Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dlouhé věky od dob, kdy Bohové vyhráli svůj mýtický zápas proti Titánům, se zjevuje nové zlo zmítající světem. Šílený touhou po moci, započal král Hyperion (Mickey Rourke) válku proti lidskosti. Hledá bájný luk Epirus, zbraň nepředstavitelné moci, kterou ukoval bůh Áres. Aby luk našel, shromažďuje krvežíznivou armádu vojáků znetvořených jeho vlastní rukou a začíná válečné běsnění a kruté drancování starého Řecka. Jen ten, kdo vlastní tento luk, je schopen vysvobodit Titány lačnící po pomstě, od úsvitu věků uvězněné hluboko v kameni hory Tartaros. V rukou krále Hyperiona znamená luk zkázu lidstva a pokoření moci bohů - ti totiž dle prastarého zákona nesmějí zasahovat do sporů smrtelníků. Jsou tedy bezmocní, ale jen do chvíle, kdy se objevuje jejich jediná naděje, venkovan Theseus (Henry Cavill). (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (90)

Trailer 3

Recenze (1 089)

Botič 

všechny recenze uživatele

Silně nedoceněný epos, kterému se nemůže rovnat Trója, 300 ani Souboj Titánů (2010) dohromady. Hraní si s mýty už dlouho nepůsobilo tak osvěžujícím dojmem, a když se k tomu připočte ještě jistá Singhova geometrická přesnost a důraz na vizuální stránku máme tu jedno z nejpříjemnějších podzimních překvapení. K čertu s tím, že ten patetismus až nebezpečně často přebírá otěže a žene děj nemilosrdně kupředu a s výtkou, že je Theseus spíše prototypem pasivního hrdiny, který je popostrkován jako hadrový panák k finálnímu střetu s jeho Nemesis Hyperionem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že na Válku bohů se mě moc nechtělo, tyhle filmy mě až příliš připomínají písničku " Jen já, jen já, o mě tu kráčí, jen já,jen já jsem film tvůj, ten který udělá na plátno hačí a k obdivu diváků mu stačí, když se načančá, když se načančá, když se načančá. " Jediný co mě na film vábilo bylo obsazení, přesněji řečeno Mickey Rourke, no a nakonec jsem Mickeymu vábení podlehnul a jal se vyflusnout u pokladen kin další nekřeťanský peníz, doufající že nevbíhám na totální píčovinu. Nutno říct, že jsem byl ve finále příjemně překvapen, především z obrazové složky, žádné přebrevné orgie odtrahávající pozornost od toho hlavního, tedy příběhu, ale nádherně fungující vizualita podporující především divákovi emoce, zejména bitva na slapský přehradě byla fakt delikatesa. Fascinovala mě krutost s kterou strejda Mickey zabíjel své nepřátele, vlastně s kterou zabíjel všechny. Děj mě velmi rachle zatáhnul do hry za což mu taky tleskám na otevřené scéně, nazvučení dokonalý, tenhle film vidět jinde než v kině je opravdu obrovská škoda, stejně jako nepíchat s Freidou Pinto, to je druhá obrovská škoda, protože tahle milka je neuvěřitelně sexy. Na 3D jsem se vysral, dal jsem si film pěkně s titulama a musím říct, že při boží válce jsem se nejednou cítil božsky. Škoda, že ty božské pocity skončily skoro na chlup stejně jako boží válka. Vydržet mé božské naladění alespoň cestu domů, poslal bych bohům tam nahoru o jednu hvězdu víc. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

DUŠE VŠECH LIDÍ JSOU NESMRTELNÉ. ALE DUŠE VŠECH DOBRÝCH LIDÍ JSOU NESMRTELNÉ A BOŽSKÉ..... /// Solidní triky a super zvuk (se zeptej sousedů...), působivej vizuál – včetně lehce drsňáckých ,,gore“ záběrů, vykonstruovaná akce a duchaplná prázdnota. Fanoušci ,,palicí do rozkroku“ budou obdivovat spravedlivýho krále M. Rourka a budou se bavit nad silnejma, bájnejma a moudrejma řečma mezi akčníma obrázkama z třístovky mixnutých Spartakem (tím z písku). Jinak je to samozřejmě pičovina, která má ke smysluplnosti stejně daleko, jako ...Iveta Bartošová k normálnosti. Ale... koho to sere, že? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se poradit Řekům, jak vyčistit ten jejich Olymp. 2.) Vzrušuje mě krev, báje (a pověsti) a ukájím se nad bohyní. 3.) V Barbarovi (Conanovi) bylo málo krve, ve Spartakovi zase málo bohů. 4.) Thx za titule ,,xtomas252“ a ,,johnny.ka“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Hrdinské eposy, jako býval Cid nebo Conan, už zjevně zmizely ze světa a jsou nahrazeny takovýmito hovadinami. Scénář je nesmyslnou splácaninou několika fragmentů různých bájí, (sečtělí poznají, ti druzí prdí rozkoší a vřeští WOW!! nad tou originalitou), a viditelně chorých výplodů nočních polučních fantazií narušených myslí (spíš nemyslí:-)). Théseus, který vlastně na Krétu ani nemusí jezdit, byl sice sympaťák, ale jeho bojový styl nápadně připomínal Achilla v Tróji. Proč byla mezi orákuly negryně, to asi nechápu jen já, proč se musí v takovémhle filmu mrdat, navíc z důvodu Už mě ten život panenského orákula nebaví, tak mě, kurva, vopíchej...? Pozitivně hodnotím milé vystoupení skutečné obludy Míšy Rourky, který se choval adekvátně svému zjevu, a vizuál, který byl sice jako z 300, ale i tak nenudil. Co bylo ovšem strašlivé, byla ta banda buzerantů na Olympu. A že by nesrmtelný bůh zemřel, byť rukou svého šéfa a taťky? Tomu nevěřím už vůbec. Na film od Singha velké zklamání. Těsně nad odpadem... ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.6/10] | me: Vynikajúce bojové scény a premakaná výprava to proste celé nedokážu utiahnuť. Filmu chýbalo srdce a dej. Príliš veľa sa rozprávalo a pritom sa nič nepovedalo, celé sa to snažilo dosiahnuť viac než načo nás pripravil trailer a tak som si počas celého filmu nevytvoril k žiadnemu z hrdinov vzťah. Nebola to strata času, to nie - práve už kvôli spomínaným bojovým scénam a dokonalej digitálnej scenérii, ale na to, aby som bol ozaj spokojný s filmom ako takým tam chýbala duša... Stand your ground! Fight for order! Fight for the man beside you! Fight for those who bore you! Fight for your children! Fight for your future! Fight for your name to survive! Fight! For immortality! ()

Galerie (107)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně, kdy lidé opouštějí Theseovu (Henry Cavill) vesnici, lze spatřit vozík se železnými koly. Ty však vznikly až o mnoho staletí později. (S.U.E.S.)
  • Keď sa roľníci v úvode filmu pripravujú na odchod do bezpečia, Theseus (Henry Cavill) sa starca opýta, či ešte nie je pripravený na odchod. Starec mu odpovie, že takéto odysey sú pre mladých. Príbeh sa však odohráva v roku 1228 pred Kristom, zatiaľ čo Odysea, teda Odyseov návrat domov po dobytí Tróje, sa odohráva až o niekoľko desaťročí neskôr. Inými slovami, starec nemá odkiaľ toto slovo poznať. (ČSFD)
  • Když jsou Titáni uvězněni v hranatém vězení, jsou všichni zakouslí do roksorových tyčí. Ty by se však, vzhledem k období, kdy se film odehrává, objevit neměly. (ČSFD)

Související novinky

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Superman postaví Velkou čínskou zeď

Superman postaví Velkou čínskou zeď

11.02.2012

Uvidíme, co na to Čínská lidová republika :). Tak nebo tak, Edward Zwick pokračuje v přípravách svého nového historického eposu The Great Wall pro studio Warner Bros. a novou produkční společnost… (více)

Proyasův ráj ztracený?

Proyasův ráj ztracený?

14.12.2011

Studiu Warner Bros. se v posledních týdnech moc nedařilo. Zaručené „hity“ jako Happy Feet 2 a Šťastný Nový rok tvrdě narazily na nezájem publika i nepřízeň kritiků. A přestože Sherlock Holmes: Hra… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama