Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

Bat55 

všechny recenze uživatele

Narnia ala Gnarnia, Piráti Karibiku, X-Men, Superman, Karlík a továrňa na čokoládu a možno ešte nejaký slávny movie, na ktorý som zabudol, sa stal predlohou na tento, inak absolútne prihlúpy, film. Ono to pôvodne mala byť zábava a to veľká, ale nie je. Prvých dvadsať minút sa dalo, potom to kvalitou išlo dole kopcom (vrcholom bola spievajúca posádka lodi). Scary Movie je oproti tomu klenot a to ešte nehovorím o geniálnych Hot Shots. Paródie skrátka už nie sú tým, čím bývali a sú skôr k plaču, než k smiechu. Hrôza, ale zopár nápadov a pár scénok ušlo. /15%/ ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Totální kravina, výplach mozku. To je tak stručná charakteristika. Největším mínusem je, že si tvůrci vzali na paškál až příliš mnoho filmů. Parodie některých filmů byly dokonalé (Narnie, Piráti z Karibiku, Harry Potter, Karlík a továrna na čokoládu) , na druhou stranu něktéré se hrubě nepovedly (James Bond, Hadi v letadle, Šifra mistra Leonarda). Příště zvolit menší množství filmu a soustředit se jen na ně. Ono totiž někdy méně je více. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Poďme parodovať. Hlavným znakov je, že sa snaží zo serioznich a vážne vyzerajúcich scén urobiť niečo vtipné, ale keď chce niekto urobiť niečo vtipné už z niečoho vtipného zle to dopadne. A k tomu tie klasické scény navyše, alebo lepšie napísané humor nasilu. Keď jedna z postáv močí na sneh a napíše svoje meno tak mi to aspoň trochu príde vtipné, ale keď už začne namiesto mena hrať sudoku či kresliť postavy tak to je už vyslovene trápne. Tvorcovia sa nepoučili a tak ako v predošlom počine Date Movie sa síce nie vždy, ale v niektorých scénach snažili urobiť vtip z vtipu... uff. Celá recenzia: TU ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Na začátku je ještě několik okamžiků k pousmání, také některé narážky na celebrity nejsou špatné, ale postupně nastává propad do naprosté trapnosti a zoufalé nevtipnosti. Na chatrný a šíleně vykonstruovaný příběh jsou tu násilím nalepeny nefunkční scény kopírující různé filmy, některé postavy jsou k nevydržení (příšerný faun) a bohužel nechybí ani obvyklé nechutné atributy (zvratky, ochlupení apod.). ()

Eddard odpad!

všechny recenze uživatele

Čistě matematicky vzato - šance, že natočíte komedii s frekvencí vtipu (popkultutní parodie) něco kolem šesti až osmi pokusů za minutu a po hodinu a půl trvající stopáži se vám nejen ani jeden nepodaří, ale u drtivé většiny z nich diváka úspěšně naserete (stejně jako byste mu dejme tomu plivli mezi oči) je skutečně mizivá. To, že se to tomuhle týmu povedlo na výbornou nejen jednou (v případě Velkého bijáku), ale už poněkolikáté svědčí zřejmě o tom, že máme co dělat s geniální zločineckou, anarchistickou skupinou, jenž se skrz své díla snaží vymýt mozky (vyprázdnit útroby/ vyzmizíkovat víru v lidský vkus) co největší mase lidí. Já bych na tomto místě, po shlédnutí tohoto v jistém smyslu pozoruhodného díla, navzdory snahám oněch lidí rád vyjádřil svou víru v lidský vkus a tvořivost a vás, které tenhle film nadobro odradil od návštěv kina poprosil, abyste dali kinematografii ještě šanci. 0% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Hamburgerárna White Castle, která se ve filmu mihne, se objevila i v dalším filmu s Kal Pennem v hlavní roli.: Zahulíme, uvidíme (vojtaruzek)
  • Poslední film, ve kterém si zahrál Roscoe Lee Browne. (HappySmile)
  • Film má dvě verze. Verzi pro kina a druhou necenzurovanou, která vyšla na DVD. Ve verzi pro kina je méňe nahoty, nadávání a též i méně parodíí. Necenzurovaná verze je o 11 minut delší. (ČSFD)

Reklama

Reklama