Reklama

Reklama

Tajemství Pravdy

(seriál)
  • USA Legend of the Seeker (více)
USA, (2008–2010), 32 h 10 min (Minutáž: 43–45 min)

Předloha:

Terry Goodkind (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Craig Horner, Bridget Regan, Bruce Spence, Craig Parker, Jay Laga'aia, Tabrett Bethell, Tania Nolan, Jessica Marais, Jessica Chapnik, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Příběh Tajemství Pravdy se odehrává ve vzdálené zemi, ve věku mečů, draků a kouzel. Richard je obyčejný lesní průvodce, který žije v malém městečku Hartland v Západozemí, jen kousek od hranice oddělující je od Středozemí, kde vládne magie. O Hledači, zlém krutovládci Darkenu Rahlovi ani o moci kouzel zatím nemá tušení. To vše se změní ve chvíli, kdy potká krásnou Kahlan Amnell a zamiluje se do ní.
Kahlan patří k magickému řádu žen Zpovědnic, které používají kouzla, a především chrání Hledače – zosobnění pravdy, spravedlnosti a síly a nejdůležitějšího člověka ze Středozemí. Jeho kouzelný Meč Pravdy mu pomáhá bojovat proti zlu.
S pomocí moudrého průvodce Zedda se Richard a Kahlan vydávají zastavit zlého vládce Darkena Rahla. Cesta je zavede do nebezpečných průsmyků, mystických lesů, přes hranice mrtvých až do magické země. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Spejšek

Předlohu jsem nečetl, z mého pohledu seriál samotný jako takový má dost problémů a děr v příběhu aniž bych řešil nakolik je to přesné. Zaprvé, ačkoliv herci a postavy jsou vcelku fajn, subjektivně mě do těch rolí nesedí. Příběhově to taky není žádná sláva. První řada relativně zápletka kolem Darken Rahla je zajímavá, ale jeho odchodem v druhé vzniklo prázdné místo, které se pokusili tvůrci zaplnit hned několika novými oponenty. V seriálu přibilo daleko více no-sense situací a zvratů, které seriál potopily. Nevím nakolik je cítít vliv ABC a nakolik jsou to představy Raimiho, řekl bych že tady bych viděl největší problém proč seriál je odlišný od předlohy.

Spejšek

Spejšek (hodnocení, recenze)

seriál jsem viděl ve slovenštině, pár let zpět, celkem mě to bavilo a hrozně mě naštvalo že to nemělo pokračování. teď jsem za to hrozně rád ... začal jsem číst knížky a když jsem čekal na předposlední, chtěl jsem mrknout na seriál ale asi po 13 sekundách jsem to vypl, protože to je nehoráznej blivajs oproti knížce. navíc ten českej překlad tajemství pravdy LOL. teď dočítám poslední knížku z celé série a můžu jen a jen doporučit, pak už si na seriál ani nevzpomenete ale hlavně uznáte jakej to byl blivajs. 

 

kniha je Meč Pravdy - dá se koupit v různých vydáních - dohromady má 18 knih. DOPORUCUJI

na příspěvěk reagoval Shakaar

Uživatel wauhells smazal svůj příspěvek.

Tealc_EU

Tealc_EU (hodnocení, recenze)

Ahoj všem,
mám dotaz zda někdo nemáte linky na stažení první řady v češtině. Zjistil jsem že AXN posunulo začátek po třetím dílu takže mám nahrané bez začátku. Na Warforu jsem to nenasel a na ulož.to jsem našel jen AN+tit. Chci to v češtině.
Moc děkuji za pomoc a za info :-)

Trifi

Trifi (hodnocení, recenze)

No, jestli bude ABC dál tvrdošíjně sedět na právech, tak nedomluví nic ani s milionem podpisů... Inu, uvidíme :)

Danhy

Danhy (hodnocení, recenze)

Tak 15 000 hlasů už je posbíraných.. Dokonce o tom tweetoval i Craig Horner. Teď sem zvědav, co ta společnost domluví... :) :D

wauhells

wauhells (hodnocení, recenze)

Danhy

Souhlas, jen prosím ať nějakého pito... nenapadne LotS nadabovat do Cz......to by zničilo úplně atmosféru filmu....

wauhells

wauhells (hodnocení, recenze)

Trifi

Tak to je výzva, nebo sis naběhnula.  Jestli chceš, je na prodej doména   www.legendoftheseeker.cz  a to za pohých 1.000 Kč. Jdeš do toho se mnou? Já ji koupím, ale potřeboval bych od tebe ty  stránky udržovat. Chceš? A ani nemusíš chodit pěšky do Paříže.... ta doména není vůbec aktualizovaná, ale s majitelem jsem si už psal. Za tisícovku ji přenechá. Máš  chuť se tedy do toho se mnou pustit?

na příspěvěk reagoval Trifi

Uživatel wauhells smazal svůj příspěvek.

Danhy

Danhy (hodnocení, recenze)

Trifi

To je pravda no, já sám jsem na ten seriál natrefil úplnou náhodou. :) Možná je to také tím, že ho nevysílala žádná cz televize (jen JoJ), což ale mně osobně nevadí, protože bych se děsil dabingu... :D

na příspěvěk reagoval wauhells

Trifi

Trifi (hodnocení, recenze)

Já bych šla kvůli třetí sérii pěšky do Paříže a zpět, kdyby to pomohlo :D :)

 

Ale hlavně celkově je v našich končinách LotS trestuhodně neznámý seriál, chtělo by to nějaký fanouškovský panel na FF nebo nějakou podobnou aktivitu... :-/

na příspěvěk reagoval Danhy, wauhells, wauhells

Danhy

Danhy (hodnocení, recenze)

wauhells

To je názor s odstupem času. Já ten seriál dokoukal asi 3 dny zpátky a další série by se mi hodila. :)) :D

na příspěvěk reagoval wauhells

Danhy

Danhy (hodnocení, recenze)

Belieber

Tak vzhledem k tomu, že to není časově omezené, tak si myslím, že ty hlasy se postupem času dohromady dají. :) A pak se jen uvidí, co ti lidé z té "agentury" dohodnou s mateřskou společností (což je teď asi Disney, ne?).. :P

wauhells

wauhells (hodnocení, recenze)

No ono všechno špatné může být i dobré. Samozřejmě bych uvítal natočení další série, ale na druhou stranu, pokud seriál nebude pokračovat, zůstane ve mně to kouzlo které mně přinesl a i stopy a emoce, které ve mně zanechal. Takže obě verze jsou přijatelné.....

na příspěvěk reagoval Danhy

Danhy

Danhy (hodnocení, recenze)

Belieber

Jj, ale stejně si myslím, že se pak nepovede vybrat dost peněz na nějakou pořádnou sérii. Na tom jednom fóru jsem četl, že 1 epizoda stála cca 1,5-1,8M$ tudíž celá série by stála kolem 40M$ a to se vybrat nepodaří. Spíš si myslím, že kdyby udělali nějaký tv film (samozřejmě se stejnejma hercema! :D), tak by to bylo více dosažitelné. :o))

na příspěvěk reagoval Belieber

wauhells

wauhells (hodnocení, recenze)

desann

Tak nějak bych řekl, že jsi ten seriál vůbec nepochopil. Nejsi uvnitř ani trochu romantik. Příběh má duši, sílu i lásku. Nevěřím, že jsi viděl seriál celý. Navíc: co ti vadí na lese? Tos chtěl, aby to natočili v New Yorku? Respektuji tvůj názor, ale to neznamená, že ho přijímám a souhlasím s ním. Nikdo tě nenutí sledovat televizní film, jak píšeš. Asi bys nejraději všechno rovnou z Hollywoodu??

desann

desann (hodnocení, recenze)

odkial preboha tento serial berie tak vysoke hodnotenie? :D

99% sa odohrava v lese, keby to bol nejaky amatersky web serial s nulovym rozpoctom nepoviem ani slovo ale televizny z 2008?? hm..

herci perfektne nastajlovani jak z dnesnej doby... neautenticke a nevkusne.. 

a o slow motion sa ani nevyjadrujem... len sa divim ze v nom nenatocili rovno cely serial.

na příspěvěk reagoval wauhells

dave45

dave45 (hodnocení, recenze)

Jako seriál ujde, příběh naivní ale docela dobře koukatelný.I když díl 1X08 by měl být až od 18!Neboť to bylo holé porno bez sexu...alespoň před kamerou. hvěza navíc za to, že tam od nějakého třetího dílu nosí NÝTOVANÉ kroužkové zbroje.Meče jsou k ničemu, šerm taky nic moc, ale za tohle si to zaslouží!Většinou se vidí jen zavírané, v Ironcladu jí měl jen hlavní hrdina, ale tady jí má většina lidí!

Conspi

Conspi (hodnocení, recenze)

dan.pacino: Série jsou dvě a každá obsahuje 22 dílů. A je jen škoda, že ABC třetí sérii točit už nebude.

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

tak po čtyřech dílech je mi jasné, že žádné umělecké veledílo z toho nebude... já však razím zásadu, že to, co rozkoukám i dokoukám, i kdyby to mělo být čím dál horší, tak pořád je tam naprosto překrásná Bridget Regan :-*

 (hodnocení, recenze)

Po tom co jsem dokoukal 6 díl, musím říci, že trpím. První dvoudíl ještě ušel, ale to další je děs. Zlatej seriál o zaklínačovi ... Ten je sice trochu sociální s úděsným Marigoldem, ale celkem se drží předlohy. Hledač pravdy je bohůžel politej marmeladou a poletuje lesem v růžových tangáčích. Brrr
 
Doporučuji: nebojte se vzít do ruky knižní předlohu a čtěte.

Wolverin123

Wolverin123 (hodnocení, recenze)

Co to je??? Po přečtení knih jsem se těšil na pořádný seriál a takhle to znásilnit... nemůžu dát jinak než odpad :-(

Související novinky

Sean Bean hraje o trůny

Sean Bean hraje o trůny

22.07.2009

A krade si tím pro sebe další výraznou roli v ambiciózním fantasy projektu. „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina patří k nejuznávanějším současným zástupcům žánru. Sága o dvou mocných… (více)

Del Toro směřuje do Středozemě

Del Toro směřuje do Středozemě

01.02.2008

Není to žádné překvapení. Dva tlouštíci, jeden z Nového Zélandu, druhý z Mexika, plánovali spolupráci už dřív, když se ještě měla točit filmová verze počítačové hry Halo. Tenkrát to nevyšlo, ale zdá… (více)

Reklama

Reklama