Reklama

Reklama

V letošní sezóně se loví puberťáci! Three Finger a jeho klan kanibalů loví v lesích skupinku turistů. Ovšem když poblíž havaruje autobus plný vězňů, stanou se prchající trestanci další vítanou položkou lidského menu.  Třikrát strach… třikrát horor… třikrát hrůza! Three Finger a jeho šílená rodinka kanibalů jsou naživu a evidentně dobře živení. První chod krvežíznivé rodinky se objeví se skupinkou táborníků. Ti bohužel zjistí až příliš pozdě, že klíšťata nejsou jediná, kdo v tomhle lese kouše. Ovšem v lese se objeví také násilničtí vrazi, kteří utekli z vězeňského autobusu, jenž je převážel. Komu se nakonec dostane spravedlivého trestu – odsouzeným zločincům anebo zmutovaným kanibalům? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (350)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jestli jste měli v ruce DVD od Uranie s filme Kyklop, tak tenhle kanibalský exploitation horor točil stejný režisér. Což je varování. V lesích žije zmutovaný kanibal Tříprsťák, který žere lidi. Návaznost na první dva filmy Wrong Turn, tedy špatné odbočky, zde není v podstatě žádná. Zatímco první film je honem kanibalské rodinky na mladé ječící slečny, druhý na účastníky natáčené reality show, třetí díl je prostě vyvražďovačkou vězňů, kteří byli původně převáženi do jiného vězení či kam. Tříprsťák navzdory hendikepu zručně ovládá luk a šípy a běhá po lese jak Robin Hood. Osobně tyhle filmy moc rád nemám, protože je jasné, že všichni zhebnou, tudíž nějaké napětí nebo příběh odpadají, a vše se soustředí na natočení co nejhnusnějších detailů. Což nezlobte se na mne, ale na to stačí vidět Paroubka nebo Klause (podle gusta) v televizních zprávách. Nehledě na to, že v rámci zachování půdorysu podobných vyvražďovaček se často kašle na logiku, kanibalové / emzáci / vesničani / mutanti jsou v podstatě nesmrtelní, takže není o co hrát. Ještě že některé podobné filmy pracují s černočerným humorem, jinak těžko říct, proč podobné filmy vznikají a jsou určitou skupinou diváků oblíbené. Tady humor tak nějak chybí. Logika rovněž dostává na frak (když převážíte vězně, budete s nimi převážet samozřejmě i balík peněz; parta nabušených neonácků si neporadí s anorektickým kanibalem a jeho synkem; džípem sejmete autobus; nohu přeříznete hravě obyčejným nožíkem; máte úchyla na stromě, ale nesejmete ho, raději se hádáte mezi sebou a pak odejdete; anorektický kanibal má neuvěřitelnou spotřebu masa, když mu nestačí pět lidí na den; mlátíte ho sekerou po hlavě, ale naplocho; máte ho na střeše auta a nenapadne vás prudce zabrzdit a pak ho přejet). Efekty jsou sice hrůzné, ale horší jsou herecké výkony a sem tam naprosto viditelná počítačová animace. Připravte se i na hodně dlouhé a naprosto zbytečné ukecané scény a únavný pochod nočním lesem. Disk načíná pitomoučký a nereálný protipirát Bob a Jim (ve zkratce - nelegálně koupené DVD bude zrnit, duchovat, bude nadabované snad turecky a s islandskými titulky), následuje trailer na Blu-Ray. V bonusech pak najdeme sebechválou smrdící film o filmu ve třech prstech, tedy částech (18:10), dvě krátké vystřižené scény (1:21) - oboje s CZ titulky, a WWW odkaz na Foxe. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

A do třetice tu máme setkání s ohavnými lesními skřety, co si tak rádi smlsnou na lidském masíčku. Tentokrát bandu teenagerů vystřídala banda drsných uprchlých vězňů, jedna přeživší dívka Alex a statečný policejní bachař Nate. Oproti rozverné dvojce je třetí pokračování hororovější, drastičtější i filmovější. Nic pro slabší povahy a krvavých scén je hodně. Tvůrci se snažili jít proti klasickým schematům slasherů, ale hororové znalce příliš ničím nepřekvapili, ani nezklamali. A rovněž si myslím, že téma je už obehrané. 60% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Začátek konce série. Trojka se po svěží splatterovské řeži proměnila v rukách packala O'Briena v rutinní vyvražďovačku. Ta sice vystřídala partu teenagerů za bohatou skupinu uprchlých trestanců, bohužel jim do cesty přidělí jediného (!) degustátora lidského masa, a to starého známého "Three Fingera." Banda ultradrsných hajzlů je však překvapivě v prdeli: věčně vysmátý kanibal jim v lesním terénu klade jednu pastičku za druhou (navíc mnohdy nehezky digitální), kdežto jejich zbraně ho trefit nedokážou. Vyloženě srandovní je pak scéna, kdy vězni mrtvému kolegovi řežou nohy, jako by to byl kus gothajskýho salámu. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Pach krve 3 je síce kravina ale rozhodne zabaví. Kvalitatívny prepad je tu opäť hmatateľný a s béčkových vôd sa to potopilo do céčkových, s Asylumom zrovnateľných, vôd. Už to nie je ten kvalitný Hixploitation avšak sledovať bandu väzňov ako a snažia ujsť pred policajtmi a zdegenerovanými buranmi a pritom majú na chrbtoch naložené ťažké tašky plné peňazí mi prišlo škodoradostne smiešne. Škoda tých nechutných CGI efektov. možno by som prihodil o jednu hviezdu viac, nebolo to úplne na zahodenie. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

První dva díly Wrong Turn jsou skvělou a krvavou i černohumornou béčkovou zábavou, prostě se neberou vážně. Ve videotrojce chybí peníze a je to vidět, příšerné digitální triky kazí i to jediné, co by film mohlo jakžtakž zachraňovat od naprostého odpadu. Nicméně úplný závěr mne nakonec donutil udělit alespoň jednu hvězdu, obrovská škoda, že tahle brilantní tečka byla tím jediným, co se povedlo. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • Ze strážní věže, která se objevila ve třetím díle, zbyly jen ohořelé trosky, což odkazuje na první díl, ve kterém mutanti strážní věž zapálili, načež shořela. (Matej.Mirejo)
  • V scéne, keď mladý policajt uteká zachrániť dievča, z lesa vybehne šerifov pes. Policajt sa poteší a nechá psa ovoňať kúsok trička, ktoré malo dievča na sebe. Pri detailnom zábere vidno, že mu policajt okrem kúsku trička strčil niečo do papule a pes to začal prežúvať. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama