Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 2

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 086)

hladass 

všechny recenze uživatele

Alvarez sice pojal příběh lehce po svém, ale kostra původního Evil Dead (který je v mých očích jedním z nejlepších hororů všech dob) a řekněme i ty nejdůležitější scény, zůstaly zachovány a kupodivu nebyly odborně zcela zlikvidovány, jak je poslední dobou u moderních remaků nepěkným zvykem... Nebudu se rozepisovat o krvi a brutalitě (a musí se nechat, že dosti povedené), té si divák během filmu užije sice dostatek, ale přece jenom v dnešní době se z lehkého gorefestu už nikdo neposadí na prdel, takových a i mnohem brutálnějších filmů jsou mraky... Proto obrovsky zamrzí celkový nedostatek hororové atmosféry... Ano, celkový look je špinavý, lehce vyvolávající pocit znechucení, ale to bohužel nestačí... A co si budeme povídat, až na velmi sympatickou Jane Levy, jsou i herci dosti nevýrazní... Prostě za mě je tento remake dalším zcela průměrným filmem s pár vymazlenými gore scénami a nebýt masakroidního konce (u kterého jsem chrochtal blahem a který u mě lehce napravil celkový dojem z filmu), asi bych odcházel z kina klasicky zklamaný... ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Samoúčelná nenápaditá nuda, scénáristicko-režijní tápání resp. hledání (se), postrádající jakýkoliv moment překvapení, originalitu, nadhled, silnou (ústřední) postavu a (i přes pověst, která tomu předcházela) potřebné koule. To nejen ty B. Campbella. Alvarez se (to) bere zatraceně vážně, což samo o sobě ještě nemusí být na škodu. Problémem je, že k tomu, aby ho (Evil Dead) bral vážně i samotný divák, schází....víc než jsem ochoten p(r)ominout.Na deset zívnutí, jeden slušný moment a byť poslední čtvrthodinka celkem sympaticky odsejpá, (Alvarez) vystrkuje pořádně drápky a naznačuje potenciál, silné pachuti (z) minut předcházejících, (vás) nezbaví. A především (na opodstatněnost remaku) je to zatraceně málo! Nejvíce si tedy nový Evil Dead zřejmě užijí Ti, kteří nemají ani ponětí o tom, že dávno před touhle lehce zaměnitelnou Alvarezovou (terapeutickou) partičkou, v čele s (pacientkou) Miou, se v těchto končinách (pr)oháněl, s morovou pilou a brokovnicí, TEN správně (polo)šílený Bruce „Ash“ Campbell. P.S. Pouze pro jednu věc mám celkem pochopení. Pro (nové) „Conversky“ bych byl taky ochoten udělat cokoliv..... 40% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád Evil Dead trilogii a kupodivu se mi dost líbil i tento remake jedničky (což je důležité zdůraznit, protože s komediální nadsázkou obou pokračovaní nemá tenhle film nic společného). Fede Alvarez je šikovnej kluk a jeho vize se od té Raimiho v podstatě příliš neliší. Vše, co bylo hardcore v prvním Evil Dead (hustá atmosféra, osobitá vizuální stránka, brutální násilí, nekompromisní zacházení s postavami), je zde na stejné nebo alespoň velice podobné (kvalitativní) úrovni (pochopitelně však s výrazně lepšími efekty, maskami, výpravou apod.). Za mě tedy spokojenost (byť rozhodně ne bezvýhradná), protože zhruba takto má podle mě vypadat současný hodně drsný horor, jenž se nesnaží o žádný přesah či jakékoliv vyšší ambice... 70 % ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Lesní duch se tvářil, že bude něčím víc, než jen remakem hororové klasiky. A jako skoro vždycky to byla marketingová lež. Pravda, přidalo se na brutalitě, ale nikdo z tvůrců si asi neuvědomil, že o tom přece dobrý horor není. Ironií je, že právě první Evid Dead je ukázkovým příkladem, jak dělat fungujcící horory. Kromě dobrého režiséra totiž potřebujete i postavy, o které se můžete bát. A tady je kámen úrazu. Evid Dead měl Bruce Cambella a jeho expresivní herectví, kdy jen jeho výraz tváře vás nutil kroutit se na sedačce a bát se o něj. Místo Ashe a jeho party ale dostaneme pětici modelů a modelek, kteří právě dorazili z výrobní linky na anonymní hezké a neschopné herce. Jejich postavy (s vyjímkou brýlatého Erika) jsou hloupé, předvídatelné a klišoidní. Bohužel ne tak, abyste jim přáli smrt. Škoda promarněné šance. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

kandidát na veľmi vysoké umiestnenie sa v rebríčku najkrvavejších filmov v histórii kinematografie síce nedosahuje nechutnosť a zvrátenosť niektorých francúzskych, srbských, thajských, kórejských či filipínskych hororov, no v pár scénach sa im približuje. inak je to skôr polo-adaptácia, ktorá vychádza rámcovo z pôvodnej predlohy, zbavuje ju ducha a atmosféry, obohacuje ju o posledných skoro 30 rokov vývoja na poli technológie a tiež o niekoľkonásobne vyšší rozpočet, no kastruje ju - béčkovosť tu je akási zvrátená "áčková-béčkovosť", je to vlastne film fungujúci na príncípe PORNA, kde "scenár" slúži iba ako akýsi okrajový mantinel, ktorý vyčleňuje priestor, vyplnený v porne erotickými, tuto "gore" a "slasherovými" scénkami, snažiacimi sa aspoň čiastočne i istú eskaláciu brutality; nasledujci výrok bude síce veľmi protirečivý, ale je pozoruhodné (na margo tej "vykastrovanosti"), ako sa v tak krvavom filme plné odrezaných a odpílených častí tela, dokázala zachovať istá mainstreamová korektnosť... baviace sa páriky mladých vystyleovaných ľudí v sále multipexu sú pri filme ako evil dead naozaj istým oxymorónom... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

*** Původní hodnocení 2.7.2013 *** Dnes, po více jak 6 letech, jsem se konečně odhodlal k druhé projekci. Na poprvé mi to vůbec nesedlo, ale dnes jsem si Lesního ducha naprosto vychutnal. Možná to bude tím Full HD, možná jsem už dlouho takovej masakr neviděl. Ty zvuky, ta hudba, siréna, déšť a to Gore ! Ó můj bože. Nevím proč, ale v závěru s motorovkou jsem si vzpomněl na francouzský Frontière(s). Jsem rád, že jsem si Evil Dead pustil znovu a mohl ho ohodnotit lépe, než tenkrát, protože tady je pětka na místě. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tak to tu máme jednu zasranú fetku, veľmi starostlivých ale pritom strašne hlúpych kamarátov, psa, ktorý si to vždy odnesie medzi prvými a veľa krvi. Takže vlastne totálny priemer. Krvavé scény vskutku dobré, ale tá debilita zúčastnených to bol strach a hrôza. Prečo mám zranenú hlavu? No lebo si hlúpa pitcha. Všetko bude dobré, veď nevadí, že si si krájačom na chleba odrezala ruku, to sa všetko spraví a narastie ti nová! Okuliarnatý ITčkár mal teda fakt výdrž. Hodil by sa do hororu ale s tým rozdielom, že by hral zlouna, ktorý 10x ožije a všetko nakoniec prežije. A tá smrť psa ma výsostne nasrala. Si zaslúžil aspoň niekomu odhryznúť ruku. No proste krvák dobrý ale scenár tupý. Lepšie 2* A konečne viem prečo sa tu toľko rozoberala kunda. Už môžem kľudne spávať. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Alvarez a Sayagues sa netaja tým, že ich film bude o boji závisláka s drogami, čítaj s temnou, diabolskou stránkou osobnosti, ktorá pohltí jeho dušu. Proste nám to naservírujú do ksichtu ako prúd krvavej grcky a hotovo. Ale je fajn, že oproti originálu je to tematicky niečo iné, tam sme mohli udalosti chápať napríklad ako sklamanie chlapov zo zmeny ich miláčika v priebehu vzťahu, ak ste nad tým chceli týmto spôsobom premýšľať. Ale teraz na humor zabudnite a otázky sú nasledovné: Čo je to značka Evil Dead bez humoru? Prečo je to remake a nie proste ďalší príbeh z univerza? Prečo dve herečky ujdú a obaja chlapi sú castingový omyl? A prečo sa začne cca po hodine chovať David ako keby si dal dávku heráku a odišlo mu elementárne logické myslenie? Ale buďme radi, že Alvarez vie točiť a ponúka brutálnu vizuálnu hostinu hodnú svojho názvu. V celku sa ale cez priemer nedostaneme a osobne odporúčam vypnúť tesne po začiatku záverečných titulkov a nečakať na posledný záber určený pre hard core nerdov. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Když půlhodinu směšnejch, debilních a okoukanejch situací a dialogů vystřídala další půlhodina nechutnejch, okoukanejch operací a řezničin všeho možnýho druhu, zvedl jsem se z kinokřesla a šel jsem radši na pivo. Raimi, tohle jsi posral! ()

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Kterak pejsek s kočičkou vařili dort... tak nějak mi to přišlo. Ingredience skvělé - napětí, gore, pomrkávání na fanoušky původního Evil Dead - ale výsledek celkem mizerný. Nemastný, neslaný, uspávající. Bohužel, těšil jsem se zbytečně. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vydařený remake, který má k hororu o hodně blíže, než jeho starší kolega. Když člověk opomene naprosto stupidní chování všech postav, tak si film může užít. Film jsem neviděl v úplné top kvalitě. Natáčel ho v kině nějaký Španěl a tamější obyvatelstvo mělo tendenci v nejdelikátnějších scénách opouštět kino. Ke konci se mu kamera začala poněkud rozostřovat, ale byl to chlapík očividně zkušený, takže každý problém hravě překonal. Trošku mě rozhodilo, že ve finální scéně byla taková tma, že nebylo vidět vůbec nic, respektive jsem nebyl schopný nic rozeznat. Nicméně, je třeba jeho kameramanský um ocenit. Teď tedy k ději a postavám. Frajeři a frajárky se vydají na jakousi chatu a výlet jím nezkazí ani to, že ve sklepě najdou asi 400 mrtvých koček a obrovský smrad. Frajer si poté začne krátit večer četbou v knize, která je očividně čarodějnického rázu. Nakonec vyvolá Kundu. Poté se Kunda zajímavým a zřejmě i bolestivým způsobem (ženy ví víc) převtělí do hlavní hrdinky, kterou téměř až do samotného závěru pokládají její kamarádi za nemocnou. Ačkoli vyvádí kousky, kterých člověk rozhodně není schopen. Pak se jim ji podaří mrsknout do sklepa a následují úlety jako, že by bylo fajn ji tam jít zkontrolovat a další. Pak už film nabere velmi pěkné tempo a řítí se do finále takovou rychlostí, že už nezbývá moc času na zaobírání se dějem. Všude jsou spousty krve a ačkoli je kolem mírné přítmí, tak je toto finále oku lahodící. V rámci žánru panuje na mé straně spokojenost. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych chtěl říci, že stěžovat si u Evil Dead na málo krve je stejně tak stupidní jako stěžovat si na Simpsonovi, že jsou moc kreslení. Krev zde lítala již od prvních minut, až po závěrečný "masakr" a dokonce pocákala aj závěrečné titulky. Z tohoto důvodu poněkud nechápu odpadová hodnocení některých jedinců s komentářem "Málo krve > odpad!" Evil Dead rozhodně není "nejděsivější film jaký jsem kdy viděl", jak už plakát k filmu naznačuje. Ale po atmosferické stránce nemám (možná až na ten začátek) co vytknout. Nebudu si stěžovat na málo lekaček, protože je ani u gore hororů moc neočekávám, ale musím uznat, že jsem se párkrát lekl, až se mi vlasy zježatěly. Z traileru reálně dobře vypadající brutalita mě ve filmu poněkud né že zklamala, ale nenaplnila mě natolik jako samotný trailer. Někteří si stěžují na přehnanou brutalitu, mě se jí pro změnu moc nedostalo. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Řezání nožem, řezání pilou, řezání jiným nožem, sekání mačetou, mlácení páčidlem, mlácení záchodovou mísou, píchání injekcí, píchání sklem, píchání stromem, střílení z brokovnice, střílení z nastřelovačky, upalování, zvracení, sebepoškozování! Jenom jsem čekal trochu větší psycho, lepší hudební doprovod, nadsázku a větší snahu utvořit z remaku podobnej kult, kterým se stal původní Evil Dead. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Od tohohle hororu jsem teda čekal víc. Sice dost nechutností, ale minimální atmosféra. Přišlo mi to lepší než raimiho verze, ale i tak žádná sláva. Mohli z toho dostat víc. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

A je to tady zase. Amerika nemá vůbec nové nápady na horory či thrillery, pořád omílají dokola to samé nebo alespoň podobné. Třeba tohle byla směs tak 4 snímků - např.: Úsvit mrtvých nebo Jezero smrti. Herci byli průměrní, stejně jako děj, který není moc dobře promyšlený. Hlavně se tady měli zaměřit na detaily, které jim hodně unikly. Pro mě nic moc, takový moc nepovedený pokus o trhák. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Neustále, furt a pořád stejné typy scén. Ujede v autě, najednou duch stojí v cestě, ona si myslí, že tam je člověk tak strhne řízení a vybourá se. Zlý duch, který chce zabít mladé lidi někde v daleké chatě. IFrajerka se díva do zrcadla, samozřejmě něco potřebuje, tak otevře zkříňku, ta se z ničeho nic zavře a v zdrcadle odraz zlého ducha. Inspirace je nějaká knížka, která je nezničitelná. Dokola také ty samé triky. Ksichty toho jakože ducha v lidském těle, to je jako když se dívám na Residenta, nebo Úsvit mrtvých. To je furt to samé. doprovází to brutální vraždění, hektolitry krve, pazvuky u stříkání krve a trhání masa z těla.....něco lepšího by nebylo?? Vždyť tohle už nemůže nikoho bavit. Na to se dá kouka, tak je asi proto, když se doopravdy někdo nudí a nebo když frajer chce sbalit nějakou patnáctiletou buchtu, co se bojí i u Tvajlajtu. Tak tady u takového filmu bude na sto pro skórovat. Píčovin je spousta, ale kvalitních filmů málo. Ale tak zase, dokoukal jsem to, no aspon ty dvě hvězdy tomu dám. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Když pominu menší nedostatky, tak jednoznačně nejvíce uškodila tomuto filmu distribuce a předcházející kampaň. Z Lesního ducha totiž udělali ideál, ke kterému se výsledek ani z poloviny nepřiblížil. Pravděpodobně tento fakt zapříčiňuje velmi chladné prvotní hodnocení. Se zamhouřeným okem se ovšem tento remake nemá vůbec za co stydět, vyjma těch pár drobností a naprostého opomenutí budování atmosféry. Celé je to zkrátka jedna velká gore jízda s hektolitry krve a originální zápletkou, během které si člověk ani nemá šanci roztřídit dojmy. Největší překvapení skýtá samotný závěr, který poměrně dostatečně vynahrazuje předcházející "neočekávanou nudu". Balancoval jsem tak mezi 3/4*, ale s odstupem času zážitek z kina vyprchal překvapivě rychle, a tak se zklamán zařazuji mezi uživatele s průměrným hodnocením. Více zde. Nejlepší soundtrack z filmu 65% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"Kunda, Astratta, Montosse, Canda!" Restart (či reboot nebo jak to nazvat) Evil dead je ohromné zklamání. :( Bohužel motto 'The most terrifying film you will ever experience.' téměř naplnilo svůj druhotný význam.. I was really terrified it will never end.. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže za prvé bych chtěl jenom zmínit to že Campbell v tomhle filmu nehraje ani cameo(takže oprava hraje uplně na konci v titulkách , ale i tak jsem čekal víc). Celou dobu jsem čekal že se objevý a ono nic. Za druhé bych chtěl říct že jsem se na film dost těšil, nicméně jsem byl lehce ošálen. Trailer ukázal jako obvykle nejlepší scény. Prvních 40 minut se prakticky nic neděje, jen plno bláta a keců. V tu chvíli jsem se začal bát. Nicméně pak se film slušně rozjede aby ke konci ukázal sprchu krve(doslova), krve je tu tedy poměrně dost, ale co mě zklamalo byla naprostá a pro původní film hodně důležitá absence atmosféry, tady není ani co by se za nehet vešlo. Lesní nájezdy kamer byly fajn, a herci taky nebyly nejhorší. Každopádně i když dávám 4* tak jsou to spíše takové slabší. Chyběl mi ten Campbell, a lepší rozjezd ale ze všeho nejvíce atmosféra. ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama