Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Recenze (1 139)

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Príjemná old-school krimi. Affleck to režisérsky zvládol dobre, dal do kopy fajn partu hercov a stihol počas filmu pekne prekresliť svoj a Rennerov charakter. Lúpeže mali drive a myšlienku, prestrelky a naháňačky dobré. Som spokojný, fajn film na večer. Zaujal ma tu Renner a Jon Hamm. ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Na nedělní večer to byla super záležitost. Čekal jsem podle hodnocení dost a zklamání nepřišlo. Mám rád tyhle filmy, ještě když to má spád a není to úplně tupý. Navíc obsazení hodně příjemný... 75% ()

wege 

všechny recenze uživatele

Já mám ten film fakt moc rád, viděl jsem ho mockrát, naposledy teď v týdnu v televizi a mám z něj jednoznačný závěr. Ben Affleck je prostě lepší režisér než herec. Umí skvěle pracovat s herci (teda kromě sám se sebou), například můj seriálový oblíbenec Jon Hamm fakt super, umí výborně držet tempo příběhu, umí skvěle navodit atmosféru, fakt prostě cítíte, že v tom Bostonu prostě jste. Ben to umí napsat, bylo to hmatatelné ve Willu Huntingovi, bylo to v Gone Baby Gone, teď to dotáhl do dokonalosti. Je v tom Jeremy, hraje skvěle. Nejlepší na tom filmu je ale vykreslení těch postav, že vlastně fandíte všem, nikdo není vyloženě kladný, nikdo není vyloženě záporný hrdina. I ten agent FBI je totiž v podstatě hajzl, bojující na té správné straně? Jestli ještě bude Ben něco někdy dělat, prosím ať zkusí neobsadit sebe samotného, ať raději zkusí znova třeba bráchu. I když objektivně třeba v Argu to zas tak strašné z jeho strany herecky nebylo. ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

„Štyria muži ma donútili otvoriť trezor“. Štyria profesionálni zločinci, špecializujúci sa najmä na prepady bánk a obrnených vozidiel s peniazmi každodenným životom na hrane riskujú svoju slobodu. Ale inak žiť nevedia a v tom čo robia sú naozaj dobrí. Vodca a mozog bandy Ben Affleck má však takéhoto života dosť a usúdi, že život na hrane ho skôr alebo neskôr stiahne do priepasti a po tom čo sa zamiluje do jednej ich rukojemníčky z poslednej akcie a ich následný vzťah začne naberať na hĺbke, si je viac ako istý, že musí prísť zmena v jeho doterajšom vedení života. Ale také jednoduché to nie je. Proti je jeho nekompromisný šéf, ale aj agent FBI, ktorý im je na stope, no najmä najlepší priateľ Jeremy Renner, ktorému je veľa dlžný. Špičkovo prevedené akcie stoja skutočne za to a rozbor jednania  hlavných postáv a ich motívov je naozaj detailný a v mnohom pochopiteľný. Za zmienku stojí druhá najlepšia prestrelka medzi zločincami a políciou za bieleho dňa na ulici plnej ľudí aká bola kedy natočená. Prvenstvo si drží veľmi podobný film Nelítostný souboj . ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Průměrná akční krimi smíchaná s romantickými prvky, aby oslovila i ženy. Závěrečný americký patos je jakousi ranou z milosti na rozloučenou. ()

Kuzmik 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck v životní roli i v životní režisérské práci. Velká spojitost s filmy Skrytá Identita a Gone Baby Gone samozřejmě není náhodou a herecké obsazení tomu dodalo šťávu. Už trailer se mi dost líbil a film mě hodně potěšil. Ben Affleck v režisérskou klapkou na správném místě, okamžitě si u mě udělal velké plus. Střih mi připadal stejnohodný jako u Gone Baby Gone a scénář no suprový. Oblíbený herec Jeremy Renner opět nezklamal s pozici tvrdého chlapa, sladká Rebecca Hall a divoška Blake Lively předvedli skvělý výkon. Fantastický příběh, kvalitní kamera zkrátka film, který by měl vidět každý. Osobně tipuju na kinový hit podzimu. Nepochybně *****. 9/10 ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Affleck vyrůstá ve skvělého režiséra, The Town oplývá bezchybnou režií, od budování napětí až po vykreslení charakterů nelze opravdu co vytknout. Scénář je potom ten slabší článek, ale to velice rád přehlédnu. A ano, opravdu zde hraje Jon Hamm - herec s tak obrovským charismatem snad konečně zamíří do vyšší ligy, zaslouží si to. ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se extrémně těšil; a má očekávání byla nejen naplněna ale i překonána. Jasně, je to předvídatelné, bere si to možná víc než jen inspiraci z Heat , ale je to tak POCTIVĚ odvyprávěné a na charaktery zaměřené až běda. Takové kriminálky se už dnes netočí. Affleck nic neuspěchal a pomalu vybudoval "moderní gangsterku staré školy", která nespoléhá na jednu dvě atrakce, ale na pečlivě dávkovaný napínavý příběh. Samotné obsazení je navíc perfektní. Affleck rozhodně neurazil ani v hlavní roli, ale přeci jen, Jaremy Renner byl ve své vedlejší roli zajímavější. p.s. Výtečná, výtečná automobilová honička, kde střelba ze samopalů dala opravdu výrazně vzpomenout právě na Heat. p.p.s. Od koho to ten Affleck má? Hádám, že Od Michaela Baye to nebude ! :-) ()

Mr.Roman 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca krimi/dráma u ktorej Affleck dokazuje to čo mi bolo jasné ihneď po jeho režisérskom debute a netreba to ani písať. V čom som sa však čiastočne mýlil a považujem za správne napísať je, že Ben dokáže byť aj fajn hercom, keď dostane dobrú rolu a dá si na nej záležať. Rovnako dobre sa popasovalo so svojimi filmovými postavami aj zvyšné, nutno podotknúť, že zaujímavé a pestré, herecké osadenstvo a pomohli z tejto variácie na tému podobnú legendárnemu Heat urobiť nezabudnuteľný a poctivý "oldschool" film, na ktorý naraziť je dnes vzácnosť. ..... Teraz po dopozeraní predĺženej "extended" verzie môžem dodať len to, že The Town je klenot a 25 minút naviac rozhodne nieje navyše. ()

Crupier 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle bych si nějak představoval dnešní gang lupičů. Film je docela nářezovka i když místami se táhl, kvůli poměrně dlouhé stopáži. ()

Sid_77 

všechny recenze uživatele

Zas tak úžasné to nebylo. Místy dost utahané a takové ploché. Pokus o hlubší gangsterku který se poněkud minul účinkem. Vedlejší dějové linie mne nudily a jedna z nich mne přímo otrávila( ta s tou matkou). Jinak ovšem slušné akční scény a honičky. kdyby se Affleck příště pustil do čisté akční jízdy udělal by líp. Průměrný film. ()

pepo701 

všechny recenze uživatele

Mesto je dobry film. Ale tu to pre mna konci - neviem ci je to tym krimi stylom ale vsetky filmy s touto tematikou mi pridu rovnake a vsetky rovnako upadaju do zabudnutia. Jednoducho na nich nie je nicvynimocne, za co by si zasluzili piatu * . A to plati aj pre The Town ()

Brmbolec 

všechny recenze uživatele

The Town sa v mojom pomyselnom rebríčku za rok 2010 dostal do prvej trojky. Ben Affleck opäť dokazuje, že je veľmi schopný režisér a určite aj dobrý herec. Poctivá gangsterská akcia, ktorá ma bavila o málilinko viac ako ospevovaný Inception. Trošku mi však na 2 a pol hodiny chýbala väčšia výplň deja, ale rozhodne som sa nenudil ani na 1 sekundu. 4,5* ()

LukKon 

všechny recenze uživatele

Musím sa Vám priznať, Bena Aflecka nemusím! Ale v tomto snímku sa mi jeho výkon, tak po hereckej ako aj po režisérskej stránke, viac ako pozdával. Recenzie som popredu nečítal a teda o filme som vedel len to, že ho režíroval Ben a že to je akčný krimi thriller. Výkony hercov a obzvlášť tie Blake a Jeremyho boli vynikajúce. ()

Grondal 

všechny recenze uživatele

Veľmi ťažký materiál na komentár. Celkovo sa mi film veľmi páčil, ale akosi neviem vyzdvihnúť nič konkrétne. Bolo to ako keď si dáte výborný koláč, neviete čo v ňom je a prečo to tak dobre chutí, ale na tom ani nezáleží. ()

L3G1ON4R 

všechny recenze uživatele

Drsný prostředí si vyžaduje i drsnej přístup. Affleckovo město není rozhodně procházka s Dannyho parťáky. Kdo chce kvalitní lupiče s pořádnou akcí na dnešní dobu, nesmí tenhle film rozhodně vypustit. A pamatujte, já ten tvůj ksicht taky viděl... ()

Asdas 

všechny recenze uživatele

Takže Ben ostane definitívne za kamerou a brat ho nahradí pred ňou , tentoraz to pán Affleck bude za plný počet a po režijnom debute je vidno obrovský krok vpred v rozprávaní príbehu a aj tých pár múch ,ktoré tam ešte stále sú to prebije...Už som sa obával ,že si tohto roku svoje prekvapenie nenájdem ale nakoniec to vyšlo . ()

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama