Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

irmari 

všechny recenze uživatele

V téhle šílené slátanině dávám jedninou vybledlou hvězdičku jen za výkon Richarda Armitage, který se tu snad ocitl jen omylem (jeho prokazatelné charisma si snad takovou potupu ani nezasloužilo) ! Díky strašlivému scénáři, kulisám a kostýmům a stejně tak strašlivým výkonům jeho spoluhráčů Robina a Marian, působí jeho závěrečný tragický čin taky jako fraška:) Už nikdy více se nebudu pídit po jeho dalších rolích a zůstávám zarytou fanynkou Johna Thorntona. Zajímavé... Některé adaptace BBC se od sebe kvalitou liší přímo nebetyčně. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle odpad. - Tak já nevím, na jednu stranu si uvědomuju, že je to kapitulální blbost, ale zase to vydržím sledovat pravidelně, ač si říkám, že jen proto, abych potom mohla zasvěceně pomlouvat. Takže to přece jenom nějaké kouzlo má. A v epizodě "Tetování? Jaké tetování?" měl Robin asi nějaké jiné vlasy a fousy, protože jak se tam povaloval u toho stromu a depčil, začal už konečně vypadat i trochu sympaticky. Takže za jednu. - Po začátku druhé série - no vážení, jdu zase o hvězdičku nahoru. Je to sice pořád ta kapitulální blbost, ale baví mě to. - Po konci druhé série - jdu o hvězdičku dolů, protože jednotlivé díly jsou jako vzaté přes kopírák a nelogičnosti se v nich objevující začínají pokoušet mou trpělivost. - Po třetí sérii: Toby, Toby, Toby! ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Možná je ještě brzy na nějaké zásadní hodnocení, ale už teď je jasné, že z dílny BBC vyšlo dílko patřící do podprůměru v tvorbě této televizní stanice. Z reálií jsou věrohodné ještě jakž takž stavby, ale kostýmy působí, jako by si strýcové ze "Slovácko sa nesúdí" usmysleli znovu sehrát frašku o Izidórovi (hlavně ty přilby s chocholem jsou parádní), poddaní sice naříkají na útisk a hlad, ale jsou až nechutně vymydlení a dobře živení atd. To vše by snad tolik nevadilo, bohužel, zásadní průser je představitel titulní postavy - charizma postrádající floutek sotva odrostlý školním škamnám - a to má být po letech se vracející válečný veterán? Ha ha ha, to jo! Mno a s Marianou, která má býčí šíji, že by jí mohl závidět i katův holomek, to taky zrovna nevyhráli ( i když je přece jen víc sexy než Mastrantoniová tehdy s Costnerem). Zatím za dvě, uvidíme jak se to vyvine...Tak jo, viděl jsem už tři díly a mám toho právě dost - černý "černý baret" coby šerifův "šéf zvláštních operací", Gisbourne v matrixovském ohozu řečnící před vesničany o lidských právech (!) a jako vrchol Robin, který během dílu asi třikrát přepadne šerifa a hrozí mu smrtí, zatímco ten si z něj jen dělá prdel a z vysoka na něj kašle... uf! TOHLE rozhodně nepatří do hlavního vysílacího času (notabene na ČT 1). Možná by se tento paskvil vyjímal spíš na nějaké komerční televizi odpolende po boku Herkula, Xeny apod. Hodnocení už určitě nezvednu, to spíš naopak...A také tak nakonec 8. 8. 2008 činím, i jedna * je pro tuhle ochotnickou slátaninu až až! ()

yesbook 

všechny recenze uživatele

Ať je Russel Crowe sebelepší herec, filmové zpracování Robina Hooda mě nenadchlo tak, jako toto seriálové, s Kevinem Costnerem nemohu srovnávat, jelikož jsem toto zpracování neviděl. Prostředí vypadá pěkně, herci se na své postavy hodí, zvlášť představitel hlavní role. Dle mého názoru Robina charakterově velice dobře vystihuje, stejně jako vzhledově se mi na něj velmi hodí. Celý příběh je brán s humorem a nadsázkou, šerif z Nottinghamu je výborně zahraný a dodává vtip. Jediné co bych vytknul je velmi malý počet Robinových zbojníků, resp. jeho osazenstvo se skládá jen ze stálé skupiny, ke které se čas od času na chvíli připojí někdo další. Ani kostýmy nejsou zvlášť propracované. I tak se ale jedná o skvělý seriál, který zpříjemní nejeden večer. A zde musím podotknout, že ač mám většinou raději původní znění, český dabing je zde lepší než originál. ()

zvonicek 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem neviděl žádné dřívější zpracování Robina Hooda, ale já se u této verze výborně bavím. A to i přes chyby, kterých není málo. Robin se občas chová dětinsky, zápletka je často velmi hloupá a tak dále. Na druhou stranu, líbí se mi zpracování postav (pěkně popsáno od Sašenka165), hlavně postava Sheriffa jako ryze záporného charakteru, jehož vystupování je ale velmi humorné, nebo Guye, jehož charakterní vývoj je velmi zajímavé sledovat. Líbí se mi také napětí, které dokázali autoři v každém díle hezky vystupňovat. Když ještě vezmu v potaz krásnou Lucy Griffiths alias Marian, nemůžu tomuto seriálu dát méně než 85%. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (5)

  • Robin Hood (Jonas Armstrong) ovládá tzv. "Saracény", tedy zbraně jako Luk a šavle. Jedná se však o nesprávné pojmenování. Luk, který Robin Hood používá, nese jen malou podobnost se zbraněmi ze středního východu. Ve skutečnosti se jedná spíše o moderní reprodukci luku Hunnish. (BLANIK.)
  • V seriálu se objevuje vidlicový prak, který využívá energii akumulovanou gumovými svazky. Na tento typ praku se však používá vulkanizovaná guma. Vulkanizace kaučuku, pomocí které je možné vyrobit gumu vhodnou na prak, se začala používat až v 19. století. Tvůrci seriálu se tím minuli o několik staletí. Ve starověku a středověku se používaly odstředivé praky. Tyto praky mají při použití kamene o rozměru 5x3 cm dostřel až 300 metrů. (Rollo_Tomasi)
  • Natáčení probíhalo v Irsku, Bulharsku, Lotyšsku a Rumunsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama