Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Videa (10)

Trailer

Recenze (107)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa osobne po štvrtej sérii tá vôbec najvydarenejšia, aj keď k plnému hodnoteniu som sa neodhodlal. Ale veľa nechýbalo, možno nejaká tá bitka aj v samotnom finále. Tých sme sa ale v sedmičke dočkali dosť a bolo sa skutočne na čo pozerať, klobúk dole pred tvorcami, že ani v televíznej tvorbe nemusíme znižovať kritériá pre to, čomu sa vo veľkých akčných filmoch hovorí "vysokorozpočtové žrádlo". No a zároveň cítiť, že sa blíži samotné finále a dej je tak priamočiarejší a blíži sa k jasnému cieľu, spojenectvu nepriateľských strán proti jednému spoločnému nepriateľovi. Celkom úľava pre mozog po premýšľaní nad všetkými tými intrigami desiatok až stoviek postáv. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Siedma séria má strašne veľa logických chýb a v niektorých miestách až príliš tlačí na pílu. Až na pár naozaj výborných scén, je to ale skôr prológ k veľkému finále. Neviem. V tomto smere so čakal väčšiu prepracovanosť. Neviem či je to menším počtom dielou, alebo faktom, že George R.R. Martin ešte svoje knižky nedopísal. Každopádne finálny diel potešil. 7. séria - 70% ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá série přišla s jednou zásadní změnou. Všechno je přímočařejší. A nepřibývají nové postavy, ani okrajově. Což je dobře. Pár těch starých ubylo. Tohle pomohlo ději se dost posunout. Poměrně výrazně. Za to ale ubylo to, co jsem měl v tomto seriálu rád. Neustále zvraty. Vlastně jediný takový byl až v sedmém dílu. Jinak byl děj přímočarý a odhadnutelný. A to je škoda, to sedmé sérii scházelo. Snad s to vrátí v té osmé, i když pochybuji. ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sezóna plná paradoxů. Koherentní vyprávění, logika a world-building ustupuje přiznanému fanservisu, v němž tvůrci světelnými rychlostmi přemisťují postavy, aby se sobě mohly postavit v produkčně nejdražších scénách v historii televize. Nakonec těsné guilty pleasure a podívaná, která tady co do měřítka nebyla snad od Pána prstenů. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zábava je to pořád parádní. Ve spoustě věcí ale o dost jiná než v předchozích sériích. První řady, které vycházeli nejvíce z knih, byly famózní díky dialogům, které místy přesně kopírovali knihu. Další série zaujaly svými zvraty a rozváděním příběhů zdánlivě vedlejších postav. Sedmá řada takřka vypustila nahotu, přišli jsme o některé postavy, které se buď jen mihly nebo se neukázaly vůbec, a celé to vlastně stojí na tom, že se spousty postav setkávají na někdy dost neuvěřitelných místech, aby si mohli zavzpomínat nebo se konečně pustit do lehké konfrontace. Prostoru je málo a postav je stále moc. A oproti předchozím řadám zde moc neumírají, takže je stále přelidněno a zpočátku nadšené setkávání se pomalu mění v trapné scházení se a plácání o ničem. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • I přesto, že má tato série pouze 7 dílů, její natáčení trvalo déle, než u předchozích řad. Natáčelo se 6 měsíců, od srpna 2016 do února 2017. (ArsenalEagle)
  • V této sérii draci vyrostli do velikosti Boeingu 747. Rozpětí tedy dosáhlo až 64 metrů. (ArsenalEagle)
  • Bronn (Jerome Flynn) nezůstává na schůzce a opouští Dračí jámu těsně předtím, než dorazí Cersei (Lena Headey). Flynn a Headey spolu kdysi randili a jejich rozchod byl údajně problematický – proto bylo v jejich smlouvách, že nikdy nebudou na place ve stejnou dobu. (mikki089)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno