Reklama

Reklama

Tajemství Pravdy

(seriál)
  • USA Legend of the Seeker (více)
USA, (2008–2010), 32 h 10 min (Minutáž: 43–45 min)

Předloha:

Terry Goodkind (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Craig Horner, Bridget Regan, Bruce Spence, Craig Parker, Jay Laga'aia, Tabrett Bethell, Tania Nolan, Jessica Marais, Jessica Chapnik, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Příběh Tajemství Pravdy se odehrává ve vzdálené zemi, ve věku mečů, draků a kouzel. Richard je obyčejný lesní průvodce, který žije v malém městečku Hartland v Západozemí, jen kousek od hranice oddělující je od Středozemí, kde vládne magie. O Hledači, zlém krutovládci Darkenu Rahlovi ani o moci kouzel zatím nemá tušení. To vše se změní ve chvíli, kdy potká krásnou Kahlan Amnell a zamiluje se do ní.
Kahlan patří k magickému řádu žen Zpovědnic, které používají kouzla, a především chrání Hledače – zosobnění pravdy, spravedlnosti a síly a nejdůležitějšího člověka ze Středozemí. Jeho kouzelný Meč Pravdy mu pomáhá bojovat proti zlu.
S pomocí moudrého průvodce Zedda se Richard a Kahlan vydávají zastavit zlého vládce Darkena Rahla. Cesta je zavede do nebezpečných průsmyků, mystických lesů, přes hranice mrtvých až do magické země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

Vaiollet 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen pilot, protože i když ten byl velice povedený, vtipný a napínavý, nějak mě to nedonutilo podívat se na další díly. Třeba to jednou napravím. EDIT: Částečně napraveno. Dokázala jsem skoro dokoukat první sérii. Přesto hodnocení nechám. Postavy jsou sympatické (jak jsem zjistila mnohem lepší než v knížce), ale přesto mě to nějak nechytlo. Styl příběhů jednotlivých dílů byl podobný jako v Merlinovi, ale tam jsem to milovala, tady mě to občas štvalo. A prostě mi to nějak nepřirostlo k smrti. Možná to jednou (jednou) dokoukám. ()

Grran 

všechny recenze uživatele

Knižní příběh jsem si zamiloval a vžil se do něj, proto když teď s odstupem sleduji ten seriál, pěkně mě vše znovu ožívá.. I když efekty co si budem povídat jsou otřesný, herecké výkony taky nic moc. Jenže ono je to stejné jako u Duny, asi se nikomu nepodaří natočit to tak, aby se to aspoň trošku vyrovnalo knižní sérii.. Navíc Craig Horner ani Bruce Spence se mi do jejich rolí vůbec nehodí, což ovšem zachraňuje Bridget Regan v roli Kahlan... Nevím jak ti, co knihy neznají, ale snad je to naladí si je přečíst. Za sebe 4 hvezdy za Bridget Regan, odvahu pustit se do zpracování tohoto literárního díla a za přílišné neodbíhání od knižního děje, které mi přivádí při sledování krásné flashbacky na čtení... ()

Reklama

Maki89 

všechny recenze uživatele

velmi tazke rozhodovanie medzi 3 a 4 hviezdickami pre tento serial... neviem totiz ako ho mam hodnotit... ak ako seriozny serial, tak je to nieco hrozne, ak to mam hodnotit ako nastupcu serialov ako Herkules a Xena, tak som velmi velmi spokojny... uz dlho som nevidel nejake dobre fantasy prepracovane do serialu, kazdopadne kazdy diel robeny ako cez kopirak z minuleho atd - po case to prestane bavit.. jedine co prvu seriu drzi nad vodou je prekrasna Bridget Regan a len kvoli nej som mal silu pozerat dalsie diely... v druhej serii to je este lepsie vdaka dvojici Bridget Regan + Tabrett Bethell - slecny su na spapanie.... carodejnik je hlaskujuci klasik, Seeker je nudny a jeho skoky zo skaly v kazdom dieli su neskutocne nudne a unavujuce... postava Darkena Rahla podla mna mala dostat trosku viac priestoru, v druhej serii zasa Keeper... neskutocne ma ale pobavil a potesil Ted Raimi ktory sa mihol v asi 3 epizodach... ked si to tak cele zhrniem je to tak na 6/10.. ale za tie prekrasne zeny co tam behaju, bojuju, vzdychaju a v tych obleckoch... no musim dat aspon 7/10 ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Pri sfilmovaných (zoseriálovaných:-) knihách je vždy ten problém, že každý čitateľ si svojich hrdinov predstavoval inak ako režisér a hlavne úplne inak ako vyzerá a pôsobí herec. Navyše je tu nevyhnutné riziko, že dej bude pozmenený alebo úlne prerobený. K tomuto všetkému v seriáli Legend of the Seeker došlo, ale to vôbec nie je dôvod, prečo si myslím, že je to biedny seriál. Význam a cieľ putovania Richarda, Kahlan a Zedda sa celkom stratili. Prepracovaný a vycibrený pohľad na mágiu z knižnej predlohy je v seriáli redukovaný na Zedda chrliaceho oheň. Čo je však najhoršie je to, že herci (a keď sme pri tom, tak aj väčšina zvyšku crew) pravdepodobne knižky zo série Sword of Truth nevideli ani z idúceho rýchlika, a preto nemajú ani bledomodrý šajn aké sú postavy, ktoré majú zosobňovať. Uznávam však, že to s Legend of the Seeker až také zlé ako s Herkulom nie je - predsa len už to nie je až také trápne a Richard je aspoň fešák:-)__Hlavne zo zvedavosti som vydržala až do 8. dielu - Dennu som si nemohla nechať ujsť. Ukázalo sa však, že to bola asi chyba, pretože také haluze, aké boli v tomto dieli, by som si nepredstavila ani za milión rokov. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

1. sezóna *****, 2. sezóna **. Neuvěřitelně nevyrovnaný seriál, kde v první sezóně to ještě šlape, jak by mělo, ale druhá sezóna je děs a utrpení, kde mi vadily jak ty rádoby veselé díly, tak všechny ty cimrmanovské možnosti, kdy se mrtvé postavy pořád převtělovaly, až už jsem měl zmatek, kdo je vlastně kdo, a to už vůbec nemluvím o reminiscenčních dílech a hlavně dílech alternativních. Co jsem ještě překousl v první sérii, to se zde stalo takovým pravidlem, že nakonec už bylo jedno, jaká linie je ta hlavní, a které jsou ty možné alternativní. Souběžně se všemi těmito zmatky zcela samozřejmě nastoupily i logické lapsy, až to bolelo. Za všechny třeba spálený návod k použití Kamene slz - zbytečně se řeší, jak ten návod získat, když přitom kdejaký místní čaroděj umí spálený papír dát do původního stavu už v první sérii. Navíc se vytratila jistá moudrost, poučení, a hlavně nejednoznačnost první série. V první sérii každý čin ovlivňoval další čin jako kostky domina - ne všechny dobré činy vedly k dobru, někdy přinesly i zlo. Zde se činy dějí nahodile, když tak se vrátí nebo zvrátí, a jede se od začátku. Ani mi tak nevadilo, že celé ladění připomíná Xenu a že Hledač je takový záprdek, k naznačeným myšlenkám první série se to docela hodilo. Ale tyhle chyby opět vynikají ve druhé sezóně, kde Kahlan vypadá jak Richardova matka. Pustil jsem se díky seriálu do knih, a překvapilo mne, jak jinak jsou pojaty, hlouběji, a více se zkoumá to, co dělalo z první sezóny mimořádný počin - viz výše, co píšu o nejednoznačnosti a domino efektu. Celé finále tak bylo pro mne docela těžkým zklamáním, kdy každý pravděpodobně nesmrtelný a nezničitelný řád (o nichž se dříve tvrdilo, že už jsou vyvražděni, nebo jich moc není) musí nastoupit na scénu ke svému závěrečnému představení. Ještě že nevznikla třetí série, byla by to jen fraška. ()

Galerie (335)

Zajímavosti (10)

  • Pouhé zašněrování šatů zpovědnice Kahlan trvá přibližně 20 minut (Elegnor)
  • Dvojice hlavních hrdinů Craig Horner (Richard) a Bridget Reganová (Kahlan) se před samotným natáčením seriálu přiznala k tomu, že knižní sérii nikdy dřív nečetla. (Conspi)
  • Před samotným natáčením podstoupili Craig Horner (Richard) i Bridget Reganová (Kahlan) šesti týdenní výcvik zaměřený na jízdu na koni a šermířských dovedností. (Conspi)

Související novinky

Sean Bean hraje o trůny

Sean Bean hraje o trůny

22.07.2009

A krade si tím pro sebe další výraznou roli v ambiciózním fantasy projektu. „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina patří k nejuznávanějším současným zástupcům žánru. Sága o dvou mocných… (více)

Del Toro směřuje do Středozemě

Del Toro směřuje do Středozemě

01.02.2008

Není to žádné překvapení. Dva tlouštíci, jeden z Nového Zélandu, druhý z Mexika, plánovali spolupráci už dřív, když se ještě měla točit filmová verze počítačové hry Halo. Tenkrát to nevyšlo, ale zdá… (více)

Reklama

Reklama