Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 2

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (412)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Dobrá akční jednohubka s Brucem Willisem. Bruceovi se film celkem povedl, když přetrpíte úvodní kecy, tak pak začne akční jízda. Je zajímavé sledovat „dědka“ jako Smrťáka, jak chrání Chicago. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Otřepaná nuda, která nenabízí nic navíc. Původní film měl alespoň uvěřitelnou atmosféru, tohle je zbytečně natahované a celkově obecně zbytečné a o ničem. Než dojde k tomu, o čem všichni víme, že se stane, uteče snad třicet minut filmu plného představování šťastné rodiny na plné koule. Vše je nám jasné, co přijde, teda pokud má jít o remake, takže je to naprosto zbytečné a zbytečně podrobné. Zajímavé pak je, že doktor, který údajně nedržel zbraň v ruce, střílí hned jak z partesu a prostřeluje skrze čelné sklo řidiče a vůbec se trefuje přesně tak, jak potřebuje. Původní film, sorry jako, působil daleko uvěřitelněji a silněji, měl i větší grády. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Prumerny akčnák, předvídatelný děj, průměrné hlavní postavy ztvárněné nadprůměrnými herci, pointa osvěty společnosti podobná Equalizeru. Hooodně velkým plusem je zde dobrý gore, když dojde na vraždící scény, kterých je tu bohužel málo, ale stojí za to(poslední zabití v domě, v autodílně...). Neurazí, ale díru do světa to rozhodně neudělá, prostě tuctový revenge. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle měla být pocta původní klasice, tak potěž…Nicméně jsem rád, že Bruce zase po delší době ukázal, že to v sobě pořád má a hrát umí. Pořád patří mezi moje nejoblíbenější herce, ale poslední dobou se objevoval v samých sračkách a přišlo mi, že už ho to hraní ani nebaví – jen prachy, prachy…Tady jasně vévodil celému filmu. Eli Roth není vyloženě špatný režisér, ale jeho filmy mi až na pár čestných výjimek moc nevoní. Pár dobrých akčních scén tu bylo, krvavé to taky bylo vcelku dost – příběh jako celek měl ale dost slabin a rozhodně nebyl tak poutavý, jako originál. Camila Morrone je celkem pěkná –  Leonardo DiCaprio se má, pokud jsou teda ještě pořád spolu. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

"When you think real life is grand theft auto V". Neviděl jsem Přání smrti z roku 1974 s Charlesem Bronsonem, což každopádně napravím. Co jsem ale viděl, byl poslední film, ve kterém Bruce Willis měl hlavní roli. Tím filmem je samozřejmě absolutně podělaný pátý díl Smrtonosné pasti. Malé roličky jako v G.I. Joe 2 nebo 10-ti vteřinová scéna v rozpoleceném se nedá počítat a video bečka-cečka (a možná i déčka) nechci a nepotřebuji ani vidět. Byl jsem trošku v napětí, co se z Přání smrti vyklube. Bude to další dementní film s Willisem? A divil jsem se, že není. Ano, je naprosto zbytečný remake, ale na druhou stranu, jako zábava na sobotní večer to poslouží relativně dobře. Willis ve své roli dobrý. Pár krvavých scén. Docela slušná hudba. Scénář je klasický revenge movie, kdy vše dobře dopadne a záporák bude potrestán smrtí. U záporáka bych se možná zastavil. Ten byl hodně špatný a bez jakéhokoliv charismatu a možná mohl být nějak lépe obsazený. Podtrženo a sečteno. Dobrá zábava. Filmy si zaslouží 3,5* a těch místních 65% si myslím, že je akorát. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přímočarý akčňák o křivdě a odplatě, o obyčejným chlápkovi z lidu v mikině a džínsách, který vezme spravedlnost do svých rukou, protože poliši zmůžou s přebujelým zločinem houby, přesně ten druh filmu, který mají (nejenom) dřevorubci rádi, navíc se starým dobrým Willisem ještě ve skvělý formě, takže zaokrouhlit nahoru je povinnost každýho fandy nekomplikovanejch relaxačních béček. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Na mojí výroční 25tou čsfd projekci jsem doufal v opravdovou pecku. A od Death Wish jsem si tajně přál, aby byla přesně tím, čím pátá Die Hard není. Pořádný thriller s hláškujícím Brucem Willisem a jeho nas****m obličejem. Vlastně jsem nečekal, že by Eli Roth z toho udělal komediální frašku. Navíc po Death Sentence (2007) od Wana jsem čekal, že náš čeká tvrdé a nekompromisní akční drama. No a to vlastně taky ne. Příběh začíná a vlastně hned po chvíli se stane to, o čem každý ví, pokud viděl trailer. Tady to ještě režisér myslí vážně a také to tak působí. Pak nastupuje hláškující strejda Willis, který nezestárl ani o den! Kapuci, nic neví o střelných zbraních a jde se zkoušet do kontejneru. Pak začíná to, co mě překvapilo. Prostě a jednoduše to začíná být mnohdy velmi odlehčené. Někdy i ze zcela nepochopitelných důvodů. Gore se samozřejmě taky dočkáme, takže nechybí nějaká ta krev a mozky. Já nevím, film mě vcelku bavil, ale v žádným případě si ho nechci pustit znovu. Vlastně mi z hlavy po týdnů pomalu vyprchává. Je to dobře u akčního filmu s Brucem Willisem? Asi ne. Bylo by to dobře u thrilleru s Brucem s Willisem? To rozhodně ne. Ale u napůl komediálního a akčního výplachu to vzal čert. [Csfd projekce25] (68 %) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ten proces, během kterého se hlavní hrdina stává mstitelem, je zdlouhavý a nezáživný. Kdyby si Roth vypomohl nějakou berličkou v podobě ex-mariňáka atp. a udělal z toho klasickou střílečku, bylo by lépe. Navíc i tak nepůsobí Willisova postava příliš důvěryhodně. Zamrzí i to, že tu není pořádně využité lékařské vzdělání. Nicméně když dojde na pistole a další palné zbraně, je to docela zábavné, přidá se i pár výživných detailů a závěr je vyloženě povedený. Ale i tak se jedná o promrhanou příležitost a třeba takovým neesonovkám nemůže Death Wish konkurovat ani náhodou. 50% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Proč studio oživuje takovou látku, opravdu už dochází tvůrcům nápady. Chápu, pro mnohé kultovka 70. let, ale mě osobně nijak zvlášť neoslovila. Bohužel musím konstatovat, že veškeré pokusy o originalitu nefungují a nová verze ve všem bolestně pokulhává. Dodnes si pamatuji jen brutální scénu na rodinu hlavního hrdinu, která byla na celém filmu asi nejvíce šokující, ale jakým způsobem byla odfláknutá tady? Vždyť nedávné béčko s Cagem mělo větší koule!!!! Doba Johna McLeana je nadobro pryč, Willis zklamává a drsňáctví Charlese Bronsona nesahá ani po kotníky. Nová verze se může pyšnit mraky zbytečných dialogů, akcí, na kterou si další den u snídaně nevzpomenete a neviditelnými záporáky. Do toho připočítám nemístné pokusy o humor a o dalších nedostatcích snad nemá smysl psát. Zvolte Ctihodného občana, Poslední dům nalevo, atd. a uděláte lépe. Tímto se Bruce rozhodně do první ligy nevrátí.......3/10 ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Dopředu jsem měl, hlavně při vědomí jména režiséra, jenž, co si budeme namlouvat, není zrovna zárukou kvality, obavy, které trochu zmírňovali Carnahan a samozřejmě Willis, i když jeho poslední tvorba taky nestojí za moc, nicméně nakonec jsem odcházel ze sálu vcelku spokojený. Bruce se konečně zase trochu předvedl ve stylu, v jakém ho máme asi všichni nejradši. Bohužel snímek působí v celé řadě momentů značně nesourodě, kdy se na jedné straně pohybuje na pomezí satiry, až parodie (scéna prvního nákupu zbraně, nebo likvidování protivníků náhodným padání bowlingových koulí, či "seknutím" o zem po kaluži krve) a na druhé servíruje vážně míněné a občas dokonce tak i skutečně působící scény, které pak ještě prokládá regulérní "vyvražďovačkou", což je skutečně škoda, jelikož tím výsledek zůstává někde na půli cesty. Jako taková jednohubka se však nové Přání smrti dá vcelku příjemně sledovat. Palec nahoru za výběr na soundtrack. PS: jen tedy doufám, že se za dva roky nedočkáme pokračování, v kterém se bude Willis mstít například za smrt svého švagra, nebo tak něco - zdravíme Charlese Bronsona a jeho scénku parodující nastavovanou kaši v dalších pokračováních původního Přání smrti v Simpsons: "Já už bych tak chtěl umřít"... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedinym objektivnym pozitivom novej Willisovky je to, ze je to kinofilm, takze nevyzera podfinancovane a technicka stranka je v poriadku. No a este niekoho snad môzu nadchnut gore sceny. Eli Roth je proste magor, ktory toci infantilny trash. A to napriek tomu, ze sa film zo zaciatku snazi tvarit seriozne. Tieto sceny boli jednoznacne najväcsim utrpenim, lebo Roth absolutne nezvlada viest hercov a tak aj sceny ktore mali byt dojimave, pôsobia trapne. Willis sa po dlhej dobe snazi hrat a aj ked ma uz dost strnuly xicht a Roth mu to cely cas kazi, tak v par scenach vidno, ze este nie je uplne strateny pripad a snad sa este v nejakom filme poriadne predvedie. Akcnych scen tu vela nie je. Su to len take ciernohumorne mordy. Ale holt môj zmysel pre humor a Rothov sa uplne rozchadzaju, takze ma nebavili ani tie mordovacky. Väcsinou som pri nich mal WTF pocit. Vysledkom je infantilny krvavy trash vdaka ktoremu som si potvrdil, ze dalsie Rothove filmy uz vidiet nechcem. 3/10. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Takový solidně průměrně dobrý revenge akní thriller, využívající vzpomínky na kultovní sérii s Bronsonem. Nenadchne, ale ani nezarmoutí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je ťažké takémuto námetu nefandiť. Hlavne ak viete, že tak to proste funguje a systém vás proste vďaka ´´zákonom´´ neochráni. N@srať! Povedal si aj samotný Dr. Kersey a vzal to všetko do svojich chirurgicky jemných rúk. Chcel by som povedať, že Bruce je tu taký, ako ho máme radi, ale je skôr sladkokyslý, ako korenistý. Popravde, bejvávalo. Eli to proste mohol vziať ešte viac nekomerčne a natočiť gorefest, ktorý sedí jemu a ktorý by sedel aj jednému z najslávnejších akčných predstaviteľov. ()

Peterssen 

všechny recenze uživatele

Ač se film snaží se tvářit jinak, je to nakonec zase klasický devadesátkový akčňák s Brucem, který se mstí. A tím nemyslím, že je to špatně, jen jsem cítil určitou rozpolcenost a nejistotu v tom, že se tvůrci pokoušeli o nový přístup a tím udělali první část filmu zbytečně dlouhou a v dalších fázích se vždy, když měli možnost, v půlce jakoby zalekli neprověřených postupů a sklouzli ke klasice. Film má pár povedených akčních scén, pár povedených vtipů, ale celkově jsem cítil ještě dost nevyužitého potenciálu. Celkově mě to nenadchlo, ani neurazilo, jsem rád, že jsem to viděl a znovu na to nemusím... ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Eli Roth upekl na horkém pekáči remake filmu Přání smrti v jehož prapůvodu exceloval Charles Bronson. Zde byl nahrazen neméně zdatným Bruce Willisem. Filmu se dá spousta věcí vytknout, scénář je pln několika krvavých skvrn nepochopení, ale když dojde na věc, je v ní, díky bohu, ten náš starý dobrý Bruce. Poslední dobou jsem neměl možnost zaznamenat nějaký výtečný Willisův film, což není ani tento, ale rozhodně je dobré poděkovat i za těch několik příjemných akčních sekvencí přející smrt. Eli Roth žádný velký majstrštyk prozatím nenatočil a ani u Death Wish tomu není jinak, ale jako klasická oddechovka to splnilo normu i můžu se v poklidu bez zaplacení dalšího jízdného s příznačnou kapucí na hlavě cournout multiplexem na jiný film. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Průměrné drama, od kterého jsem čekal dle názvu trochu víc, co se týče likvidace rodiny. Pomsta a likvidace zloduchů ok, jen ten Willis mohl být víc přesvědčivý. 60% :) ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak po zhlédnutí musím říct,že to není rozhodně špatné.Sice to nemá na původní první díl s Charlesem Bronsonem,které bylo takové víc vážnější,ale na druhou stranu tato nová verze s Brucem Willisem se nebojí ukázat ukázat krev a násilí což už se dnes moc nevidí.Několik let mi vadí na Brucovi ten jeho výraz alá mam stejně všechno na háku,ale zde se to ještě dalo,respektive není to celý film jako některé ty filmy s poslední doby kde hraje pár minut.Co mi trochu nesedělo bylo,že klidně místo role doktora to mohl být bývalý policajt a hned by bylo uvěřitelnější jak pak kosí všechny ty padouchy.Zase je ale trefné jak se vše učí pomocí youtube,což je dnešní fenomén :-).Takže,kdo má rád starší akční revenge filmy a zároveň rád Bruce uvidí v něčem co má tak říkajíc koule tak to doporučuju.Za mě a za staré dobré časy celkově 75 % a hezké čtyři hvězdy. ()

Reklama

Reklama