Reklama

Reklama

Znuděný k smrti

(seriál)
  • USA Bored to Death
Trailer
USA, (2009–2011), 10 h 2 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Jonathan Ames

Kamera:

Vanja Cernjul

Hudba:

Pat Irwin

Hrají:

Jason Schwartzman, Zach Galifianakis, Ted Danson, Heather Burns, Olivia Thirlby, Oliver Platt, Bebe Neuwirth, John Hodgman, Kristen Wiig, Trieste Kelly Dunn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Hrdina komediálního seriálu z produkce HBO je třicátník Jonathan Ames, spisovatel z Brooklynu, který bolestně prožívá rozchod s přítelkyní, má problémy s alkoholem a nedaří se mu napsat další román. Než by čelil realitě, raději se noří do svých fantazií a předstírá, že je soukromý detektiv jako vystřižený z románů svých oblíbených autorů Dashiella Hammetta a Raymonda Chandlera. A protože se chce stát hrdinou a mužem činu, ujímá se řady případů, které řeší s větším či menším úspěchem... Seriál byl natočen podle povídek skutečného Jonathana Amese, který dal fiktivnímu spisovateli své jméno, v hlavní roli uvidíme Jasona Schwartzmana (Darjeeling s ručením omezeným), jeho šéfa a vydavatele George Christophera ztělesnil Ted Danson a Jonathanova nejlepšího kamaráda, knižního ilustrátora Ray Huestona, hraje Zach Galifianakis. ... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Hodnocení PO PRVNÍ SÉRII: Po čtvrtém dílu jsem chtěl seriál zavrhnout, pač mě to moc nebavilo a chvílema mi to dokonce lezlo na nervy, ale jsem klučina vytrvalá a tak jsem nakonec viděl všech osm dílů. No, rozhodně to není nic světoborného a nikomu to nejspíš doporučovat nebudu, na druhou stranu když si člověk zvykne na ty poněkud ujeté postavy, tak se to docela i dá a ten závěrečný dvojdíl byl vlastně celkem fajn. Přesto tomu chybí trošku větší náboj, obsahově je to strašně plytké a hlavně dějově se to nikam neposouvá. Ale vzhledem k rozumné délce jednotlivých dílů (zhruba 28 minut) se to jako prostředek na zabití chvíle volného času využít dá. ()

KarelR

všechny recenze uživatele

Pilot: Rozjezd tak za tři hvězdy. Schwartzmanovy detektivní patálie jsou relativně zábavné, pokud ale chtějí být hodny noirového odkazu, měly by v budoucnu přidat především na atmosféře a hraní si s filmovými odkazy. Jestli v dalších dílech přijde vodopád osudových žen, Galifianakisových hlášek a promyšlených zápletek, nemůže být zle. #2: Takhle nějak jsem to myslel. Filmový svět potřebuje víc rolí pro Kristen Wiig! :) #3: Přesně takhle jsem to nemyslel... ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Původně jsem úplně náhodou viděl na HBO jeden díl a zrovna k mému štěstí končil "to be continued". No jako fanoušek dvojepizod jsme se hned musel podívat na celý seriál a rozhodně nelituju. První řada se sice trochu rozbíhala a chvíli trvalo se naladit na humor seriálu. Navyklý pak už první sérií jsem si pak druhou neskutečně užil a třetí nápodobně. Škoda zrušení a toho relativně otevřeného konce. nejlepší epizody: 1x06 - The Case of the Beautiful Blackmailer, 2x03 - The Gowanus Canal Has Gonorrhea! ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Se seriály z produkce HBO je to u mě složité. Tak jako nemám rád většinu filmů, kterou produkují Disneyovci (Princ z Persie, Piráti z Karibiku), u HBO seriálů ve většině případů dojdu k závěru, že daný seriál není špatný, ale je to prostě průměr, který mě není schopen nadchnout. Bored to Death je přesně ten případ. Nijak nenáročný seriál, u kterého se člověk občas trochu usměje. Pro mě je to takový ideální seriál k obědu, který za těch cca 25 minut stopáže stačím sníst. Po v nudě utopeném Pacifiku a výrazně lepším, přesto však ne úplně má očekávání splňujícím Nahoru a dolů mě ani Bored to Death nenadchnul. Teď doženu menší restík a podívám se na Game of Thrones, a jestli mě ani ten seriál nenadchne, tak už vážně nevím, jestli s v HBO proti mě nespikli. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Náhodou je to dobrej nápad, takovej ťunťa, co si hraje na Phillipa Marlowa v dnešním NY. Dostává se fakt do komickejch situací a je to inteligentní a vtipné a taky se tam hodně hulí tráva. Odvážně svýho hlavního hrdinu nazval Jonathan Ames, což je taky jméno chlápka, co to vymýšlí. Jason Schwartzman byl dycky můj oblíbenej herec a sem se vyloženě hodí. K tomu ňouma Zach Galifianakis, jehož postava pořád řeší něco tělesnýho nebo sexuálního, chch. Ted Danson mi zas připomíná mýho šéfa, kterej sice není tak ulítlej, ale mluví skoro stejně a má podobný gesta a grimasy, takže tím se taky bavím. Dokonce jim tam zahrál malou roličku i Jim Jarmusch! No tenhle seriál je prostě fajn a po první sérii su fakt pobavenej... ()

Galerie (190)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní postava se jmenuje stejně jako autor seriálu - Jonathan Ames. (Brousitch)
  • Úvodní znělku k seriálu nahrál a nazpíval představitel Jonathana Jason Schwartzman společně se svou kapelou Coconut Records. (josieaddms)

Související novinky

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama