdo netrefí. Haha, to jsem jim to dal, haha, strašně sranda. Toho skopčáka rozstřílím čelním náletem, haha, to jsem mu to dal, jsem děravý jak řešeto, ale haha, sranda. /// Absolutní urážka všech obětí světové války. P.S. Už mi lezou krkem ty, vymazleňoučké, uhlazené, dokonalé, ale ve výsledku strašně nereálné a umělé CGI výbuchy a destrukce (lokomotiva). ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Za 30 milionů dolarů poměrně hodně muziky. Výtečné akční sekvence (až na výjimky), skvěle natočené vzdušné souboje. Bohužel narace příběhu je zaprvé předvídatelná a nudná, za druhé plochá, bez jakékoliv silnější emocionální katarze (kolikrát už jsme ve filmech viděli, jak si cizinec najde ve městě svoji lásku úplně jiné národnosti ?). Žádné syrové umírání ala Ryan, poloviční dravost a naléhavost oproti Black Hawk Down. Navíc vidět jednu turbovrtulovou stíhačku, která zničí obyčejným kulometem opancéřovaný 150 metrový křižník - to bylo na mne už trochu moc. Z fimu je cítit zápal tvůrců, bohužel nestačilo to. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Všichni je nenávidí, ale oni jim nakonec ukážou... blbost. Pitomin je tam tolik, že ani nevím, kde začít, třeba tady: proslovy a jejich motivační kecy a celkově dialogy byly příšerny, a hláška "We fight!" k smíchu. Černošská angličtina typu "Hej, Mén" mě po 30min filmu neskutečně srala a to nejsu žádněj rasista, ale ten hloupý přízvuk a pitvoření angličtiny prostě nešlo vydržet. Cuba Gooding Jr. - běž si dělat komedie a neotravuj ve válečných filmech, jeho grimasy a pohledy do válečnyho filmu rozhodně nepatří, pokud se teda nejedná o podprůměrnou parodii. "Ústup, dostaneme je až na zpáteční cestě", řekl na letku bombardérů německý důstojník - ste magoři, bombardéry právě musíte setřelit než shodí bomby, to ví každej idiot, boha jeho kdo ten scénář psal?! Za totální ignorování rozkazů obvykle následuje vojenský soud a vězení, zajímavé, že tady to bylo všem absolutně šumák. Další pitomina: velká loď (tak 200 mužů na palubě) s minimálně šesti protiletadlovými děli nesestřelí jedno letadlo, naopak to jedno letadylko pouze s kulometem (žádny bomby atd.) tu loď zničí - WTF? a další pitomina: 4 černoši beze ztrát sestřelí 8 německých letadel - WTF? německy letectvo bylo výkvět 2.sv.v. Na cokoliv černoši vystřelili okamžitě vybuchovalo - ?? Celkové ztráty ve filmu: černoši 3 letadla a 3 muži, němci asi 20 letadel a asi 150 mužů. Na válečných filmech si hodně cením autentičnost, takže tohle bylo jako plivnutí do ksichtu. Jednu hvězdu dávám za slušné efekty, ale jinak je to hnus. Všem kteří milují filmy typu: Zachraňte vojína Ryana, Valkýra, Nepřítel před branami... radím - na Red Tails se nikdy nedívejte! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (23)

  • Maketa letounu P-40 Warhawk použitá při natáčení je k vidění v muzeu Air Park Zruč u Plzně. (D.Moore)
  • V pražském Rudolfínu se natáčela taktéž hudba. Na natáčení s FILMharmonic Orchestra Prague dohlížel osobně George Lucas. (ČSFD)
  • Natáčelo se v Milovicích, v Praze v ateliérech v Letňanech a scény z "Itálie" v Chorvatských horských městečkách. Dále se filmovalo na letecké základně Hamilton v Kalifornii a ve Slovinsku. (ČSFD)

Související novinky

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

21.01.2012

Možná je v tom jen snaha za každou cenu upozornit na válečný epos Red Tails, který tento víkend startuje v amerických kinech, ale George Lucas se v rozhovoru pro The New York Times tvářil vážně.… (více)

Reklama

Reklama