Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve španělské části Harlemu. Carlito Brigante (Al Pacino) se vrací z vězení s pevným rozhodnutím, že definitivně skoncuje s obchodem s drogami a začne nový život. Potřebuje však pro začátek nějaké peníze, a tak začne pracovat jako šéf klubu svého známého. Po čase zjistí, že jeho okolí je mnohem zrádnější a nemilosrdnější, než si dovedl představit. To se týká nejen jeho rivalů, ale i bývalých kamarádů. Když ho jeho právník (Sean Penn), který ho dostal z vězení, požádá o pomoc, Carlito nemůže odmítnout, i když riskuje, že se nesplní jeho sen odjet se svou láskou Gail a začít znovu. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (689)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Opravdu podařený filmeček se skvostně hrajícím Pacinem, což už v dnešní době není novinka.. Sean Penn coby nenápadný lidský zmetek tak, jak to bývá často i ve skutečnosti... Jedním dechem shlédnuto, ne jako před zhruba osmi lety, kdy jsem ještě neměl takový rozhled a zkušenost a hodnostil spíše sporadicky. Prostě skvělý film, který právem patří mezi nejlepší. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Gangsterky mě moc neberou, takovým Casinem jsem se doslova pronudil, s Kmotrem to nebylo o moc lepší. Nicméně toto bylo úplně jiný kafe. Tohle není žádná zdlouhavě roztahaná sága, ale svižně odsýpající příběh "vysloužilého" gangstera, který šlape jak hodinky až do dechberoucího závěru. Al Pacino a Sean Penn byli výborní! Prostě parádní drama, které si maximální hodnocení určitě zaslouží. 85% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ako keby som znova stál pred tým sudcom a pekne mu to vybalil!"....Vynikajúca gangsterská dráma o mafiánovi, ktorý sa snaží skoncovať so svojím doterajším životom a sníva neuskutočniteľný sen o bahamách. Od začiatku vieme kam to speje. Carlito Brigante je príliš veľká ryba na to, aby len tak zmizol. Celý film sa nesie v pozvoľnom tempe, pomaly graduje až do veľkého finále v 20 minútovej naháňačke a povestnej prestrelke, ako inak na schodoch. Tragické finále sa končí tak, ako bolo naznačené...Vynikajúco vykreslená atmosféra newyorskémo harlemu a všadeprítomnej smrti, úžasná réžia, vynikajúci Al Pacino, výborný, takmer nespoznaťeľný S. Penn a dojímavá hudba = jeden z mojich najobľúbenejších filmov, podobne ako ďalšia DePalmova klasika Scarface...Spomínam si, keď som na to bol v kine /úúhaaa, to už je 16 rokov?/ ,dĺĺĺho som to nevedel dostať z hlavy von. Legenda gangsterského filmu. Nejde mi nespomenúť trailer na tento film, ktorý je podmazaný hudbou od J. Williamsa z filmu Narodený 4.júla. Púšťal som si ho dookola, neustále, nevedel som sa ho nasýtiť...Najkrajší trailer aký som videl, ťažko ho niečo prekoná...100%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem první hodinku a půl na filmu nespatřoval nic dechberoucího a kromě vynikající scény v kulečníkovém baru kolem mě Carlitova cesta pouze tak nějak proplouvala. Po lodním extempore Seana Penna ovšem film dostane neskutečné obrátky a grády. Začíná závod s časem, který Al Pacino velmi těžko může vyhrát, přesto se rve co to jde. Carlito Brigante udělal skrze varování tři základní chyby a všechny jej dostihnou. Nikdy už nemůžu mít rád Johna Leguizama. PS: Druhá projekce mi jasně ukázala, že tento film je bez jediné chybičky naprosto skvělou záležitostí. 100% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

De Palma mě nikdy doopravdy nechytl za srdce. Zjizvená tvář byla blízko, ale ani ona nedosáhla páté hvězdy. Carlitova cesta je ale jiné kafe. Velmi mi připomínala Scorseseho gangsterky, které jsem si tak oblíbil. Hrdina vypráví své story (na rozdíl od Scorseseho v menším časovém úseku) a diváka dokonale vtahuje, jako člena svojí rodiny, do příběhu. Skvělý Pacino Nemá chybu. Výborný film. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (38)

  • Režisér Brian de Palma má malé cameo v spomienkovej scéne, kedy sa predstavuje postava Lalina (Viggo Mortensen), jedná sa o muža, ktorý si s ním práve potriasa rukou. (Elessar.)
  • Al Pacino si plánoval pre postavu Carlita nechať narásť dlhšie vlasy, aby ich mohol nosiť v cope, avšak keď osobne navštívil East Harlem, nijaký muž, ktorého stretol, tak vlasy nenosil. (Elessar.)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama