Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pro někoho to bude asi svatokrádež, ale remake Night of the Living Dead považuju za zdařilejší a pohlednější, než jeho originál. Ale ani tenhle fakt nestačí na moje více než průměrné hodnocení. Většinu času je to totiž stále stejná nuda - několik lidí se chová více nebo méně jako naprostí dementi, neustále na sebe ječí a hádají se o blbostech a mezitím zatloukají hřebíky, fakt odvaz. Malým lákadlem je možná účast Tonyho 'Candymana' Todda, a také hlavní ženská postava, velmi sympatická zrzavá amazonka (Patricia Tallman), je oproti jedničce mnohem propracovanější, emancipovanější, životnější. Ale její dotaz, který nadhodí (a který musí mít na jazyku každý soudný člověk už od původního filmu) - "Proč nevyběhneme ven a neprokličkujeme mezi těma pomalýma mátohama pár mil do nejbližšího města?" - zůstane bez logické odpovědi. Ale konec filmu se mi tentokrát hodně líbil - jižanský střelecký mejdan s táborákem byl fajn a naplnil mě pozitivní energií. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi HODNĚ líbilo. Spousta napětí, skvělých zombie, vystrašených (atypických) hrdinů a zvratů v ději. A s výborným Tonym Toddem v hlavní roli. Jen ta pravá strašidelná, temná a beznadějná atmosféra, která by mě lákala si film znovu pustit i po desátém zhlédnutí, tu chybí. Ovšem i přes tuto výtku se stále jedná o nadprůměrně zdařilý zombie horor. 80 % ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, tohle bude těžký. Možná kdyby to nebyl remake, výsledný efekt by dopadl lépe. Až na pár výjimek takřka přesný přepis původního filmu, tentokrát v barvě (což vidím spíš jako škodu), převedenej do tehdejší současnosti. Tony Todd zahrál co měl (nebo spíš, co mu umožnil scénář), naopak Patricia Tallman mi vyloženě vadila, o ostatních hereckýh výstupech (vyjma zombíků) nemluvě. Co se naopak hodně povedlo, jsou jednotliví zombíci, ti se mi fakt líbili a sledovat je, bylo mnohem zábavnější, než celej ostatní děj. Obzvláště pokousaná dcera po přeměně v zombie je fakt hustá a děsivá. S původním filmem se to nedá takřka srovnat a co se týče zombie žánru, existuje hromada mnohem lepších zombie filmů. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Savini se s remakem Romerovy klasiky popral, jak nejlépe mohl. Za nehty lezoucí syrovost, depresivnost a pocit reálu jsou sice pryč, ale nová verze disponuje větší dynamikou, lepšími maskami a vůbec rozpočtem, díky němuž se tvůrci mohli dosyta vyřádit. A hlavní hrdinku se nelze nezamilovat: ta, s puškou v ruce vystřelující mozky, odhodlána přežít za každou cenu, totiž připomíná Sáru Connorovou. Klasika, kterou tehdy s oblibou vysílala nova. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co k tomu rict, Romerovo original sjetej pres kopirak, barevnej, drazsi, s lepsima trikama, ale s tema stejnejma problemama. Je to sice docela krvavy, ale zadny trhani strev se nekona, hororovy sceny maj sice atmosferu, ale bohuzel je to pul na pul s kecama hlavnich hrdinu v baraku a to tu atmosferu dost rozmelnuje. A predevsim je banda zivejch naprosto nesympaticka sebranka, ktera neustale rve, hada se a chova jak stado kretenu, ze sem skoro az fandil spis zombikum. Co se tyce zombiku, ty jsou nektery naliceny pekne, bohuzel naopak nektery vypadaj, jak kdyz ani nezasli do maskerny. Takze celkove jsem se bavil asi o fous vic nez u puvodniho filmu. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Režisér Tom Savini zná herečku Patricii Tallmanovou osobně, protože spolu navštěvovali vysokou školu. Pro roli Barbary se mu zdála ideální. (Mr.Hudson)
  • V scéne, kde sa Ben (Tony Todd) snaží vyhodiť zombie z domu zadnými dverami, je možné v skle dverí vidieť odraz kamery a kameramana. (ash99)
  • Pitva zombie v úvodu filmu nebyla ve scénáři. Tu přidal až Tom Savini. (Chatterer)

Reklama

Reklama