Reklama

Reklama

Bella byla vždy trochu jiná. Když se její máma znovu vdala, Bella se rozhodla sblížit se svým otcem a nastěhovala se k němu do malého deštivého městečka Forks bez toho, aniž by čekala, že se její život změní. Na první hodině v nové škole si k ní přisedne tajemný a okouzlující Edward Cullen, kluk, který je jiný než všichni, které doteď potkala. Ve škole se o něm šíří zvláštní zvěsti, stejně tak o jeho sourozencích, se kterými vždy sedává osamocený u jednoho stolu ve školní jídelně. I navzdory varování kamarádů Bellu Edward neskutečně přitahuje, zdají se jí o něm sny. Postupně začne mít však podezření, že Edward není úplně obyčejný kluk... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (26)

Trailer 6

Recenze (2 201)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Což o to, jde to velice dobře na ruku náctileté generaci, ale s dobrým filmem to moc společného nemá. Nic proti tvářičce Pattinsona, ale kdyby nebyl stejně tak prkenný jako jeho jméno bylo by vše v tom nejlepším pořádku. Zato Kristen Stewart hraje jako o život. Ta holka má talent. V žádném případě však nemohu říci, že by mě to uráželo, ba některé scény jsem si řádně užíval (přiznání v lese). Jenže tvůrci drtivou většinu filmu příliš tlačí na pilu. Vše pěkně po lopatě a na desetkrát okomentováno. Banální scény jsou příliš afektované a veškerá témata, o kterých film vypráví, tvůrci pořádně přepálili. Jako pilot seriálu velice obstojné či dokonce nadějné, ale jako samostatný film to funguje stejně jako skutečnost, že upíři jsou zapálení fanoušci baseballu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nie je to vyložene nudné. Je to iba nevýslovne otravné a umelé. Na moje vlastné prekvapenie mi až tak nevadili herci (hoci moja manželka trefne poznamenala, že Robert/Edward musí byť na smiech každej žene nad 20 rokov, pretože je to vlastne iba taká "och-ach bábovka") a vlastne ani to neuveriteľne vypočítavé triafanie sa do cieľového publika. Nekonečne ma však štvalo, akú to má riedku zápletku, ktorá by vystačila tak na 40 minút pilotu k televíznemu seriálu, a aj to by som si vravel, že okrem tej hrozne stupídnej romance by sa tam mohlo stať aj niečo zaujímavé. Mizerná réžia to ešte znásobuje, pretože Hardwicková nemá ani šajnu, čo je to tempo, erotické iskrenie, atmosféra, nehovoriac o nejakom napätí. Výsledok sa ťahá ako sopeľ a náhly nástup nezaujímavých záporákov (ten dedinský metalista mal akože budiť rešpekt?) by mali na FAMU vyučovať ako príklad nezvládnutej (rozumej totálne absentujúcej) gradácie. Som zvedavý, čo s tým spraví chlap na režisérskej stoličke, ale verím, že to bude príjemná zmena, pretože horšie natočené než toto to už byť nemôže. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Film si bere z knihy to nejlepší a vyhýbá se tomu, co Meyerová nezvládla, čehož je skutečně hodně (dá se říct, že je mizerná spisovatelka). Díky tomu považuji film za lepší dílo, než je samotná knižní předloha.. Stejně se ale film nemůže vyhnout některým zásadním problémům, které tvoří kořen knihy - například úplně všichni čtenáří (diváci) vědí, že to je kniha (a film) o upírech. Stejně se ale dílo tváří hrozně tajemně a totožnost Cullenových potvrdí snad až někdy v polovině. Což je prostě blbý, nefunguje to. Čtenář-divák jen čeká, až to tý Belle konečně docvakne..a čeká.. a čeká. Mezitím se rozjíždí prachobyčejná romance, která je ale přecejen dobře natočená, takže se na to dívat dá. Je mi úplně jasný, proč už existují čtyři knihy, film má obří komerční úspěch a točí se druhej. Uplně vidim ty holčičky, jak to žerou:) No a nedivim se jim. Ale mě to nic moc dát nemůže. Takže, jak už jsem napsal - rozhodně mnohem lepší než kniha, ale stále jen průměrný a mooc dlouhý film. Dle špatné předlohy nelze natočit dobrý film. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Za 3 s odřenýma ušima. A na nátlak sestry. Videoklipová atmosféra, upíři co se blyští, hrajou baseball a jezdí ve Volvu. Upíři co drží dietu. Proboha. Naivní příběh, který kombinuje všechna možná klišé byl na celém STMÍVÁNÍ ještě to nejlepší. No ještě spolu s Kristen Stewart. Srandovní Patizón (dříve také známý jako Cedrik Diggory) ale stejně kazil všechny scény ve kterých se objevil. Ten maník prostě neumí hrát. Trochu mě udivuje, že jsem si toho nevšiml už v Potterovi. Nu což. Dalo se to přežít a nudil jsem se jenom místy. Taky se tak strašně těšíte na dvojku? ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Kdokoli si může myslet cokoli o mnohých klišé, která nás filmem provázejí..., ovšem jsou tu i jistá ALE, díky kterým nelze "Stmívání" přehlédnout a pro která jsem mu ráda podlehla. Na prvním místě je to zejména vizuální stránka filmu (vizuál je ostatně jedna z věcí, díky níž mám pro pohyblivé obrázky takovou slabost) - a obzvlášť v tomto bodě mi docházejí superlativy... ať už se jedná o dechberoucí lokace, nebo vynikající nápad s dočista jiným zobrazením upírů, než na jaká jsme doposud byli zvyklí. Hlavní herecká dvojice je velmi příjemná a má dostatek charismatu, aby diváka vtáhla do příběhu. Žen-režisérek je v Holywoodu jako šafránu, nadto je Catherine Hardwicke natolik osobitá (Třináctka, zvláště ale Legendy z Dogtownu), že jí nelze nefandit. Stmívání je sice klišé a popcorn, má však dost nečekaně zajímavých prvků, pro které ten lákavý obal naprosto (a ráda!) beru. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (117)

  • Návštěvnost webu ComingSoon.net se zvýšila o čtvrtinu od chvíle, kdy zde byly publikovány informace o snímku Stmívání. (Sufferer)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

Reklama

Reklama